ροή ειδήσεων

Αποτρόπαιο θέαμα: Κομμένο κεφάλι στρατιώτη στην ψησταριά από αντάρτη (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ σκληρή εικόνα
Μια εικόνα -άγνωστο αν είναι αληθινή- που αναρτήθηκε σε φιλοκυβερνητικό ιστότοπο του Λιβάνου αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τη βαρβαρότητα του πολέμου. Η πρωτοφανούς αγριότητας φωτογραφία απεικονίζει έναν Σύρο επαναστάτη να κρατά στο χέρι του, πάνω από μια ψησταριά, το κομμένο κεφάλι ενός καθεστωτικού πιλότου ελικοπτέρου....
Το κεφάλι που κρατά στο χέρι του ο Σύρος επαναστάτης, σύμφωνα με το Syrianreport, ανήκει στον πιλότο ενός ελικοπτέρου, ο οποίος περιγράφεται από τον συγκεκριμένο ιστότοπο που δημοσίευσε την εικόνα ως «μάρτυρας», το οποίο καταρρίφθηκε, με αποτέλεσμα το πλήρωμά να πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή και οι οκτώ επιβάτες του ελικοπτέρου αποκεφαλίστηκαν. .


Η εικόνα με τον νεαρό επαναστάτη που ποζάρει θριαμβευτικά με το κομμένο κεφάλι του καθεστωτικού στρατιώτη, όπως αναφέρει η Daily Μail, δεν είναι δυνατό να εξακριβωθεί αν είναι αληθινή ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι μια τέτοια εικόνα είναι τόσο εύκολο να κατασκευαστεί, όσο ακριβώς και να ληφθεί.

Αν όντως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ψεύτικη, αναδεικνύει τις διαστάσεις ενός άλλου, παράλληλου, πολέμου που διεξάγεται στη Συρία, αυτού της προπαγάνδας, στον οποίο επιδίδονται οι δύο πλευρές στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν η μια την άλλη.


parapolitika


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *