ροή ειδήσεων

Βικτόρια Χίσλοπ: Είναι πολύ σκληρό να είσαι Έλληνας

Η συγγραφέας του Νησιού, Βικτόρια Χίσλοπ, μιλά για την αγαπημένη της Ελλάδα και στέλνει ένα μήνυμα λέγοντας πως η χώρα επιβιώνει και βγαίνει πιο δυνατή από τις δυσχέρειες...


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βικτόρια Χίσλοπ εμπνέεται από την Ελλάδα σε καιρό κρίσης. Αυτή τη φορά όμως με μία σειρά από διηγήματα ενταγμένα στη συλλογή με τον τίτλο »Ο τελευταίος χορός» στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η Χισλοπ πιστεύει ακράδαντα πως η Ελλάδα επιβιώνει από πολέμους και καταστροφές πάντα με το ηθικό ανεβασμένο. »Πιστεύω πάντα ότι η Ελλάδα επιβιώνει και βγαίνει πιο δυνατή στο τέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

»Ο 20ος αιώνας ήταν μια σειρά από μεγάλες κρίσεις για την Ελλάδα. Ανταλλαγή πληθυσμών, Κατοχή, Εμφύλιος, δικτατορία και άλλες τόσες που δεν έχουν τέλος.

Ούτε καν διανοούμαι να συγκρίνω όσα έχει περάσει η Ελλάδα με την πατρίδα, τη Μεγάλη Βρετανία. Βέβαια, υπάρχουν εξηγήσεις για όλη αυτή τη συνεχή αναταραχή που μαστίζει τη χώρα καθώς η Ελλάδα σπανίως τελεί σε κατάσταση ειρηνικής νηνεμίας. Πάντα κάποιος “σεισμός” θα την κλονίσει. Κι αυτό από μόνο του σημαίνει ότι είναι πολύ σκληρό να είσαι Έλληνας».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο αναφέρει: »Νομίζω αντίστοιχη κατάσταση με την Ελλάδα ισχύει στην Κύπρο καθώς η μοίρα των δύο χωρών είναι άμεσα αλληλοεξαρτώμενη (…) Τα πραγματικά θύματα είναι οι πολίτες. Ας ελπίσουμε κάποιοι να πήραν το μάθημα τους με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να σκεφτούν τι πρόκειται να ακολουθήσει σε άλλες χώρες της Ευρώπης».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *