ροή ειδήσεων

Spiegel: Αναστέλλονται οι απολύσεις στο δημόσιο λόγω τουριστικής σεζόν

Αναβολή των απολύσεων στο δημόσιο φέρεται να επιδιώκει η Ελλάδα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης του Spiegel...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς ζητά χρόνο για τις απολύσεις, προσπαθώντας να τις φρενάρει με σκοπό να αποφύγει μαζικές διαδηλώσεις που θα βλάψουν τον τουρισμό.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα τιτλοφορείται "Ανησυχία για τις διακοπές: Η Ελλάδα θέλει καλοκαιρινό διάλειμμα στις περικοπές θέσεων εργασίας" και αναφέρει πως η κυβέρνηση φοβάται μεγάλες ζημιές στον τουρισμό εάν οι διαδηλώσεις και οι κοινωνικές ταραχές κυριαρχήσουν την καλοκαιρινή σεζόν.

"Μαζικές διαδηλώσεις, απεργίες και δακρυγόνα: αυτό είναι το σενάριο τρόμου, που οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση στο να ζητήσει περισσότερο χρόνο για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, διότι δεν θέλει να τρομάξει τους τουρίστες τη θερινή περίοδο", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

"Η Ελλάδα δεν έχει ποτέ αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες που επιβάλλει η ΕΕ όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και όταν φτάνουμε στο θέμα της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, η Αθήνα βρίσκεται απελπιστικά πίσω", προσθέτει.

Και συνεχίζει, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει προσωπικά από τους δανειστές παράταση για το σχέδιο απολύσεων.

"Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για 2.000 απολύσεις ως τα τέλη Ιουνίου και άλλες 2.000 ως τα τέλη του 2013. Όμως, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται ότι η παραβίαση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα θα πυροδοτήσει εκτεταμένες διαδηλώσεις, την ώρα που θα αρχίσει να καταφθάνει στη χώρα ένας τεράστιος όγκος τουριστών", τονίζει.

Έτσι, ο Σαμαράς θα προσπαθήσει να καθησυχάσει την τρόικα και να επιμείνει ότι το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργηθούν κοινωνικές εντάσεις.

"Στην ελληνική πολιτική, το καλοκαίρι έχει τις παραδόσεις του. Θυμηθείτε τα μπάνια του λαού, κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι φέτος η Ελλάδα αναμένει την άφιξη 17.000 εκατ. τουριστών, αριθμός – ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, τα 2,5 εκατ. εξ αυτών από τη Γερμανία, επίσης νούμερο-ρεκόρ. "Μια καλή θερινή περίοδος θεωρείται ζωτικής σημασίας για την οικονομία, η οποία βρίσκεται στην έκτη χρονιά ύφεσης", αναφέρει.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *