ροή ειδήσεων

Ξεκινάει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Η Δευτέρα θα είναι η πρώτη ημέρα που θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους σε ΟΑΕΔ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού για να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις....

Με βάση την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εκείνοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι που είναι ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εφόσον έκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1/1/2012 και στο εξής.

Ποια είναι τα κριτήρια

Τα κριτήρια και προϋποθέσεις για τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας είναι τα εξής

Να έχει υπάρξει τουλάχιστον για τρία χρόνια συνεχώς η διακεκομμένα ασφαλισμένος στους φορείς που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος
Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει αθροιστικά τις 30.000 ευρώ.
Αποδεδειγμένη διακοπή τους επαγγέλματος από την 1/1/2012
Ο δικαιούχος θα πρέπει να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του ή άλλου φορέα μετά από τη διακοπή επαγγέλματος.
Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο ή τις μετοχές σε σύζυγο ή πρόσωπο α' και β' βαθμού συγγένειας.
Να έχει εξοφλήσει πλήρως τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές
Να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος θα εξαρτάται από το συνολικό αριθμό ετών ασφάλισης με ελάχιστο χρονικό διάστημα τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα, ενώ το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 360 ευρώ μηνιαίως.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *