ροή ειδήσεων

Είναι που δεν είχαμε πετρέλαια - για αυτό έχουμε την τρόικα και 4 μνημόνια... βίντεο

Απ τα πετρέλαια που δεν είχαμε.
Στο πετρέλαια που υπάρχουν. και μάλιστα βαπτίζονται ευρωπαϊκά.
Γίνονται "Καζάν Καζάν".
Τιτλοποιούνται. κεφαλαιοποιούνται....



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/5/13 11:26

    ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΑ ΒΑΛΑΤΑΙ. ΓΙΑΤΗ ΔΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΠΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΤΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ? ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΕΑ ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ? ΟΤΗ ΚΑΚΟ ΝΑ ΓΙΝΗ ΦΤΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/5/13 13:21

      Ε αμα ειναι να παμε εκει γιατι δεν παμε και πιο πισω, κανα Σημιτη κανα Ανδρεα. Αυτοι ειναι τωρα στο προσκηνιο που ευθυνονται αμεσα, Γαπ και Σαμαρας.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/13 13:41

    Yπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ακούν Tραγκα ! ! !
    ======================
    Είναι απίστευτο ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που ακούν Tραγκα ... και εμπιστεύονται ανθρώπους του περιβάλλοντος του .. δεν είναι η Λίστα Λαγκαρντ είναι το Finance BOX ... που πούλησε στον Λαυρεντιαδη ... είναι τα περι Λουδοβίκου και διαγαλαξιακου χρέους που καταλόγιζε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή .. απο την τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ (όλα αυτά έπεσαν φυσικά με την...
    απόφαση της δικαιοσύνης να προχωρήσει στα δέοντα) και την παραπομπή παπακωνστινου ... ΕΛΕΟΣ όμως δεν μπορεί να μας δακρύζει ο "Γλυκούλης" φίλος του Αντώνη ... Έλεος Δηλαδή ..

    Όμως βεβαίως όσοι θέλετε και παραμένετε στην αποικία του κύριου Ντραγκα και στη χερσόνησο του Αίμου, στην αποικία χρέους και μνημονίων που αυτός και αρκετοί από το δικό του Συναφή ευλόγησαν με κάθε τρόπο ... και αφού αυτός σας ευχαριστεί να είστε καλά και να το χαίρεστε .. και αυτόν και το περιβάλλον του .. το αξιόπιστο και τους αξιόπιστους !

    καλή τύχη λοιπόν ... γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο ... σε λαό που αρκείτε στου μύθους με απειλές τις αβύσσου ... και στις μοιρολογίστρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/5/13 13:43

      Ο Ρουσόπουλος, ο Τράγκας και οι διαφημίσεις
      Από factorx στις 21/02/2008

      Όπως γράφει το troktiko η κυβέρνηση «δίνει έναν σκασμό λεφτά» σε εφημερίδες που πουλάνε ελάχιστα φύλλα, επειδή κι αυτές και οι εκδότες τους το παίζουν φιλοκυ-βερνητικά, γλύφουν δηλαδή και την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της. Αλλά για ίδια φαινόμενα δεν κατηγορούσε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ επί τόσα χρόνια; Η πιο εξοργιστι-κή από όλες είναι η περίπτωση του κ. Τράγκα. Συντηρεί τη «Χώρα»,μια εφημερίδα δηλαδή των 2.100 φύλλων και εισέπραξε το 2007, 2.668.115 ευρώ από κρατικές δια-φημίσεις. Δηλαδή, το 24.3% των εσόδων του να είναι απο κρατικές επιχορηγήσεις όταν οι μεγάλες εφημερίδες (Καθημερινή, Βήμα, Πρώτο θέμα, Ελευθεροτυπία) έχουν έσοδα απο τις κρατικές διαφημίσεις μόνο το 0,30%.
      Θυμάστε που μόλις ανέβηκε η κυβέρνηση Καραμανλή στην εξουσία το 2004 και ο Τράγκας και άλλοι φωτισμένοι αγωνιστές δημοσιογράφοι της δεξιάς έβριζαν τον Ρουσόπουλο; Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί σταμάτησε. Γιατί όμως ο Θοδωρής δεν ακολούθησε την ίδια πρακτική και με το Πρώτο Θέμα. Θα είχαμε γλιτώσει τόσους μπελάδες. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε ενδίδει.
      Δημοσιεύουμε εδώ ένα εξοργιστικό δείγμα αποδεκτών κρατικών διαφημίσεων. Τα υπόλοιπα στο troktiko

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/13 13:44

    O E. Κουλουμπής παραδέχεται την ύπαρξη πετρελαίων στο Αιγαίο.
    Κατά την περίοδο αυτή η Ελληνική Κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης σχετικά με το καθεστώς που επικρατεί στις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο. Η πρώτη επίσημη παραδοχή Έλληνα Πολιτικού ότι στο Αιγαίο υπάρχει πετρέλαιο έγινε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου του 2000 από τον τ. υπουργό Ευάγγελο Κουλουμπή ο οποίος δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο γίνεται σαφέστατη αναφορά στα όσα αναφέραμε στο πρώτο μέρος της έρευνάς για την ύπαρξη πετρελαίων στο Αιγαίο.
     Ο τ. υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα: «Εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πίστευαν ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο. Το μοναδικό όμως κοίτασμα που αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα στην Ελλάδα είναι του Πρίνου στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Ήταν ένα κοίτασμα σημαντικό που έδινε 30.000 βαρέλια και κάλυπτε περίπου το 10% των αναγκών της χώρας (τώρα βρίσκεται στο τέλος του). Στη χώρα μας έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες που κάλυψαν μεγάλα τμήματα του Ελληνικού χώρου. Κυρίως στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο, παρόλο που υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων (Παξοί, Ζάκυνθος) μετά από πολλές και δαπανηρές ερευνητικές εργασίες, τελικά βρέθηκε το 1983 στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκωλου ένα μικρό κοίτασμα με πολύ υψηλό όμως κόστος εξαγωγής (1000 βαρέλια την ημέρα με κόστος 40 δολάρια το βαρέλι). Αντίθετα στο Αιγαίο μετά από έρευνες είμαστε πια σίγουροι ότι υπάρχει πετρέλαιο. Σε δύο περιοχές έχουμε βέβαιες ενδείξεις ότι υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα που μπορεί να καλύψουν ακόμη και μέχρι το σύνολο των αναγκών της χώρας. Το κακό όμως είναι ότι και οι δύο αυτές περιοχές αμφισβητούνται από τους Τούρκους.
    • Περιοχή κοντά στη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Από έρευνες που έγιναν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου. Μάλιστα οι έρευνες που έγιναν από τη Γαλλική εταιρεία Beicip για λογαριασμό της ΔΕΠ δείχνουν εκτός από αυτή την περιοχή ότι υπάρχουν και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πετρελαϊκά περιοχές στο Νότιο Αιγαίο.
    • Περιοχή Μπάμπουρα ανατολικά της Θάσου. Είναι μια περιοχή που τμήματά της αμφισβητούνται από τους Τούρκους (βρίσκονται μεταξύ 6 και 12 μιλίων των Ελληνικών χωρικών υδάτων). Από έρευνες που έγιναν σ’ αυτήν τη περιοχή υπάρχει βεβαιότητα για πετρελαϊκό δυναμικό που κυμαίνεται από 120 έως 200 εκατομμύρια απολήψιμα βαρέλια, που θα μπορούσε να καλύψει το 40% περίπου των αναγκών της χώρας και για πολλά χρόνια. Για τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Μπάμπουρα απειλήθηκε ελληνοτουρκική σύρραξη. Στην πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στη θέση Μπάμπουρα η Τουρκία έγινε απειλητική «υπενθυμίζοντας» τη «συμφωνία» της Βέρνης (1976 Καραμανλής - Ετσεβίτ) και αργότερα τη «συμφωνία» της Βουλιαγμένης (1988 Παπανδρέου - Oζάλ). Τις δύο αυτές «συμφωνίες» που αναφέρουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα, από ό,τι τουλάχιστον γνωρίζω, δεν δέχεται την ύπαρξή τους.
    Πάντως ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν μπροστά στα νέα δεδομένα των σχέσεων της Τουρκίας και με την Ελλάδα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προοπτικές που διανοίγονται, πιστεύω ότι ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών έχει χρέος να βάλει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και συγκεκριμένα στα Μέτρα Oικοδόμησης Εμπιστοσύνης.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/13 13:49

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΡΩΤΟΥΝ ΟΙ..ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ;
    Γράφει ο Ν Βράχος.
    Είναι πολύ ενδιαφέρον, να μαθαίνουμε τον τρόπο, που κάθε κυβέρνηση υπερασπίζεται τα δίκαια της πατρίδας μας, τα όσα συμβαίνουν και γράφονται, τα όσα συμβαίνουν και δεν λέγονται και τα όσα..μαθαίνουμε. Ταυτόχρονα, ΠΡΕΠΕΙ να προσέχουμε και τι λέμε και ιδίως ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ!...
    Όλοι γνωρίζουμε, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο , ότι ΠΙΘΑΝΟΝ να υπάρχουν ποσότητες υδρογονανθράκων σε ποσότητες εκμεταλλεύσιμες.
    Η επίσημη κυβέρνηση κάθε φορά, αποφασίζει πως να χειρισθεί το θέμα σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή, αφού γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμποδίζουν τις εργασίες εξόρυξης πετρελαίου, και οι κινήσεις και ενέργειες πρέπει να είναι ΠΟΛΥ προσεκτικές. Η ‘’ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ’’ είναι ένας από τους λόγους. Ένας άλλος εξ ίσου δύσκολος και καθοριστικός λόγος είναι η οριοθέτηση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
    Τι ακριβώς «χωρίζει’’ την Ελλάδα και την Τουρκία στο θέμα πετρελαίου;
    Τι ακριβώς υπάρχει ανάμεσά μας, ώστε να ακούμε πετρέλαιο και πετρέλαιο να μη βλέπουμε;
    Το 1947 στην Αρκτικό Ρώσοι επιστήμονες
    ανακάλυψαν μία υποθαλάσσια οροσειρά πού έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονοσοφ .
    Αυτὴ ἡ οροσειρά γεωλογικὰ είναι συνέχεια της Σιβηρίας.
    Το 1982 υπογράφτηκε στην ΟΗΕ το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας πού καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικὰ μίλια απὸ τις ακτές.
    Με το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δύο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και ἡ Τουρκία (λόγω Αιγαίου).
    Σύμφωνα με το δίκαιό του ΟΗΕ αν μία χώρα χει υποθαλάσσια οροσειρά ἡ οποία είναι γεωλογική συνέχεια μίας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε ἡ υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια απὸ το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.
    Επομένως ἡ υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη ἡ Αρκτική της ανήκει. Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα ἡ Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει ἡ μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου.
    Αυτὸς είναι ὁ λόγος πού δεν υπόγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ. Απ την άλλη ἡ Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα πού να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο.
    Επομένως ἡ Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.
    Ουσιαστικά όμως οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δίκαιου έτσι ώστε και ἡ Ρωσία να χάσει την Αρκτική.

    Όμως ένα μικρὸ κράτος όπως είναι ἡ Κύπρος στην προσπάθειά της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια.
    Έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ πού όμως βασιζόταν στο διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας.
    Αυτὸ όμως ήταν και ἡ ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.
    Για τον λόγο αυτὸ κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην μεσόγειο τον Νοέμβριο. Όμως αυτὴ την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνὲς δίκαιο πού με αυτό κερδίζει ἡ Ρωσία την αρκτική και αυτὸ δεν το θέλουν καθόλου.
    Ἡ Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι ήλοι παγιδευμένοι. Μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Έτσι τώρα ἡ Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτὴ άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί πού οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν γίνει αυτό τέρμα ἡ υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα ἡ αρκτική για τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους....

    Δύο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:

    1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε τοις καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και ἡ απάντηση τους ήταν ναι.
    2. Στης 25 Ιουλίου το 2011 το Υπεξ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως..........(δεν το λέω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *