ροή ειδήσεων

Θα επιτεθεί η Ουάσιγκτον πρώτη στη Β. Κορέα; – Μεγάλη συγκέντρωση βομβαρδιστικών

Την ανάληψη προληπτικής δράσης έναντι της Βόρειας Κορέας εξετάζουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το αμερικανικό ιστολόγιο homelandsecurityus.com.
Στο ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο και επικαλούμενο πηγές....
από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως στο Λευκό Οίκο…
εξετάζεται η πιθανότητα ανάληψης «προληπτικής δράσης» όπως είναι η ακριβής διατύπωση εναντίον θέσεων εκτόξευσης βορειοκορεατικών πυραύλων και εγκαταστάσεων όπου πιστεύεται πως σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες κορυφαίοι γερουσιαστές τους έχει ζητηθεί να παραμείνουν στην Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο ενόψει έκτακτης συνάντησης στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου. Τέτοιες συναντήσεις στο «οβάλ γραφείο» γίνονται μόνο σε περιπτώσεις ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ ή άλλα έκτακτα γεγονότα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φωνές μέσα στις ΗΠΑ για ανάληψη επιθετικής δράσης στη Βόρεια Κορέα. Ο αμερικανός γερουσιαστής Peter King είχε δηλώσει πρόσφατα πως εάν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει στρατιωτικό κτύπημα κατά της Νότιας Κορέας ή των ΗΠΑ, τότε η Ουάσιγκτον θα πρέπει να απαντήσει πριν την εκδήλωση ενός τέτοιου κτυπήματος.
Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της έχει δηλώσει πως από τις 10 Απριλίου και μετά δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών στην Pyongyang ζητώντας από τις ξένες διπλωματικές αποστολές να σκεφτούν την πιθανότητα αποχώρησής τους.
Οι ενδείξεις πάντως πως οι ΗΠΑ ίσως προχωρήσουν εντός των επομένως ημερών σε προληπτική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας πληθαίνουν. Η κινητικότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή είναι έκδηλη. Η συγκέντρωση στρατηγικών βομβαρδιστικών στην περιοχή του Ειρηνικού όλων των τύπων B-52G, B-1B Lancer και B-2 Spirit και οι αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν στη Νότια Κορέα με ασκήσεις προσβολών στόχων εδάφους σχεδόν 100 χλμ. από την αποστρατικοποιημένη ζώνη είναι για τους περισσότερους ένδειξη προετοιμασίας για ανάληψη δράσης.
Μάλιστα όπως αναφέραμε και σχετικά 7 στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β βρίσκονται ήδη στο Guam και όλα αυτά στο πλαίσιο προετοιμασίας των αμερικανικών δυνάμεων για την πραγματοποίηση μιας «προληπτικής επίθεσης».
Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ οι πτήσεις αυτές των στρατηγικών βομβαρδιστικών όσο και αυτές των F-22 ήταν προσομοίωση συνθηκών ενός πυρηνικού κτυπήματος στη Βόρεια Κορέα». Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη αμερικανικές βάσεις στο Guam και την Okinawa ενώ τα F-22 μεταστάθμευσαν στην AB Osan της Νοτίου Κορέας.
«Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τη ρητορική αλλά και τις κινήσεις των βορειοκορεατικών δυνάμεων πριν αποφασίσουν για το οτιδήποτε» δήλωσε ανώτατο στέλεχος του αμερικανικού Πενταγώνου χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των αποφάσεων που ενδέχεται να λάβουν οι ΗΠΑ.
defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/4/13 12:45

    NAI.8A TOUS GAMHSEI O OBAMAS ME THN PELWRIA ARAPIKH PSWLARA TOU. POU PATE RE KHTRHNIARHDES? PATE NA TA VALETE ME TON MAVRO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *