ροή ειδήσεων

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων

Με το κινητό τηλέφωνο ή το διαδίκτυο
Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να εγκαταστήσει μέσα στο 2014, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα....
ενα νέο, σύγχρονο, σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων με σκοπό να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και να αυξήσει τα έσοδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα απομακρυνθούν τα παρκόμετρα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα πεζοδρόμια και θα πάψει ο τρόπος χρησιμοποίησής τους (με μετρητά ή ειδικές κάρτες), καθώς για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Θα έχουν έναν προσωπικό κωδικό τον οποίο θα πληκτρολογούν και θα ανανεώνουν τον χρόνο στάθμευσης και θα πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.

Σε πρώτη φάση οι αλλαγές δεν περιλαμβάνουν το βασικό οδικό δίκτυο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η μελέτη θα τεθεί προς διαβούλευση στα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ ακολούθως θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να καταλήξει στο δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια με διεθνή διαγωνισμό να υπάρξει ανάδοχος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2014 και η ώρα θα χρεώνεται από 1,7 έως 2 ευρώ, ενώ θα συσταθεί Σώμα Ελεγκτών για τους παραβάτες.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *