ροή ειδήσεων

Όλα τα ονόματα που παίζουν για... Δήμαρχοι ανά την επικράτεια!

Μπορεί οι δηµοτικές εκλογές να απέχουν δεκαπέντε µήνες και παράλληλα να έχει ανοίξει δηµόσια συζήτηση για το ενδεχόµενο αναβολής τους κατά έναν χρόνο, ωστόσο οι σχετικές διεργασίες στις τοπικές κοινωνίες ανά την επικράτεια, αλλά και στα κοµµατικά επιτελεία όλων των αποχρώσεων έχουν...

ήδη ξεκινήσει.
Μόνο που αυτή τη φορά το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει δηµιουργηθεί, λόγω της τρικοµµατικής κυβέρνησης, έχει αλλάξει τα δεδοµένα και στα αυτοδιοικητικά πράγµατα της χώρας. Συγκεκριµένα, φαίνεται πως έχει αρχίσει να υποχωρεί η λογική των χρισµάτων και να υπερισχύουν οι ευρύτερες τοπικές συνεργασίες, πάνω και πέρα από κόµµατα, οι οποίες όµως αναµένεται να διαµορφωθούν κάτω από τη σκιά των σκανδάλων που συντάραξαν αρκετούς Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, µε πιο χαρακτηριστικό αυτό της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσµα τη φυλάκιση του πρώην δηµάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου.
Στο πλαίσιο αυτό, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ακτινογραφούν τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και αποκαλύπτουν τα ονόµατα που συζητούνται ή διεκδικούν ρόλο στις επόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΑΙΓΑΙΟ. Στη Μυτιλήνη από τη Ν.∆. ακούγονται τα ονόµατα των Θ. Βαλσαµίδη, Στρ. Τζιµή και Κ. Μουτζούρη. Στη Λήµνο ο Αντ. Χατζηδιαµαντής (∆ΗΜ.ΑΡ.) πιθανόν να έχει απέναντί του τον ∆. Σάρακα.Ο «γαλάζιος» Π. Βουρλής θέλει να διεκδικήσει ξανά τον ∆ήµο Χίου, την ώρα που στη Σύρο το νέο πρόσωπο από τη Ν.∆. αναµένεται να είναι ο Αλ. Αθανασίου, στη Μύκονο ο K. Κουκάς, στην Κάλυµνο οΓ. Μαρίνος και ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου Αγγ. Καλαθιανάκης και στο Καστελόριζο ο Ν. Ασβέστης. Από τους «γαλάζιους» δηµάρχους που αναµένεται να διεκδικήσουν ξανά την εκλογή τους είναι οι Μαν. Μαργαρίτης στη Νάξο, και Ν. Ζώρζος στη Σαντορίνη. Στη Ρόδο η Ν.∆. προσανατολίζεται στον πρ. πρόεδρο του Επιµελητηρίου Γ. Χατζηµάρκο, ενώ βλέψεις έχει ο Στ. Καρίκης µε τις ευλογίες των Παυλίδη και Κόνσολα. Στη Λέρο «καλό χαρτί» για τη Ν.∆. θεωρείται ο τέως δήµαρχος Τ. Κοττάκης.

ΑΤΤΙΚΗ. Στην Αθήνα ακούγονται έντονα τα ονόµατα των Μάκη Βορίδη, Ανδρέα Ψυχάρη, Βασίλη Κικίλια και Ολγας Κεφαλογιάννη, παρόλο που η ίδια το αρνείται. Κάποιοι όµως υποστηρίζουν πως η Νέα ∆ηµοκρατία αναζητά πρόσωπο-έκπληξη, που θα µπορεί να στηριχθεί και από τους κυβερνητικούς εταίρους. Πάντως, ο Νικήτας Κακλαµάνης έχει δηλώσει ήδη πως προτίθεται να διεκδικήσει τον δήµο ως ανεξάρτητος απέναντι στον Γιώργο Καµίνη.
Στον Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήµο, ενώ συζητείται εντόνως πως οΜίµης Ανδρουλάκης θα µπορούσε να συσπειρώσει την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Για τον ∆ήµο ∆ραπετσώνας-Κερατσινίου ακούγεται το όνοµα του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Κουράκου, την ώρα που ο Ανδρέας Παχατουρίδης επιθυµεί να συνεχίσει τη θητεία του στον ∆ήµο Περιστερίου, όπως και ο∆ηµήτρης Μαραβέλιας στο Χαϊδάρι.
Στη Νίκαια, Ν.∆., ΠΑΣΟΚ και ∆ΗΜ.ΑΡ. αναµένεται να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο, µε πιθανή επιλογή τον νυν δήµαρχο Γ. Ιωακειµίδη (στέλεχος της ∆ΗΜ.ΑΡ.). Αντίστοιχη κίνηση προβλέπεται και για τον ∆ήµο Περάµατος. Κοινός υποψήφιος των τριών κοµµάτων πιθανόν να είναι ο νυν δήµαρχος, Γ. Λαγουδάκος. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο Γ. Γλύκας (ΠΑΣΟΚ) και οι κ.κ. Ζουµπούλης καιΒοϊδονικόλα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα κατέλθει ως υποψήφιος ένας εκ των κ.κ. Κάκαρη, Μαρµαρίδη καιΛαγουδάκη.
Ο πρόεδρος της ΚΕ∆Ε και δήµαρχος στην Καλλιθέα, Κώστας Ασκούνης, αν αποφασίσει να ξανακατέβει, δεν θα έχει πρόβληµα, ενώ στην Πετρούπολη, «προπύργιο» του ΚΚΕ, ενδιαφέρεται από την πλευρά της Νέας ∆ηµοκρατίας ο Τάκης Παρασκευόπουλος. Ο Βασίλης Ζορµπάς επιθυµεί να συνεχίσει τη θητεία του στην Αγία Παρασκευή, τη στιγµή που στον Χολαργό-Παπάγου ο νυν «γαλάζιος» δήµαρχος, Βασίλης Ξύδης, εξετάζει το ενδεχόµενο να µην ξανακατέβει.
Στον Βύρωνα, ο Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήµο, αν και το όνοµά του συζητείται και για την Περιφέρεια Αττικής. Στο Γαλάτσι, ο Κυριάκος Τσίρος, ανεξάρτητος, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα ∆ηµοκρατία, θέλει να συνεχίσει, ενώ στο Ψυχικό ο επίσης ανεξάρτητοςΠαντελής Ξυριδάκης επιθυµεί να ανανεώσει τη θητεία του.
Ενδιαφέρον, όµως, δείχνει και ο πρώην δήµαρχος Παντελής Χαροκόπος. Στο Μαρούσι, ο Γιώργος Πατούλης, αν και έκανε δεύτερες σκέψεις, θα προσπαθήσει να επανεκλεγεί, την ώρα που στην Κηφισιά οΝίκος Χιωτάκης επιθυµεί να συνεχίσει, αν και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε µεγάλη µερίδα δηµοτών. Στο δήµο Πεντέλης εκφράζει ενδιαφέρον ο Μ. Γραφάκος την ώρα που ο νυν δήµαρχος ∆. Στεργίουαντιµετωπίζει πολλά προβλήµατα.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Χάρης Τοµπούλογλου θέλει να ξαναδοκιµάσει την τύχη του, στο Π. Φάληρο ο∆ιονύσης Χατζηδάκης παραµένει σταθερή αξία, ενώ στον ∆ήµο Ελληνικού-Αργυρούπολης ενδιαφέρεται να κατέβει ο Τάσος Κορίλης. Οσον αφορά τη Γλυφάδα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόµα τις προθέσεις του για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήµο. Στον Αλιµο ο Θανάσης Ορφανός, από το ΠΑΣΟΚ, επιθυµεί να συνεχίσει και στον ∆ήµο Βούλας-Βουλιαγµένης-Βάρης αναµένεται να διεκδικήσει το «γαλάζιο» χρίσµα ο νυν δήµαρχος, Σπ. Πανάς, αλλά συζητούνται και τα ονόµατα της βουλευτού Γ. Μαρτίνου και του Γρ. Κωνσταντέλου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. Στο Μενίδι ο Σωτήρης Ντούρος (ΠΑΣΟΚ) επιθυµεί να ανανεώσει τη θητεία του, ενώ η Νέα ∆ηµοκρατία πιέζει τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συµβουλίου, Χάρη ∆αµάσκο. Στον Ωρωπό ο Γιάννης Οικονοµάκος (Ν.∆.) θα έχει αντίπαλο πάλι τον Κώστα Λίτσα (ΠΑΣΟΚ). Για τον δήµο Παιανίας φαβορί είναι ο επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης Ισίδωρος Μάδης. Ο Γιάννης Καλαφετέλης(ανεξάρτητος - ΠΑΣΟΚ) στον ∆ιόνυσο φέρεται να αντιµετωπίζει προβλήµατα, µε τον δηµοτικό του σύµβουλο Νίκο Πέππα (Ν.∆.) να ενδιαφέρεται να κατέβει. Στον ∆ήµο Μάκρης-Μαραθώνα ο Ιορδάνης Λοΐζος (ΠΑΣΟΚ) θα έχει απέναντί του, µάλλον, τον Νίκο Χατζηγιαννίδη (Ν.∆.), ενώ στη Ραφήνα οΓιώργος Χριστόπουλος (Ν.∆.) επιθυµεί να συνεχίσει, µε τον Ανδρέα Κεχαγιόγλου (ΠΑΣΟΚ) να προσπαθεί να πάρει ρεβάνς. Στα Σπάτα-Αρτέµιδα ο Χρήστος Μάρκου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) θα έχει αντίπαλο τον ∆ηµήτρη Μάρκου (Ν.∆.) και τον Γιώργο Κασσίµη (ΠΑΣΟΚ), στο Μαρκόπουλο ο Σωτήρης Μεθενίτης (ανεξάρτητος - Ν.∆.) θα έχει απέναντί του τον Πάρη Ευγγελίδη (Ν.∆.) και στον Σαρωνικό οΠέτρος Φιλίππου (ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται πως δεν θα ξανακατέβει, ενώ και η Νέα ∆ηµοκρατία αναζητά νέο πρόσωπο.
Το «παιχνίδι» στην υπόλοιπη Ελλάδα
∆ΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑ∆Α. Στην Πάτρα, ο Γιάννης ∆ηµαράς (∆ΗΜ.ΑΡ.) θα έχει απέναντί του ξανά τον «γαλάζιο»Κώστα Χριστόπουλο. Στον Πύργο ενδιαφέρον δείχνουν ο Αντώνης Καράµπελας (ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜ.ΑΡ.) και ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου, Κώστας Νικολούτσος (Ν.∆.). Στο Αγρίνιο, ο νυν δήµαρχος, Παύλος Μοσχολιός (ΠΑΣΟΚ), διεκδικεί στήριξη από τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά το σκέφτεται και οΓιώργος Παπαναστασίου (Ν.∆.). Στο Μεσολόγγι, ο Π. Κατσούλης (ΠΑΣΟΚ) θα έχει απέναντί του τον πρώην δήµαρχο, Γιώργο Πρεβεζάνο (Ν.∆.).
ΗΠΕΙΡΟΣ. Οσον αφορά την Αρτα ο Θ. Παπαλέξης (ΠΑΣΟΚ) µπορεί να έχει απέναντί του τον πρώην βουλευτή της Ν.∆. Κ. Παπασιώζο ή τον Σ. Γιαννούλη. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τον δήµο θα διεκδικήσει ο Βασίλης Τσίρκας. Στα Ιωάννινα, ο Φ. Φίλιος (ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜ.ΑΡ.) θέλει να συνεχίσει, ενώ και ο πρώην δήµαρχος Νίκος Γκόντας, από τη Ν∆, θέλει να επιστρέψει. Σκέφτεται να κατέβει και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Στη Λάρισα ο Κ. Τζανακούλης θέλει να συνεχίσει, ενώ στον Βόλο η Ζέττα Μακρή δεν εγκαταλείπει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, µε αποτέλεσµα κάποιοι να επιµένουν πως θα κατέβει εναντίον του νυν δηµάρχου, Π. Σκοτεινιώτη (∆ΗΜ.ΑΡ.). Ακόµα, στα Τρίκαλα ο βουλευτής της Ν.∆. Μ. Ταµήλος θέλει να επιστρέψει στον δήµο και στην Καρδίτσα ο Κ. Παπαλός θα διεκδικήσει νέα θητεία.
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑ∆Α. Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Γκιουλέκας έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του κόντρα στον Γ. Μπουτάρη, ενώ ακούγεται το όνοµα του Στ. Καλαφάτη και ενδιαφέρεται ο Κ. Βελόπουλος. Στη ∆ράµα ο Θ. Μαργαρίτης επιθυµεί να πάρει ρεβάνς από τον Κ. Χαρακίδη (ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜ.ΑΡ.), αλλά ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο πρ. βουλευτής της Ν.∆. Μ. Τζίµας. Στην Ξάνθη ακούγεται το όνοµα του πρ. υπουργού Αλ. Κοντού. Στην Κοζάνη, απέναντι στον Λ. Μαλούτα (ΠΑΣΟΚ) φαίνεται ότι θα πάρει θέση ο Γ. Κασαπίδης. Στη Φλώρινα, ο Γ. Βοσκόπουλος (Ν.∆.) θέλει να συνεχίσει, την ώρα που βολιδοσκοπείται και ο Στ. Παπασωτηρίου. Στα Γρεβενά ο ∆. Κιουπτσίδης θέλει να ανανεώσει τη θητεία του, όπως και στην Καστοριά ο Εµµ. Χατζησυµεωνίδης. Στη Βέροια ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο Φ. Καραβασίλης (ΠΑΣΟΚ), καθώς και από τη Ν.∆. ο βουλευτής Λ. Τσαβδαρίδης.
ΙΟΝΙΟ. Ο Γ. Τρεπεκλής (Ν.∆.) στην Κέρκυρα θέλει να ανανεώσει τη θητεία του, όπως και ο Αλ. Παρίσης(Ν.∆.) στην Κεφαλλονιά. Στη Λευκάδα κάποιοι υποστηρίζουν πως ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Ξ. Βεργίνης µπορεί να είναι πάλι υποψήφιος απέναντι στον δήµαρχο, Κ. Αραβανή (ΠΑΣΟΚ). Στη Ζάκυνθο ακούγεται το όνοµα του πρ. νοµάρχη ∆. Γάσπαρου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το χρίσµα αναµένεται να λάβει από τη Ν.∆. ο νυν δήµαρχος Καλαµάτας, Π. Νίκας. Ενδιαφέρον προβλέπεται να εκφράσουν ο βουλευτής ∆. Σαµπαζιώτης και ο πρόεδρος της ΝΟ∆Ε, Π. Μαντάς. Από το ΠΑΣΟΚ συζητείται η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ το όνοµα του βουλευτή Θ. Πετράκου. Στην Τρίπολη, φαβορί είναι ο νυν «γαλάζιος» δήµαρχος, Γ. Σµυρνιώτης, όταν από το ΠΑΣΟΚ, εκτός του ∆. Παυλή, ακούγεται το όνοµα του Κ. Τζούµη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταλήγει στην ηθοποιό Αντ. Γιαννούλη. Στη Σπάρτη, νέα θητεία θα διεκδικήσει ο Στ. Αργειτάκος, ενώ το σκέφτεται ο σκηνοθέτης Μ. Μανουσάκης. Στο Ναύπλιο αναµένεται να ξανακατέβει ο νυν δήµαρχος, ∆. Κωστούρος, την ώρα που υποψηφιότητα θα καταθέσουν οι Χρ. Γραµµατικόπουλος (Ν.∆.) και Τ. Σαλεσιώτης (ΠΑΣΟΚ), καθώς και ο Γ. Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ). Στην Κόρινθο θα διεκδικήσει ξανά τον δήµο οΑλ. Πνευµατικός, έχοντας απέναντι τους Κ. Γιώτη (Ν.∆.) και Μπ. Κασίµη (ΣΥΡΙΖΑ).

ΚΡΗΤΗ. Υποψηφιότητα που θα µπορεί να στηριχθεί από ΠΑΣΟΚ και ∆ΗΜ.ΑΡ. αναζητά στο Ηράκλειο η Ν.∆. Ωστόσο, ο νυν δήµαρχος, Γ. Κουράκης, θα διεκδικήσει ξανά τον δήµο. Στα Χανιά την έκπληξη αναµένεται να κάνει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Ελ. Σκουλάκης. Στο Ρέθυµνο, ο Γ. Μαρινάκης (ΠΑΣΟΚ) θα προσπαθήσει να επανεκλεγεί, ενώ η Ν.∆. προσανατολίζεται στους Γ. Γιακουµάκη και Ν. Μαλιαρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να δώσει το χρίσµα στονΓ. Βλαστό. Στον Αγιο Νικόλαο, η αποχώρηση του νυν δηµάρχου, ∆. Κουνενάκη (αναµένεται να πολιτευθεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ), δηµιουργεί νέα δεδοµένα. Ετσι, από το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται οι Αντ. Ζερβόςκαι Πανίκος Καρατζής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Θραψανιώτης, ενώ από τη Ν.∆. ο Αλ. Αλεξανδράκης.

των Γιώργου Σιαδήμα και Δημήτρη Κουνιά, εφημερίδα "Παραπολιτικά"


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/4/13 15:34

    Να ψηφίσουμε όλοι αυτούς που θα μας προτείνουν από την Αθήνα,
    γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμας ποιός είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος
    για τη Ρόδο. Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν έπεσαν έξω. Οι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν
    με τις υποδείξεις τους, έκαναν το νησί στολίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *