ροή ειδήσεων

Η FED αποζημιώνει 4,2 εκατομμύρια Αμερικανούς επειδή οι τράπεζες κατέσχεσαν τα σπίτια τους!

Εκεί που το κράτος... δουλεύει!
Στις 12 Απριλίου θα ξεκινήσει η διανομή του ποσού των συνολικά 3,6 δισ. δολαρίων που θα δοθεί ως αποζημίωση σε περίπου 4,2 εκατ. αμερικανούς δανειολήπτες, τα σπίτια των οποίων το 2009 και το 2010 βρέθηκαν εσφαλμένα σε σχέδιο κατάσχεσης αφού ακολουθήθηκαν αθέμιτες πρακτικές από το τραπεζικό σύστημα!...
Το ποσό αφορά κατασχέσεις που επιδόθηκαν από τις 11 εκ των συνολικά 13 εταιριών που μπήκαν στο μικροσκόπιο ανεξάρτητης έρευνας και κατέληξαν σε συμβιβασμό, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι μοναδικές δύο εταιρίες που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε συμβιβασμό για την υπόθεση από τον Ιούλιο του 2012 είναι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Η καταβολή των αποζημιώσεων, μάλιστα, δεν αφαιρεί από τους δανειολήπτες το δικαίωμα νομικής προσφυγής εναντίον τράπεζας σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τον πλειστηριασμό.

Η ανεξάρτητη έρευνα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες (Aurora, Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, MetLife Bank, Morgan Stanley, PNC, Sovereign, SunTrust, U.S. Bank και Wells Fargo) προχωρούσαν σε έκδοση κατασχετηρίων επειδή δεν ακολούθησαν τη σωστή διαδικασία παραβλέποντας ορισμένα από τα απαραίτητα έγγραφα που κατέθεταν οι δανειολήπτες. Στόχος της έρευνας την οποία επέβαλαν οι Αρχές να δρομολογήσουν οι τράπεζες ήταν να διευκρινισθεί το ύψος της “χρηματικής βλάβης που υπέστησαν οι δανειολήπτες από τα λάθη, τις ψευδείς πληροφορίες και τις άλλες ανεπάρκειες" των τραπεζών που εκρίθησαν ένοχες για τις πρακτικές τους το 2009 και 2010.

Οι αποζημιώσεις θα κυμανθούν από 300 έως 125.000 δολάρια και οι πρώτες 1,4 εκατ. επιταγές θα δοθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του φετινού Ιουλίου ενώ σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Federal Reserve, το 90% των δανειοληπτών θα έχει λάβει τη σχετική επιταγή έως το τέλος Απριλίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το κείμενο του συμβιβασμού, άλλα 5,3 δισεκ. δολάρια θα καταβληθούν για τις ανάγκες του προγράμματος των «μέτρων συνδρομής» που αφορούν την τροποποίηση των όρων των στεγαστικών δανείων και την αποζημίωση των πληγέντων.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *