ροή ειδήσεων

Για την ζήτηση ρωσόφωνων εργαζόμενων στη Ρόδο

Καλησπέρα σας, είμαι 24 ετών, απόφοιτη ΑΕΙ. Διαβάζοντας αγγελίες στο ίντερνετ και στις τοπικές εφημερίδες, καθώς ψάχνω για εργασία, διαπίστωσα ότι στην πλειοψηφία τους ζητάνε ως απαραίτητο προσόν... την γνώση ρωσικής γλώσσας. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσίστρια και οι μετανάστες κάθε άλλο παρά με ενοχλούν. Δεν αποτελεί όμως εμπόδιο στην τοπική ανάπτυξη αυτό; Δεν μιλάω για μένα αλλά για εκατοντάδες οικογένειες στο νησί στις οποίες τουλάχιστον ένας στους δύο γονείς είναι άνεργοι ή για νέους που προσπαθούν να κάνουν μια αρχή. Πως απαιτεί ο Ροδίτης επιχειρηματίας την γνώση της ρωσικής γλώσσας; Το παράλογο είναι ότι δεν μιλάμε για μόνιμες δουλειές με προοπτικές καριέρας αλλά για εποχιακές δουλειές τύπου πωλήτρια/σερβιτόρα. Τελειώσαμε σχολεία/πανεπιστήμια και δεν μπορούμε που δεν μπορούμε να βρούμε μια εργασία της προκοπής και στο αντικείμενο μας, τώρα μας είναι δύσκολο να βρούμε και εποχιακές δουλειές. Προσοχή, όχι γιατί οι ρωσόφωνοι μετανάστες μας 'κλεβουν' τις δουλειές αλλά γιατί ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν δίνει ευκαιρίες σε μη ρωσόφωνους πολίτες.

Για να συνοψίσω τον συλλογισμό μου, πιστεύω ότι η γνώση της αγγλικής γλώσσας, αποτελεί επαρκές προσόν (όσον αφορά τις ξένες γλώσσες) για εργασία σε τουριστικό κατάστημα. Αν παρ’όλα αυτά ο επιχειρηματίας ζητάει ως προσόν και γνώση δεύτερης γλώσσας γιατί δεν δέχεται την γερμανική,για παράδειγμα, η οποία διδάσκεται και στα σχολεία; Η χώρα περνάει δύσκολους καιρούς, αλλά αντί να τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς, ας δούμε πως ο Ελληνας επιχειρηματίας μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθεί έστω και λίγο η ανεργία σε τοπικό επίπεδο.

Υ.Γ: Επειδή ο γραπτός λόγος, λόγω οποιασδήποτε λάθους διατύπωσης, κάποιες φορές δημιουργεί παρεξηγήσεις, να τονίσω ότι είμαι ΚΑΤΑ του ρατσισμού και κάθε μορφής αυτού.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/4/13 17:57

    to provlima stis epixeiriseis den einai mono oti zhtane xenes glwsses....edw oi ntopioi epixeirimaties..... zhtane na eisai kai 20 xronwn. Exw ena viografiko plhres...me panepisthmio, 4 glwsses kai proyphresia... kai twra pou psaxnw gia douleia...kai me piran thlefwno...to mono pou me rwthse enas ypeu8ynos gia tis proslhpseis... einai pote genithika!!!!! diladh eimaste kamenoi osoi eimaste panw apo 35 xronwn???? kai sto finale, den prpei PRWTA na se dei kaneis Prin se aporipsei gia tetoious vlakiodes logous??????? Ante na vroun ston 20-xrono ola auta ta proson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/13 18:00

    Dioti poli apla arxizoun na erxonte sto nisi arketoi Rosoi... oi opoioi os gnoston "afinoun polla lefta" kai kata 80% apo autous DEN gnorizoun agglika... Distixos den eimaste opos alles xores pou pas kai sou milane mono sti glossa tous, para anagazomaste na mathainoume tin dikia tous (Agglika oi perisoteroi kai san pio kini glossa) ara poli apla.... gia touristikes douleies... mathainete rossika... den exei lefta gia idiaitera/frontistirio... pigenai sta programata tou KEK gia mia vevaiosi gia arxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/13 18:08

    Η αδερφή μου εχει τελειώσει ΑΕΙ διοίκηση επιχειρήσεων ξέρει Αγγλικα,Γαλλικα,Γερμανικα και Ισπανικα συν ECDL με 3η προϋπηρεσία σε Πρακτορεία τουρισμού πήγε για δουλεια φετος και το γλοιώδες υποκειμενο ο εργοδοτης που ουτε αγγλικα δεν ξερει ποσο μαλλον να μπει Facebook της λεει με εναν ειρωνικό τροπο ναι καλα ολα αυτα αλλα ΡΩΣΙΚΑ ξέρεις ?
    Η αγγελια δεν ελεγε για ρωσικά επι την ευκαιρία και οχι μονο εκι ακομα και σε αλλες εταιριες που δεν ειχαν σχεση με ρωσους ξαφνικα ζητουσαν ρωσικα και μισθο 500 ευρω εαν ειναι δυνατον !!!
    Στην τελικη βρηκε Δουλειά Βέλγιο σε ΕΤΑΙΡΕΙΑ οχι τους ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗΤΕΣ που εχουμε εδω με τα λεφτα του μπαμπα που μας το παιζουν επιχειριματιες και ψαχνουν ρωσιδες γκομενες μην χεσω Ααα και που στε η εταιρεια της δινει και δωματιο να μένει με 1800 euro μισθό .
    ΟΛΟΙ Η ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΔΙΚΕΙΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ !!!
    ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΥΖΕΤΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΕΔΩ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/4/13 18:10

    ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ "ΖΗΤΑΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Η ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΡΩΣΣΙΚΑ)."ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΡΩΣΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΧΥΡΙΘΜΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΟΠΕΛΕΣ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ .ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ,ΑΠΟ ΑΣΟΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΩ ΟΛΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ.ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 2 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΧΙ ΜΙΑ.ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΩ.ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΕΓΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΒΑΝΙΔΕΣ,ΡΩΣΣΙΔΕΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ,ΣΟΥΗΔΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΔΕΣ.ΟΧΙΙΙΙΙΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ !!!! ΘΕΛΩ ΕΛΛΗΝΙΔΑΑΑΑ!!! ΒΡΗΚΑ.ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 45 ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ 2 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ 3.ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΕΣ,ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΡΩΣΣΟΥΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥ! ΡΩΣΣΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ (ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΗ) ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΑ.ΟΠΟΤΕ ΜΑΘΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ.ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΕΛΛΑΔΑ? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΞΙΑΡΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/13 18:38

      Εύγε σου φιλε. Όλα όσα έγραψες σε τιμούν, όπως σε τιμά το γεγονός ότι δεν θέλεις με τίποτα αλλοδαπούς, όπως επίσης σε τιμά περισσότερο ότι δεν έκανες ρατσιστικές επιλογές στο θέμα της ηλικίας, αλλα βάση με αυτό που ξέρει καλά να κάνει. Και πάλι μπράβο σου φιλε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/4/13 21:16

      Και σε όποια τουριστική περιοχή πας στην Ευρώπη ή στην Ερυθρά μιλάνε την μητρική τους και μετα βίας αγγλικά. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ που είμαστε μπροστά!!! Και για να πάρουμε ένα μισθό της πείνας με ωράρια απίστευτα, χωρίς ασφάλεια και άλλα πολλά πρέπει ν α ξέρουμε 4 και 5 γλώσσες.

      Και αγανακτισμένε επιχειρηματία, για δες λίγο που βρίσκεται η ανεργία και στην Ρόδο... Σγταματήστε την καραμέλα του τύπου "Όποιος θέλει να βρει δουλειά στην Ρόδο βρίσκει, οι άλλοι είναι τεμπέληδες". Αν σταματούσαν να φέρνουν οι φίλοι σου οι ξενοδόχοι παιδάκια απο το ανατολικό μπλοκ με 200 ευρώ, ο ντόπιος μένει άνεργος. Αλλά στο απώτερο μέλλον κι εσύ επιχειρηματία, αφού το επίπεδο των παροχών προς τους τουρίστες πέφτει υπερβολικά. Κάτι που παλιότερα το καταφέρατε εσείς "αγανακτισμένοι επιχειρηματίες" κλέβοντας τους τουρίστες ασύστολα. Και αν έχεις διαφωνίες, μην με κάνεις να μιλήσω με ονόματα και καταστάσεις, γιατί Παλιά Πόλη έχεις μαγαζί και θα σε πάρει και εσένα η μπάλα... Αλήτες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/4/13 23:33

      ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ Π.ΠΟΛΗ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΗΡΙΣΗ ΜΕ 3 ΥΠΑΛΛΥΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ.ΕΧΩ 3 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΨΩ ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 300 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 2400.ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ.ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΨΩ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ 5 ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ.ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΕΙΧΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑ ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ.ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΜΟΝΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ,ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΉΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ,Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΚΡΟΑΤΙΑ, Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Η ΤΥΝΗΣΙΑ ,ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ,Η ΚΥΠΡΟΣ Η ΚΩΛΟΑΛΒΑΝΙΑ(ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΗΝ ΧΕΣΩ) ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ.ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ.ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ Η ΠΙΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ,ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΑ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΩΠΟΥΣ.ΚΡΗΤΗ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΕ 10-20 ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΛΑΛΑΚΙΕΣ. ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΥΠΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΩΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑΔΩΣΟΥΝ ΟΠΟΤΕ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ .ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΙΖΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝN ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ?ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΑ ΣΕ ΡΟΔΙΟ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! ΟΣΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΡΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΠΙΤΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΑ.ΑΝ ΩΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΟ,ΣΤΑ ΙΚΕΑ ΣΤΑ ΖΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ,ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/4/13 00:47

      O 1/4/13 - 6:10 μ.μ. και ο 1/4/13 - 11:33 μ.μ. είναι το ίδιο άτομο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος2/4/13 07:29

      Είμαι ο 1/4/13 - 9:16 μ.μ.. Έχω γυρίσει όλη μα όλη την Ευρώπη, σχεδόν όλα τα θέρετρα στην Ερυθρά, Ρωσία, Αμερική, Ταυλάνδη. Σε καμμία χώρα δεν μιλούσαν κάτι πέραν των αγγλικών (και αυτά σε άθλιο επίπεδο). Εδώ πρέπει να μιλάμε 5 και 7 γλώσσες για να πιάσουμε δουλειά. Αυτό είναι το βασικό μας θέμα...

      Όσο για τα άλλα, κι εγώ επιχείρηση έχω, αμιγώς οικογενειακή. Δεν μπορώ και δεν αντέχει η τζέπη μου για υπάλληλο. Μέσες άκρες σε πολλά συμφωνούμε. Αλλά δεν χρειάζεται τόσες πολλές γλώσσες στις περισσότερες θέσεις, μια χαρά θέρετρο έχουν το Coral Bay (Ερυθρά, Αίγυπτος) οι Ρώσσοι χρόνια τώρα χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να μιλάει Ρωσσικά, είναι ο ΤΟΠ προορισμός τους. Είμαι άριστος γνώστης των Αγγλικών. Πολλές φορές μιλάω επίτηδες τ αγγλικά την Ροδίτικης πιάτσας, αυτό κάνουν χάζι οι τουρίστες.

      Όσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλά τα λες. Μόνο που μερικοί ΑΛΗΤΕΣ αγοράζουν ξεφτίλα τιμές και πουλάνε 20 φορές πάνω. Κινέζικα προϊόντα μαϊμού που υπερτιμολογούν, φυσικά δεν είναι μόνο το θέμα της τιμής, αλλά και της ποιότητας, αφού πληρώνεις επώνυμο προϊόν και αγοράζεις μαϊμού.

      Όσο για άλλους που υπερτιμολογούν φαγητό και άλλες υπηρεσίες χρόνια τώρα, είναι πάγια τους τακτική με τους τουρίστες και κατά την προηγούμενη σαιζόν ακούστηκαν πολλά μαγαζιά που το έκαναν.

      Στηρίζω την τοπική αγορά όσο μπορώ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ όμως κάτι που το βρίσκεις απο ΕΛΛΗΝΙΚΟ e-shop να το πληρώνεις 30-40% πάνω σε τοπικό μαγαζί. Φυσικά και θα επιλέξω το eshop. Να το πληρώσω λίγο πιο ακριβά σε τοπικό μαγαζί, ναι θα το κάνω. Αλλά όχι κάτι που κοστίζει εδώ 150 ευρώ να το βρίσκω απο άλλα σημεία της Ελλάδας 100 ευρώ. Και Αν ψαχτείς με αγορές διαδικτυακά, η Ρόδος, ενώ έχει τα πάντα, έχει και μειωμένο ΦΠΑ απο σχεδόν όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, έχει μόνο ένα Ροδίτικο e-shop και αυτό με πολύ αξιοπρεπείς τιμές. Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις βρίσκεις τα πάντα πιο φτηνά, είναι τυχαίο;;; Και μην πεις τα μεταφορικά, απο εταιρίες μεταφορών και διανομής, κοστίζουν τα ίδια Αθήνα-Ρόδο, Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αθήνα-Κρήτη.

      Είναι πολυσύνθετο το πρόβλημα, δεν συζητείται απο εδώ. Θα θέλαμε έναν αιώνα και άπειρες σελίδες να γράφουμε...


      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος2/4/13 07:32

      Και κάτι ακόμη, μακάρι να είχα το ωράριό σου... 10 το πρωί μέχρι ότι ώρα πάει το βράδυ (συνήθως κατά τις 01:00, καλοκαίρι μέχρι και 04:00). Αλλά παλεύουμε, δεν μπορούμε κι αλλιώς...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος1/4/13 18:15

    ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/13 21:57

      Γιατί εσύ νομίζεις ότι γράφεις Ελληνικά? Το "γράφεται", γράφεται με "ε" και όχι με "αι".

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος1/4/13 18:45

    mou ginane k oi rwsides kyries.pou mexri xtes tis pernane kati brwmiarides.se kamia alli xwra d zitane ksenes glwsses.troxos einai girnaei.meta tha parakalane na pas gia douleia sta vrwmotouristika tous k d tha pigainei kaneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/4/13 18:47

    Κεφαλαία γράμματα βάζουμε στην αρχή μιας νέας πρότασης.Επίσης κ.ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΑ μάθετε να γράφετε την ιδιότητά σας σωστά και αφήστε τις συμβουλές.
    ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ?...Για εσάς σίγουρα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/13 19:34

      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΩΡΘΟΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΟΥΛΕΥΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΈΩΣ ΤΗΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 12-14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΟΥ ΣΧΟΛΑΣΑΝ ΣΤΗΣ 3 ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

      Ο ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/4/13 20:14

      Φίλε μου δεν σχολίασα αυτά που έγραψες.Σχολίασα το που νόμιζα ότι το έγραψες εσύ(αν όχι συγγνώμη τότε).Γιατί να κάνεις τόσα λάθη και να παραινείς να γράφουν ελληνικά είναι τουλάχιστον αστείο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/4/13 20:15

      Φίλε μου δεν σχολίασα αυτά που έγραψες.Σχολίασα το --ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ?--που νόμιζα ότι το έγραψες εσύ(αν όχι συγγνώμη τότε).Γιατί να κάνεις τόσα λάθη και να παραινείς να γράφουν ελληνικά είναι τουλάχιστον αστείο.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/4/13 22:49

      ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΕΤΣΙ!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος1/4/13 23:52

      Από ορθογραφία και σύνταξη καλά πάτε όλοι όσοι γράφετε σχόλια!Εγώ λέω να αφήσετε τις ξένες γλώσσες και να ξεκινήσετε από την αρχή τη δική μας, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ, γιατί σε λίγο θα γίνει ξένη και αυτή σε μερικούς!!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος1/4/13 19:25

    οπως ειπε ο κυριος απο πανω, μην τα ριχνουμε παντα στους αλλους. δουλευω και εγω σε ξενοδοχειο και λογω της θεσης μου παιρνανε απο τα χερια μου παρα πολλα αιτησεις-βιογραφικα. και μετα λυπης σας λεω οτι τα περισσοτερα ηταν αθλια. οχι μονο ελλειψη δεξιοτητων αλλα η παρουσιαση τραγικη. Συγγνωμη ζουμε στο 2013, δεν μπορει να υπαρχει κριση, να υπαρχει τεραστιος ανταγωνισμος και να ερχεσαι εσυ και μου ερχεσαι σαν λετσος ντυμενος, να μην εχεις ενα βιογραφικο σωστα φτιαγμενο, να μιλας μονο αγγλικα και αυτα μετρια και να εχεις και απαιτησεις! προσαρμαζομαστε στις καταστασεις. καλως η κακως οι ρωσοι ειναι η νεα δυναμη στο τουρισμο στο νησι μας, η εξελιξη τους ειναι τεραστια, οποτε αναγκαστικα πρεπει να προσαρμοστουμε στις νεες καταστασεις. δεν μπορουμε να λεμε να μιλαει ο τουριστας αγγλικα! εννοειται οτι η λογικη αυτη θα ηταν. αλλα οταν εχεις τεραστιο ανταγωνισμο με αλλες χωρες, δεν γινεται να τα λες αυτα! δεν θελεις να μαθεις ρωσικα, κανενα προβλημα θα παει αλλου, ποιος θα χασει? αυτος η εσυ?
    και εγω τα σιχαινομαι τα ρωσικα σαν γλωσσα αλλα τι να κανω, πηγα και εγω σε αυτα τα επιδοτουμενα μαθηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/4/13 19:31

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΣΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Π,Χ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΓΚΡΟΥΜΑΚΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΔΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ? ΟΥΤΕ ΤΟ 20 ΤΙΣ 100, ΓΙΑ ΨΑΞΤΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΘΛΗΨΗ!!! ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥ SERVICE? ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΡΟΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΡΠΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,,ΑΡΠΑΧΤΗ,,,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΗΛΙΟ ΚΑΗ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΣΑΣ ΕΥΝΟΗΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ,,,ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/13 19:41

      ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ,,ΗΡΕΜΑ ΦΙΛΕ ΠΟΙΟ ΚΛΑΨΙΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΗΡΕΜΑ ,ΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ -ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΑΙΖΟΝ-ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΟΙ...ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος1/4/13 21:39

    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΤΡΕΧΟΥΜς ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ...ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ,ΞΑΝΑΤΡΕΧΟΥΜΕ,ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ...ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΡΩΣΙΚΑ...Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ...ΘΑ ΦΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΑΙΖΟΝ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/4/13 22:07

    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ (ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ) ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ....ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ 40 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ...ΒΑΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.... ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ 95% ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΑ ΕΜΑΙΛ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΑΠΟΡΩ ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, 3 ΓΛΩΣΣΕΣ, ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, Η/Υ, ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ) ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΗΤΑΝ (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ) ΗΤΑΝ Η ΗΛΙΚΙΑ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 39 ΧΡΟΝΩΝ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝ), ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΈΓΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΤΗΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/4/13 22:08

    Παιδιά απο ότι διαβάζω δεν υπάρχει κρίση δεν παίρνουν αλλοδαπούς στην δουλειά δεν είνα απλήρωτοι εργαζόμενοι για όλα φταίμε εμείς.Όλοι εσείς που λέτε αυτές τις μαλακίες είστε βολεμένα κομματόσκυλα που νομίζετε ότι η κρίση δεν θα σας πειράξει,έλα που θα σας επηρεάσει και θα ξυπνήσετε μια μέρα και θα λέτε από που μου ήρθε η κεραμίδα;Πως πτώχευσα;
    Την οικονομία δεν την διέλυσαν τα κακά βιογραφικά η η μη γνώση των ξένων γλωσσών , την διέλυσε το μνημόνιο και οι πολιτικοί μας που δεν έχουν τα αρχίδια να πουν ένα ΟΧΙ.
    Εσεις λοιπόν που λέτε τέτοιες παπαρείς να σας πω πως όταν βούλιαξε ο Τιτανικός ναι μεν πνίγηκαν πρώτα τα κάτω καταστρώματα αλλά στο τέλος βούλιαξε και η πρώτη θέση και το πλοίο είναι στον πάτο της θάλασσας.
    Όσο για τους επιχειρηματιες συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους σαν να είναι σκλάβοι.Όσοι είστε επιχειρηματίες γίνατε με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΚΛΕΨΑΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΓΚΕΣ (55% έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ).
    Καταλάβατε κομματόσκυλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/4/13 00:04

    Γιατί δεν ξεκινάμε από το πιο βασικό.....επιχειρηματίες σωστοί κ όπως πρέπει στη Ρόδο ΔΕΝ υπάρχουν λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/4/13 03:20

    Εδώ ρε παιδιά δε θα ξεχάσω πριν ^5 χρόνια που στην κυριολεξία ήρθαν κάτι μεμονωμένα τσέχικα και σλοβακικά γκρουπ,πολύ μικρά αριθμητικά αλλά και πολύ μικρά σε κατανάλωση,και το αφεντικό μας έβαλε αγγελίες να προσλάβει τσεχες και σλοβακες για τρεις μήνες!!!τον επόμενο χρόνο μας παρακαλούσε να ξανά δουλέψουμε,αφού είδε ότι δε ξαναήρθαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος2/4/13 14:16

    ΜΑΘΕ ΡΩΣΙΚΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/13 19:44

      Σωστά δομημένη απάντηση με επιχειρήματα! (ή και όχι;)

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος3/4/13 14:26

    Sugnwmi gia ta greeklish menw Ollandia ta teleutaia 2,5 xronia.Se oli tin eurwpi xreiazete mono i topiki glwssa k t agglika opws k gia tis touristikes epeixiriseis enw stin Ellada xreiazese 4-5 glwsses . Stin ispania pou piga akoma k sto aerodromio se ollandiki ptisi mas milousan ispanika i mipws oi Italoi oi Galloi oi portogaloi ...... pou AN dia tis vias milane agglika milane tis glwsses twn episkeptwn tous?Apla ante gamitheite politikoi k epeixirimaties tis Elladas pou eksaitias sas eimaste s auti tin krisi.Den ftanei omws auto twra san metanastes pou eimaste oi ollandoi k oi germanoi den mas xwneuoyn epeidi plirwnoun megaluterous forous k oso gia douleies mas dinoun mono oi evraioi k oi mousoulmanoi. (mou prosfere tourkos douleia alla oxi ollandos asxeta an den piga)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5/4/13 20:01

    O 11:33 εχει δικιο, επειδη και εγω εχω επιχειρηση τουριστικη θελω να πω στην κοπελια οτι τελειωσατε σχολες/πανεπιστημια και δεν ξερετε να γραψετε Ελληνικα γιατι μπηκατε στο πανεπιστημιο με βαθμο 5 (πεντε!!) και πηρατε πτυχιο μεσω νεολαιων (Γνωστη ιστορια) Οχι ολοι βεβαια. Δεν ειναι ρατσιστικο το θεμα (αλλη λεξη-καραμελλα) αλλα απλα θεμα ζητησης της αγορας. Οι ρωσσοι ψωνιζουν, αρα εκει θα εστιασω να πουλησω. Παλια ζητουσαμε στην Ροδο Φιλανδοφωνους κλπ.
    Εχετε μεινει 25 χρονια πισω πολλοι απο σας γιατι το μελλον ειναι στους Ρωσσους τουριστες,αρα η ζητηση Ρωσσοφωνων θα αυξηθει τα επομενα χρονια. Και αν μου επιτρεπεται να κανω και μια προβλεψη, ΚΙΝΕΖΙΚΑ θα ειναι η επομενη ζητουμενη γλωσσα, γιατι οσο και να ακουγετε αστειο ανοιγει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νεοπλουτη αγορα. Ειδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/4/13 02:24

      Το πως μπαίνει ο καθένας στο Πανεπιστήμιο και πως τελειώνει, δεν θα το κρίνεις εσύ με τις μηδαμινές πάνω στο αντικείμενο γνώσεις σου και στην τελική δεν φταίει αυτός που μπαίνει ή τελειώνει με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά το σάπιο σύστημα που σας βολεύει ακόμη να υπάρχει.

      Πριν 25 χρόνια είχες Ρώσους ή τα τελευταία 2 χρόνια (και οι περισσότεροι κατώτεροι σαν πελάτες των Τσέχων οικονομικά...);;; ή φέτος περιμένεις να έχεις Κινέζους;;;

      Βγαίνει ο καθένας, γράφει την μαλακία του και μετά όλα εντάξει!!!

      Άλλο ένα θέμα συζήτησης στην αγορά, είναι οτι άρχισαν πολλές επιχειρήσεις να εστιάζουν σε τουρισμό απο χώρες που δεν είναι στο ευρώ, για να αρχίσουν τις παλιές καλές μέρες της καθαρής ληστείας των τουριστών των δεκαετιών 80 και 90. Η και εδώ λάθος είμαι;;; Επειδή είμαι και εγώ όπως και πολλοί άλλοι μέρος της αγοράς ως επαγγελματίες μεσαίοι και μικρομεσαίοι, μην μας ρεζιλεύετε μερικοί που έχετε νοοτροπίες περασμένων χρόνων.

      Αν θέλετε Κινέζους και Ρώσους, πρέπει πρώτα να φτιαχτούν οι υποδομές, αλλιώς θα έρθουν 1,2 ή 3 χρόνια και μετά θα εξαφανιστουν και αυτοί όπως και τόσοι άλλοι.

      Και υποδομές λέγοντας δρόμους, κτήρια, σήμανση στους δρόμους, σωστή στελέχωση και λειτουργία μουσείων και αξιοθέατων του νησιού, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ σε δρόμους παραλίες ακόμη και χωράφια και όχι ξένες γλώσσες... Και πάνω απο όλα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ. Καθαροί χωρίς να βρωμάμε στα μαγαζιά μας, ξέρετε πόσοι τουρίστες έχουν πρόβλημα με αυτό;;; Μάλλον ζητάτε ξένες γλώσσες στα μαγαζιά χωρίς να έχετε ανακαλύψει ακόμη την οδοντόβουρτσα και το αποσμητικό.

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος5/6/14 23:07

    auto pai stn kopelia p aferose ts mlkes ts twra prosfata ... re ade kai g$!@#$!@#$ sou p mas les pos dn eisai kai ratsistria ,,, kala kanoun p dn se pernoun pouthena gt me tetio xazo mualo dn kaneis gia tpt ...... i metanastes einai enoxlitiki stn ellada i esu p tous krazeis epidi dn xereis rwssika p.x ? ? ? ?....... eisai kai 24 eton kai kolozwwww

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *