ροή ειδήσεων

Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς

Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς για το 2014, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξασφαλιστούν από την περαιτέρω περικοπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Άμυνας...
Το υπουργείο Άμυνας έλαβε το ''πράσινο φως'' από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου θα υποβληθεί επισήμως στην Τρόικα.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως οι στρατιωτικοί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει το μισό τους εισόδημα. Περισσότερο έχουν πληγεί οι πολύτεκνοι και όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο και όσο αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας.

Ωστόσο, η ''χαριστική βολή'' έχει δοθεί στα χαμηλόβαθμα στελέχη που η οικονομική κρίση τους κατάσταση βρίσκεται από 28% έως 40% κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας.

Το παράδοξο στους στρατιωτικούς είναι ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών της οικογένειας, αλλά και τα χρόνια υπηρεσίας, τόσο αυξάνονται οι περικοπές των πληρωτέων αποδοχών.

Έτσι, όσοι στρατιωτικοί είχαν περισσότερα από δύο παιδιά, είδαν να θυσιάζονται δύο ολόκληροι μισθοί στο βωμό της ''φορολογικής μεταρρύθμισης και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης''.

Επιπλέον, η κατάργηση των Πάγιων Ημερών Εκτός Έδρας που δίδονταν ως αποζημίωση μέρους των δεδουλευμένων και πέραν των καθοριζομένων από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία υπερωριών, επέφερε μείωση του συνολικού ετήσιου εισοδήματος των στρατιωτικών κατά μέσο όρο 5%.

Μικρότερη ήταν η μείωση που προκλήθηκε από την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση ισοδυναμεί με ένα σημερινό μηνιαίο μισθό.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/6/13 22:21

    ρε οτι και να επαναφέρεται στις επόμενες εκλογές θα πάρτε τα παπα@@@ μας λαμογια του κερατά σας πήραμε χαμπάρι να πάτε στα τσακίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *