ροή ειδήσεων

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ?

Η περιβαλλοντική κρίση αποτελεί σύγχρονο φαινόμενο και είναι άμεσα συνυφασμένη με την οικονομική κρίση που βιώνει η σύγχρονη κοινωνία....
Ο καταναλωτικός άνθρωπος με τη συσσώρευση υλικών αγαθών για την απόκτηση της υποτιθέμενης προσωπικής του ευτυχίας, κατάφερε ένα δυνατό πλήγμα στο περιβάλλον εκμεταλλευόμενος δυστυχώς καταστροφικά τους φυσικούς πόρους που αυτό του πρόσφερε απλόχερα.

Με τις επικίνδυνες και αλόγιστες ενέργειές του, καταστρέφει σε καθημερινή βάση το φυσικό κάλλος, χωρίς πρόνοια για τις συνέπειες που θα επιφέρει στον ίδιο αλλά και στις μετέπειτα γενιές από αυτόν.

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στους δρόμους είναι σε όλους μας συνηθισμένες και πλέον ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο σύγχρονος άνθρωπος αυτοκαταστρέφεται και δυστυχώς το μέλλον του δε θα είναι βιώσιμο πάνω στον πλανήτη Γη σε λίγες δεκαετίες από σήμερα.

Κάθε λογής απορρίμματα κατακλύζουν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν οι πράσινοι κάδοι και μπλε ανακύκλωσης, όπως και οι κάδοι για μπάζα ώστε να τοποθετούνται τα διαφορά υλικά εκεί και ανάλογα να μεταφέρονται η σε χώρους υγειονομικής ταφής η σε χώρους για την ανακύκλωση τους και την δυνατότητα να έχουν έναν νέο κύκλο ζωής.

Η δυσοσμία και η χαοτική αυτή κατάσταση που επικρατεί δεν είναι ικανή δυστυχώς να αφυπνίσει τον σύγχρονο άνθρωπο από τον λήθαργό του ώστε να αναλογιστεί τις άσχημες συνέπειες των πράξεών του.

Η απερισκεψία ή ακόμα και ο δόλος που χαρακτηρίζει τους πιο πολλούς από εμάς όταν πετάμε σκουπίδια δεξιά και αριστερά χωρίς τύψεις, αντί στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος και βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην πυραμίδα της περιβαλλοντικής κρίσης.

Αρκεί να αναλογιστούμε την εικόνα ενός σωρού από σκουπίδια στον προσωπικό μας χώρο την οποία βέβαια θα χαρακτηρίζαμε ως αδιανόητη βεβήλωση, με τον ίδιο τρόπο λοιπόν πως επιλέξαμε να ρυπαίνουμε τη γειτονιά μας με τα πάσης φύσεως σκουπίδια που εμείς οι ίδιοι φροντίσαμε επιμελώς απλά να ξεφορτωθούμε?

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και εδώ να προσθέσουμε τη διαπίστωση ότι η οικολογική συνείδηση είναι προσωπικό θέμα για τον κάθε έναν από εμάς.

Όταν σεβόμαστε και εκτιμάμε έμπρακτα τα δώρα της φύσης, αυτή μας ανταμείβει με ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον χωρίς σκουπίδια για ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το περιβάλλον εκπέμπει S.O.S και εμείς φαντάζουμε ανίσχυροι μπροστά σ΄αυτόν τον επικείμενο κίνδυνο, κάνοντας οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να διαιωνίζουμε τον στραγγαλισμό και τον αφανισμό του, χωρίς να σκεφτούμε πως ακόμα και το πιο μικρό σκουπιδάκι θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουμε οι θύτες του, μετατρέποντας τα σκουπίδια με τη μέθοδο της ανακύκλωσης σε υλικά χρήσιμα για εμάς τους ίδιους και πετώντας τα απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών.

Αρκεί λοιπόν να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, τις ενέργειές μας, να αγαπήσουμε από την αρχή το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, αναπνέουμε και αναπτυσσόμαστε γιατί η σχέση μας με αυτό είναι σχέση εξάρτησης και όχι καταστροφής.-


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *