ροή ειδήσεων

"Τα πάντα όλα" από τον Νίκο Αλέφαντο

Με τίτλο "Τα πάντα όλα - Η αυτοβιογραφία ενός θρύλου" κυκλοφορεί το βιβλίο για τη ζωή και την καριέρα του Νίκου Αλέφαντου. Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα για Ολυμπιακό, ΑΕΚ αλλά και τη γνώμη του για τους κορυφαίους Έλληνες τεχνικούς...
Ο Νίκος Αλέφαντος έχει υπηρετήσει για πολλές δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο, αρχικά ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής και μετά από τόσες εμπειρίες που συνέλεξε αποφάσισε να τις μοιραστεί μέσω της αυτοβιογραφίας του.
Αυτή χωρίζεται σε 30 κεφάλαια και κυκλοφορεί επίσημα τη Δευτέρα, με την εφημερίδα "Δημοκρατία" να παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την πορεία του 74χρονου προπονητή στα γήπεδα.
Διαβάστε αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του Νίκου Αλέφαντου:

Για την περιπέτειά του στα Γιάννινα τη σεζόν 1973-74: "Τότε άρχιζα να χτίζω τη νέα ομάδα στα Γιάννενα. Παίρνω Ντουνιά, τον συγχωρεμένο τον Βογιατζή και τον Κώστα Νικολαΐδη από την ΑΕΚ. Πρώτο παιχνίδι κατεβαίνω να παίξω με τον Ιλυσιακό. Τότε είναι που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων για τη Β' Εθνική, 33.000 κόσμος είχε πάει στο γήπεδο. Είχε βουλιάξει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Εκει είχε γίνει το ματς".

Για το επεισόδιο που είχε με τον Καραΐσκο τη σεζόν 1976-77 στον ΟΦΗ: "Το βράδυ, τσαντισμένος που αρνήθηκε να εκτελέσει πέναλτι, πήγα έξω από το σπίτι του, πήρα μία μεγάλη πέτρα και του χάλασα το αμάξι. Το μάθανε και έτσι την κοπάνησα στα μέσα Νοεμβρίου από την Κρήτη".

Για την πρώτη του θητεια στον Ολυμπιακό: "Θυμάμαι η πρώτη ατάκα του Νταϊφά ήταν η εξής: "Θέλω να κάνεις να σε αγαπήσουν οι παίκτες".

Για τις άλλες δύο θητείες του στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" επί προεδρίας Κόκκαλη:"Με Κόκκαλη, τον μέγιστο πρόεδρο. Κάθε μία δεκαετία πήγαινα στον Ολυμπιακό. Το 83-84, 93-94 και μετά το 2004. Η πορεία μου ήταν εκπληκτική στα πρωταθλήματα. Αν δεν υπήρχε εκείνος ο τελικός στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό... Υπήρχαν άνθρωποι -μέσα στην ομάδα- που λέγανε "αν κερδίσει ο Αλέφαντος στον τελικό, αν πάρει το Κύπελλο και μείνει, καήκαμε...". Ο Καστίγιο με τον Ζιοβάνι, μόνοι αυτοί παίζανε. Αυτοί πήγαν να το γυρίσουν. Δεν θέλω όμως να κάνω κριτική γιατί δεν είναι σωστό να "ενοχοποιώ" παίκτες".

Για το πέρασμά του αλλά και τη φυγή του από την ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ (σεζόν 1986-87) έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς για απόπειρα δωροδοκίας από την προηγούμενη σεζόν και έχει ξεκινήσει χάλια το πρωτάθλημα. Πρόεδρος ο Ζαφειρόπουλος... Με παίρνουν και αρχίζω δουλειά, προετοιμασία και κάνω εννέα νίκες. Πήγα πολύ καλά. Αλλά έπαιζα εκεί με τον Παπαϊωάννου τον "μαύρο", "Βραζιλιάνο" τον λέγαμε, αλλά είναι από τη Ρόδο. Έχω φτάσει τις εννέα νίκες και παίζω με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το καθοριστικό εκεί ήταν. Έχω κάνει το 2-0 και είναι το 80ο λεπτό του ματς. Ο Μαύρος είναι θεατής στο παιχνίδι. Βάζω λοιπόν τον Γεωργιάδη... Και την ωρα που τον βγάζω (σ.σ.: τον Μαύρο) ξεσηκώνεται όλο το γήπεδο!
... Την επόμενη ημέρα έρχεται ο Μαύρος στην προπόνηση και του λεω: "Κοίταξε να δεις. Δηλαδή πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, να μή γίνεις αλλαγή αν δεν αποδίδεις;" Και μου απαντά: "Κοίταξε να δεις, δεν πρέπει να με κάνεις αλλαγή για να μη φαίνομαι ότι είμαι μεγαλος".
... Έρχεται ο Βενετούλιας, κολλητός του, στην προπόνηση. Μου λέει σε αυστηρό ύφος: "Τί έχεις με τον Μαύρο;" Και του λέω "Τι είναι, γκόμενός σου;" και του τραβάω μία και του ξεκουμπώνω όλο το πουκάμισο και του το σκίζω και πάει έτσι στα κανάλια. Και βγαίνει και λέει ότι τον χτύπησα... Ο τσακωμός με Βενετούλια-Μαύρο έγινε η αιτία να φύγω από την ΑΕΚ".

Για τους ποιους Έλληνες τεχνικούς έχει σε μεγάλη εκτίμηση: "Από τους Έλληνες, τρεις θεωρώ κορυφαίους. Τον Σάκη Τσιώλη, τον Γιώργο Δώνη και τον Νίκο Αναστόπουλο".
Πηγή:Sport24


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/6/13 08:55

    Ρε παιδιά , ψάχνω να βρω το ελαφάκι στις σελίδες του βιβλίου και δεν υπάρχει.Που παίζει ρε παιδιά τώρα; έπαιζε παλιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/6/13 11:52

      http://www.youtube.com/watch?v=gHWRtZE57UQ http://www.youtube.com/watch?v=5roVHkTuxh8 http://www.youtube.com/watch?v=qjnyRMf5zuI http://www.youtube.com/watch?v=oprmBweTJ04

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/6/13 12:11

    Ελα ρε από τότε σας ξεσκίζανε. Στήσιμο 40 χρόνια. Συλλεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/6/13 12:15

    Πάρτε ξεφτυλισμένες την ένδοξη ιστορία σας,ξεβράκωτες αδερφές που καταστρέψατε το ποδόσφαιρο στο ενδοξο νησί της Ρόδου.

    http://sanogiaprobata.blogspot.gr/2011/02/1.html

    αυτές ειστε, πουλημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/6/13 12:19

      ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΑΛΙΖΕΤΕ..ΒΡΩΜΑΝΕ..


      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/6/13 12:21

      Η ΠΙΟ "ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

      ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ .

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος3/6/13 12:17

    παλιο....α βάλε τα βίντεο με το παναιτωλικό και τον ολυμπιακό βόλου να θαυμάσεις την ομάδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/6/13 21:22

    ΑΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΗ, ΒΡΩΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΥΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΩΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *