ροή ειδήσεων

Focus: Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία και όχι success story

Μετά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ιδρυμα που άδειασε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν το 2020, έρχεται η σειρά του...
γερμανικού περιοδικού Focus να επισημάνει πως η εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στη χώρα μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια οφθαλμαπάτη. «Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας», όπως την χαρακτηρίζει σε ένα ιδιαίτερα επικριτικό για την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά άρθρο.
«Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο ισχυρισμός, ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν», αναφέρεται στο Focus.
Το γερμανικό έντυπο αναλύει και τους λόγους που το κάνουν να αμφιβάλλει για την ανοδική πορεία της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Ασκεί, μάλιστα, σκληρή κριτική στο θέμα της Ολυμπίας Οδού αναφέροντας πως την επανέναρξη των εργασιών την έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ότι η κυβέρνηση στην ουσία είχε στήσει μια... παράσταση για τα ΜΜΕ τοποθετώντας εργάτες και μηχανήματα στο εργοτάξιο μόνο και μόνο για να τα δει ο κόσμος. Δίχως έκτοτε να πραγματοποιείται κάποια εργασία.
«Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευαστική εταιρεία έλαβε επιδότηση 60 εκατ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών», αναφέρεται στο ρεπορτάζ που προσθέτει: «Παρά το γεγονός ότι δεν εκτελούνται εργασίες, οι εργολάβοι έχουν αυξήσει τα διόδια για τον μη υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο. Το 2007 τα διόδια για τη διαδρομή των 210 χλμ. Αθηνών – Πατρών κόστιζαν 4 ευρώ, σύντομα θα είναι 12 ευρώ, σε δρόμο με μονή λωρίδα κυκλοφορίας και υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων».
Σημειώνεται, επίσης, πως η αύξηση στα διόδια οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της κρίσης και πως τα μειωμένα έσοδα ήταν ο λόγος που η εταιρία σταμάτησε τα έργα, αφού τα χρήματα από τα διόδια δεν επαρκούν για να καλύψουν τα ελάχιστα εγγυημένα έσοδα βάσει των συμβολαίων και τώρα το κράτος πρέπει να αποδώσει στις επιχειρήσεις τα υπεσχημένα κέρδη από τη φορολογία.
Το Focus, παράλληλα, εκφράζει τις επιφυλάξεις του αναφέροντας για τις ιδιωτικοποιήσεις, την υγεία και τη δημόσια διοίκηση. Ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου υποσχέθηκε το 2011 να πωλήσει κρατική περιουσία που θα απέφερε 50 δισ. ευρώ, μόνο που η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη και αναφέρεται στην πώληση του ΟΠΑΠ που απέφερε μόνο 670 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης του 33% των μετοχών του, διότι υπήρχε ένας μόνο ενδιαφερόμενος.
«Για τις εταιρείες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, μόνο που τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα», προσθέτει ο αρθρογράφος και εξηγεί πως η ρωσική Gazprom επιθυμεί να απορροφήσει τη ΔΕΠΑ, φοβάται όμως ότι η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού θα της χαλάσει τη δουλειά. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο θέμα των εκκρεμών τιμολογίων της ΔΕΠΑ ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνεχεία γίνεται αναφορά στις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Προβόπουλου, για το γεγονός ότι ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται με χρεοκοπία, λόγω της ανυπαρξίας πιστώσεων από τις τράπεζες. Επίσης γίνεται αναφορά σε αιτιάσεις επιχειρηματιών ότι για την παροχή πιστώσεων από τα ευρωπαϊκά περιφερειακά ταμεία απαιτούνται μέχρι και υποθηκεύσεις προσωπικής ακίνητης περιουσίας.
Στο άρθρο τονίζεται, ότι την ευθύνη για το κλείσιμο μικρομεσαίων εταιρειών δεν φέρνει μόνο ο υπουργός Οικονομικών, αν και ο ίδιος στραγγαλίζει τη ρευστότητα επιβάλλοντας εσωτερική παύση πληρωμών προκειμένου να επιτευχθεί πάση θυσία πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς δεν γίνεται καμία διάκριση στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών είτε των εταιρειών που συναλλάσσονται με το κράτος είτε των γιατρών και των φαρμακοποιών. Κανείς δεν πληρώνεται, λέει το Focus και προσθέτει πως η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτόν η εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν το Δεκέμβριο του 2012 και ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα ακόμη «κούρεμα».
Η κατάσταση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ενέχει κινδύνους και για το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας στη χώρα. Ειδική αναφορά γίνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο των γιατρών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με το οποίο οι ασθενείς προειδοποιούνταν ότι λόγω των περικοπών υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στις υπηρεσίες υγείας.
Τέλος το δημοσίευμα σχολιάζει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τα λάθη στα ποσά των καταβληθεισών συντάξεων, ή στα λάθη σε φορολογικές δηλώσεις που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, ως ένδειξη του χάους που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και την αποτυχία εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης των διαδικασιών.
iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/6/13 17:11

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ(και ίσως όχι μόνον), ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΙ.

    Αυτοί είναι οι..άντρες που ζητούν την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χωρίς να λάβουν υπ΄όψιν τους, ότι: {{ Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…!!!}};
    Γράφει ο Ν Βράχος.
    Η Νέα Δημοκρατία(;) του Αντώνη (του Αβέρωφ) Σαμαρά, προτίμησε να λασπώσει έναν πολιτικό, ένα καθηγητή οικονομικών, έναν άνθρωπο, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να σωθεί από την κατάρρευση, και ταυτόχρονα να ‘’σώσει προσωρινά’’ το Βαγγελάκη του Αντωνάκη τους.
    Γνωρίζουν, όλοι οι ‘’συνδαιτυμόνες’’ του βρώμικου μαγειρείου του ανίερου πολέμου, κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Πασόκ, ότι ‘’κανένα στοιχείο’’ δεν γίνεται αποδεκτό από δικαστήριο σε όλο τον κόσμο, όταν η απόκτησή του, η προέλευσή του έγινε με παράνομο τρόπο. Γι αυτό και στην Ευρώπη, όπου κατάφεραν να εισπράξουν κάποια χρήματα, το επέτυχαν με ‘’ειδικές υπηρεσίες εισπράξεως χρημάτων’’ ανάλογες με τις δικές μας των υιών του πρώην προέδρου της Βουλής, επί κυβερνήσεως Μπούλη, με παράνομο και εκβιαστικό τρόπο και κάτω από το τραπέζι..
    Το ερώτημα που καίει είναι: Ποιος έδωσε τη λίστα στον Βαξεβάνη και δημοσιοποιώντας τα ονόματα ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ , κυριολεκτικά και μεταφορικά;
    Ποιος ήθελε να κρύψει τους ..δικούς του παραβάτες; Ποιοι ήταν αυτοί όλοι που είχαν παράνομα –μαύρα χρήματα; Μήπως ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την ‘’έκαψαν’’, ώστε εκ των υστέρων να προτείνει η κυβέρνηση την επαναφορά των χρημάτων με ένα μικρό..πρόστιμο και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά;
    Και φταίει ο Παπακωνσταντίνου για όλες αυτές τις αθλιότητες;
    Τον παραπέμπουν, ενώ ξέρουν ότι είναι ΑΘΩΟΣ !!! μόνο και μόνο να σωθούν( να μη πέσει η κυβέρνηση) και να καλύψουν και τους ΚΛΕΦΤΕΣ-ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ και λοιπούς ληστοσυμμορίτες και ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ φίλους τους;;
    Διαβάστε όμως πως ‘’φρόντισαν για τον κώλο τους’’. Τι ‘’ήξεραν’’ και αρνήθηκαν;

    [[Αντιδρά η ΝΔ στην έρευνα για τυχόν καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία
    Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία, την οποία χαρακτηρίζει «ταπεινωτική και παραπλανητική».]]
    Στο μικροσκόπιο των ελβετικών αρχών μπαίνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων βουλευτών, πλην εκείνων της ΝΔ, αφού η Επιτροπή Πόθεν Έσχες του ελληνικού κοινοβουλίου απέστειλε σήμερα στις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων τα απαιτούμενα έγγραφα για την έναρξη της σχετικής διαδικασίας.
    Αναλυτικά, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες του Ελβετού βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη αναφορικά με την ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής απέστειλε σήμερα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και στους ανεξάρτητους βουλευτές έγγραφα με τα οποία θα επιτρέπεται η διερεύνηση για ύπαρξη καταθέσεων τους στην Ελβετία.
    Τα υπογεγραμμένα έγγραφα θα αποσταλούν στην Ένωση Ελβετικών Τραπεζών, η οποία στη συνέχεια θα ερευνήσει ατομικά για κάθε βουλευτή αν υπάρχει η όχι λογαριασμός του σε ελβετικό πιστωτικό ίδρυμα. Η έρευνα θα αφορά την περίοδο από το 2007 έως το 2011.
    Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποστέλλονται σε κάθε βουλευτή προσωπικά και ο ίδιος θα υποχρεούται να τα κοινοποιήσει στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στη συνέχεια.
    ΣΧΟΛΙΟ: Φίλοι μου, όσοι υπογράψετε για την παραπομπή του ΑΘΩΟΥ Γ. Παπακωνσταντίνου, μπαίνετε στη ΛΙΣΤΑ του λαού.
    Είσαστε τόσο’’ καθαροί ’’ που δεν σκέπτεστε την… ουρά της αχλάδας;

    Ντροπή σας επαγγελματίες της πολιτικής …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *