ροή ειδήσεων

Εντολή Σαμαρά: Τελειώστε με την κινητικότητα της δημοτικής αστυνομίας μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου

Την επίσπευση των διαδικασιών για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες του Mega, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, άλλοι 600 τοποθετηθούν στη φύλαξη σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέο ραντεβού των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο.

Εξάλλου, στόχος είναι να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία (155) το βράδυ της Τετάρτης, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Τι είπαν Σαμαράς και Μιχελάκης για τις απολύσεις

Αναφερόμενος στις απολύσεις στο Δημόσιο, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα της Κυριακής", ανέφερε χαρακτηριστικά πως "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει αποφασιστικά, καθώς... "δεν γίνεται αλλιώς". Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην "Realnews": "Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν". Και πρόσθεσε: "Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς".

Δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *