ροή ειδήσεων

Τέρμα στο φαγωπότι των ΜΚΟ

Σημαντικές αλλαγές στην επιχορήγηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επιφέρει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή...
Για λόγους περιορισμού του όγκου των δικαιολογητικών – αποφάσεων και αποφυγής καθυστερήσεων ως προς των χρόνο έγκαιρης χρηματοδότησης των φορέων το υπουργείο Οικονομικών επιφέρει αλλαγές στον Ν. 4110/2013, έτσι ώστε η έγκριση των επιχορηγήσεων προς μη κυβερνητικές οργανώσεις σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, Ν.Π.Ι.Δ. ή φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως ποσού επιχορήγησης να δίνεται από τον αρμόδιο υπουργό και όχι από τον υπουργό Οικονομικών.

Αναλυτικά, η επιχορήγηση προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, Ν.Π.Ι.Δ. ή φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως ποσού επιχορήγησης και από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου και αν προέρχεται, θα επιτρέπεται εφεξής υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Την υποβολή ειδικής έκθεσης προς τον αρμόδιο Υπουργό, με σαφή και πλήρη αιτιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα της δαπάνης. Στην ειδική έκθεση θα μνημονεύονται απαραιτήτως όλα τα μέλη των συλλογικών οργάνων διοίκησης των ανωτέρω νομικών προσώπων, καθώς και κάθε τρίτου προσώπου στο οποίο έχουν τυχόν ανατεθεί αρμοδιότητες διοίκησης.

- Τη χορήγηση ειδικής έγκρισης του αρμόδιου υπουργού με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα απομείωσης του ύψους της προτεινόμενης δαπάνης ή πλήρους απόρριψής της, εάν η δημοσιονομική κατάσταση του Κράτους δεν την καθιστά εφικτή.

Ακολούθως η έγκριση του αρμόδιου υπουργού με το σχετικό φάκελο θα κοινοποιείται στην Οικονομική Αστυνομία, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οποιαδήποτε επιχορήγηση χωρίς την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων, θα συνιστά για τους δημόσιους λειτουργούς απιστία σχετική με την υπηρεσία που τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 256 του Ποινικού Κώδικα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/13 16:32

    Ειδες η Τροϊκα που μας έβαλε επιτέλους σε τάξη??? Ενα απέραντο κολοχανίο ήταν η Ελλάδα και μετά σου λέει ότι φταίνε οι Γερμανοί και οι Φιλανδοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *