ροή ειδήσεων

Tα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα είναι «παράνομα και αντισυνταγματικά»

Οι Έλληνες θα μπορούσαν να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα μέτρα «απαράδεκτης ...
λιτότητας» που τους έχουν επιβληθεί, υποστηρίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου, Keith Ewing. Σε δηλώσεις του στο «Νέο Κόσμο» ο καθηγητής Ewing υποστηρίζει ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα είναι «παράνομα και αντισυνταγματικά», τόσο όσον αφορά το ευρωπαϊκό δίκαιο όσο και το ελληνικό σύνταγμα.

«Διεθνείς οργανισμοί και δημοκρατικές κυβερνήσεις θα πρέπει να σέβονται τη νομιμότητα και αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έγινε» υποστήριξε ο Βρετανός καθηγητής, επικαλούμενος σχετική συνθήκη που υπέγραψαν οι χώρες της ΕΕ το 2008.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα των λαών τους δεν ισχύουν πλέον» είπε ο καθηγητής Ewing.

Ο ίδιος αν και παραδέχεται ότι οι πιθανότητες να στεφθεί από επιτυχία τυχόν προσφυγή του ελληνικού εργατικού κινήματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι περιορισμένες, υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα είναι «παράδειγμα προς αποφυγή».

Ο Keith Ewing είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου. Εργάστηκε στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου (1978-1983) και του Cambridge (1983-1989) και ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων Σίδνεϊ και Κουίνσλαντ. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασιακών Δικαιωμάτων (μια συνδικαλιστική οργάνωση think tank) και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/4/13 14:54

    Πολιτικοί και μπράβοι με σημαίες ‘’ευκαιρίας’’ περιμένουν…
    Υπονομεύουν και δυσφημούν την Ελλάδα και τους Έλληνες οι άθλιοι
    Ο διεθνής έγχρωμος φασισμός και οι ξένοι και ντόπιοι νταβατζήδες, αγωνίζονται λυσσασμένα να αποτύχει η προσπάθεια της Ελλάδας, για να ‘’έλθουν’’ τα αφεντικά τους, η τα κομματικά λείψανα μιας εποχής που δεν θέλουμε ούτε να θυμόμαστε.
    Πολιτικοί με σημαίες ‘’ευκαιρίας’’, δημοσιογράφοι με οργισμένες κομματικές ή χρηματικές αδυναμίες, περιμένουν ..το σήμα της καταστροφής και όσο αργεί τόσο αγχώνονται και παρασύρονται σε ανθελληνικές προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/4/13 14:56

    Έχεις δει κανένα χρυσαλήτη να πεινάει, να είναι άνεργος ή να υποφέρει; Όχι βέβαια, αφού τους χρυσοπληρώνουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, την οικογένειά μας. Τα παίρνουν ‘’ΧΟΝΤΡΑ’’ για να σε δηλητηριάζουν οι φονιάδες τις νύχτας.
    Ελληνίδα, Έλληνα θα εμπιστευθείς τα παιδιά σου να τα κάνουν βαποράκια και εγκληματίες;
    Τα αστεία και οι μικροεκβιασμοί των ελλήνων πρέπει να τελειώσουν εδώ και τώρα. Οι Ελληνοκάπηλοι εφοπλιστές βρήκαν εφιάλτες και ετοιμάζονται. Χρηματοδοτούν τους ΧΡΥΣΑΛΗΤΕΣ λιποτάκτες, τους νταβατζήδες(κυριολεκτικά) , τους μπράβους της νύχτας και τους εμπόρους λευκής σάρκας και ‘’άσπρης σκόνης’’.
    Γιατί άραγε; Τι έχουν κατά νου; Ετοιμάζουν ΕΜΦΥΛΙΟ ! ώστε να διαλύσουμε σαν κράτος; Ετοιμάζουν εμφύλιο για να μας εκμεταλλευθούν όπως το 1952 με το σχέδιο Μάρσαλ, που εμείς χρεωθήκαμε και αυτοί πήραν τα λεφτά και γίνανε εφοπλιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/4/13 14:57

    Νέο εμφύλιο ετοιμάζουν οι πατριδοκάπηλοι φοροφυγάδες εφοπλιστές και πετρελαιάδες. Μετά το Ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ οι διεθνείς δολοφόνοι αγοράζουν ψήφους της Χρυσής αυλής.
    Σειρά έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι υπόλοιπες τράπεζες, και όσα χτήματα είναι υποθηκευμένα στην Αγροτική.
    Αυτός είναι ο λόγος που χρηματοδοτούν τους ανθέλληνες φασίστες. ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ψήφους.
    Θα ‘’βοηθήσεις’’ τους εγκληματίες εφοπλιστές να αγοράσουν την πατρίδα μας ‘’αντι πινακίου φακής’’;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/4/13 14:57

    Νέο εμφύλιο ετοιμάζουν οι πατριδοκάπηλοι φοροφυγάδες εφοπλιστές και πετρελαιάδες. Μετά το Ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ οι διεθνείς δολοφόνοι αγοράζουν ψήφους της Χρυσής αυλής.
    Σειρά έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι υπόλοιπες τράπεζες, και όσα χτήματα είναι υποθηκευμένα στην Αγροτική.
    Αυτός είναι ο λόγος που χρηματοδοτούν τους ανθέλληνες φασίστες. ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ψήφους.
    Θα ‘’βοηθήσεις’’ τους εγκληματίες εφοπλιστές να αγοράσουν την πατρίδα μας ‘’αντι πινακίου φακής’’;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/4/13 16:46

    Διά να είναι η Φυλή εις το χάλι που είναι, φανερόν οτι οι τωρινοί Έλληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ. Περικλής Γιαννόπουλος 1870-1910

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *