ροή ειδήσεων

Μυθικά ποσά έβγαλαν από την Ρόδο οι Αλβανοί

Τώρα ο Σαλί Μπερίσα τους καλεί να μεταφέρουν όλα τα λεφτά τους σε Αλβανικές τράπεζες ή να επενδύσουν στην Αλβανία...
Στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τα ποσά που οι Αλβανοί μετανάστες έχουν στείλει από τη Ρόδο στην πατρίδα τους, αλλά ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Είναι όμως βέβαιο ότι τα ποσά είναι τεράστια και υπολογίζονται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ίσως να έχουν ξεπεράσει και το 1 δισ. αν ληφθεί υπόψη ότι οι Αλβανοί άρχισαν να έρχονται και να εργάζονται στη Ρόδο από το 1990 δηλαδή εδώ και 23 χρόνια.

Πολλοί από τους Αλβανούς της Ρόδου έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις ή καταθέσεις στην πατρίδα τους και τώρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν φύγει και δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν.

Η φυγή των μεγαλύτερων κεφαλαίων από τη Ρόδο προς την Αλβανία έγινε τα τελευταία 3 χρόνια από τους γενικότερους φόβους που προκλήθηκαν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τώρα ο Σαλί Μπερίσα δίνει κεντρική γραμμή καλώντας όλους τους Αλβανούς με μεταφέρουν τα λεφτά τους και να τα καταθέσουν σε Αλβανικές τράπεζες ή να επενδύσουν στην Αλβανία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Να επενδύσουν τις οικονομίες τους στην Αλβανία κάλεσε τους Έλληνες που ζουν στη χώρα και όλους τους μετανάστες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, υποσχόμενος φοροαπαλλαγές για 3-5 χρόνια.

Ο κ. Μπερίσα προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου εγκαινίασε ένα νέο οδικό άξονα που συνδέει ελληνικά χωριά με την πόλη του Αργυροκάστρου.

«Το πρόγραμμά μας παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους, είναι εμπνευσμένο από εσάς, τις φιλοδοξίες σας για το κοινό ευρωπαϊκό όνειρο, ανεξάρτητα από την καταγωγή σας» είπε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα και τη στρατηγική του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου και αφού πρώτα είχε χαιρετίσει τους κατοίκους στα ελληνικά.
πηγη


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/5/13 00:11

    Ας τα πάρουν εκεί να τους τα φάει ο Μπερίσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/5/13 06:53

    Μαζι με τα χρηματα να φυγουν και αυτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/13 17:03

    Ας δούλευαν και οι Ροδίτες να πλούτιζαν και αυτοί..Όχι να μας το πέζουν ολοι εισοδηματίες και επιχειρηματίες και να κυκλοφορούν με ένα χαρτοφύλακα άδειο και το κουστουμάκι που έχουν απο την εποχή του Νόε..Καλά έκαναν οι αλβανοί και έβγαλαν λεφτά...Δούλεψαν δεν τα έκλεψαν.Δείτε τα 100 μαγαζιά π.χ...χρυσορυχεία στο μέρος που είναι..είδατε μήπως κανένα Έλληνα εκεί????Δε νωμίζω..

    Υ.Γ φανατικός ΑΝΤΙ ΑΛΒΑΝΟΣ είμαι αλλά αντικειμενικός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/5/13 08:00

    Συμφωνώ. Μαγκιά τους. Φταίμε και εμείς που προσλαμβάνουμε Αλβανούς. Να μου πείς κανένας ντόπιος δεν καταδέχεται να κάνει δουλειά μπογιατζή, μαραγκού κτλ. Μετά λέει η ανεργία των νέων είναι πάνω απο 50%. Εγώ βρήκα δουλειά σ' έναν φίλο μου σε μεταφορική και δεν πάει γιατί λέει να κουβαλάω κούτες.... Ε κάτσε άνεργος. Η πλάκα είναι ότι το παίζουν και κριτές των πάντων και τους φταίνε οι πάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *