ροή ειδήσεων

Ανατροπές σε εισακτέους και βάσεις - [πινακες]

Σε ανατροπές των φετινών βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, οδηγεί η ανακατανομή του αριθμού εισακτέων που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, φορτώνοντας κυρίως στα Πολυτεχνεία τις «κουρεμένες» θέσεις των ΤΕΙ...
Με… τροχονόμο την πρωτόβγαλτη «ΑΘΗΝΑ» όλα δείχνουν ότι τον Αύγουστο στις Πανελλήνιες θα δημιουργηθεί πανδαιμόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Τυπου της Κυριακής".
Συγκεκριμένα, τα φιλέτα των Πολυτεχνείων θα γίνουν προσιτά σε χαμηλότερες βαθμολογίες, ενώ ώθηση προς τα κάτω παίρνει ο αριθμός εισακτέων στις Φυσικομαθηματικές σχολές και λοιπών Καθηγητικών σχολών του δεύτερου πεδίου, αλλά και στις βάσεις των Τμημάτων Πληροφορικής.

«Κούρεμα» έχουν υποστεί και οι θέσεις των Ιατρικών και συναφών Τμημάτων του τρίτου πεδίου, πλην των Οδοντιατρικών. Ωστόσο, αύξηση των εισακτέων ανακοίνωσε το υπουργείο για τα Τμήματα του οικονομικού κύκλου στο πέμπτο πεδίο. Το μοναδικό πεδίο στο οποίο οι θέσεις των Τμημάτων του… κουρεύτηκαν με την ψιλή είναι το πρώτο των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ο τελικός και πλήρης αριθμός των φετινών εισακτέων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα πριν από το Πάσχα, όταν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση και αφού προηγουμένως εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ" που θα διαμορφώσουν το νέο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης.

Πατήστε πάνω στους πίνακες και δείτε αναλυτικά τις ανατροπές στον αριθμό των εισακτέων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.







Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *