ροή ειδήσεων

"Εισβολή" 45.000 Τούρκων στο Καστελόριζο...

Με τον τίτλο «Στο ελληνικό νησί των 400 ατόμων θα μεταβούν 45.000 Τούρκοι», η τουρκική εφημερίδα Vatan επιχειρεί να περιγράψει το ενδιαφέρον για επισκέψεις τουριστών από την Τουρκία στο Καστελόριζο.... Βέβαια οι 45.000 τουρίστες που αναμένονται στο νησί δεν θα είναι μόνο Τούρκοι αλλά και πολίτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν, της Γεωργίας και των άλλων χωρών του Καυκάσου, που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Οι τουρίστες αυτοί -πέρυσι ήταν 15.000- με τις νέες διευκολύνσεις που εξασφάλισε η Ελλάδα από την ΕΕ (Σεγκεν) θα παίρνουν θεώρηση (βίζα)στην είσοδο στο Καστελόριζο. Παλαιότερα, για την μετάβαση στο Καστελόριζο από την απέναντι Τουρκία , οι εν λόγω πολίτες, έπρεπε να εξασφαλίζουν θεώρηση από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Σμύρνη.

Η εφημερίδα γράφει ότι απέδωσαν τελικά αποτελέσματα οι ενέργειες των τουριστικών πρακτόρων από το Κας, κκ Οκάν Καχραμάν και Εργκούν Ερντογάν και του Έλληνα τουριστικού πράκτορα, κ. Κώστα Παπούτη, όσον αφορά τις διευκολύνσεις θεωρήσεων. Οι τουριστικοί πράκτορες μίλησαν με τον Αντινομάρχη της περιοχής Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και ζήτησαν να γίνουν διευκολύνσεις θεωρήσεων πολιτών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν, της Γεωργίας και των άλλων χωρών του Καυκάσου, που δεν είναι μέλη της ΕΕ. Ο κ.Καν Καχραμάν, ιδιοκτήτης της τουριστικής εταιρείας «Καχραμανλάρ», είπε ότι το 2012 μετέβησαν από το Κας, στο Καστελόριζο, 15.000 τουρίστες και ότι τώρα, με τις διευκολύνσεις που άρχισαν ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει τις 45.000.

Να θυμίσουμε ότι οι Τούρκοι έχουν ζητήσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Καστελορίζου και τις ελληνικές αρχές να επιτραπεί η χρήση του αεροδρομίου του νησιού προκειμένου να προσγειώνονται εκεί αεροπλάνα με τουρίστες που θέλουν να πάνε απέναντι στην Τουρκία. Και αυτό διότι στο Κας δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος.
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
onalert.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *