ροή ειδήσεων

Στην κορυφή του κόσμου της γελοιογραφίας ο Μιχάλης Κουντούρης.

Χθες Παρασκευή 12/4 ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή στη Σίντρα της Πορτογαλίας τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας "World Press Cartoon" με... συμμετοχές από επαγγελματίες γελοιογράφους αποκλειστικά οι οποίοι προέρχονταν από 75 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα έργα διαγωνίσθηκαν σε τρεις κατηγορίες (editorial, gag και caricature), και στην κατηγορία editorial ο Μιχάλης Κουντούρης κέρδισε την πρώτη θέση με το έργο του "Διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης" (το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών τον περασμένο Δεκέμβριο). Τα ευχάριστα όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Το αντίθετο μάλιστα.

Λίγο πριν το τέλος της τελετής, όταν ήλθε η ώρα να ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής (Grand Prix), ήταν και πάλι ο Έλληνας δημιουργός που δίκαια πανηγύρισε, αφού το έργο του επελέγη ως η καλύτερη γελοιογραφία στον κόσμο για τη χρονιά που μας πέρασε.

Το έργο του Μιχάλη Κουντούρη που κέρδισε το βραβείο φιλοτεχνεί και το εξώφυλλο του νέου του βιβλίου με τίτλο UTOPIA που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Cartoonark.com.

Το βιβλίο του και η έκθεση που το συνοδεύει θα παρουσιαστεί σύντομα στη Ρόδο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *