ροή ειδήσεων

Χρηματοδότηση, με 67.000 ευρώ, πιλοτικού προγράμματος για την αποκατάσταση βοσκοτόπων σε Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Κέα και Ρόδο

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, τη Δευτέρα (8/7/2013), η έγκριση χρηματοδότησης με 67.000 ευρώ, πιλοτικού προγράμματος... του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών – Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, με τίτλο: «Αναχλόαση βοσκοτόπων – δημιουργία λεμώνων στις νήσους: Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Κέα και Ρόδο».

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της παραγωγικότητας υποβαθμισμένων βοσκοτόπων και την εξασφάλιση ζωοτροφής, ικανοποιητικής ποιότητας και χαμηλού κόστους για τη διατροφή των αγροτικών ζώων και την προστασία από την ερημοποίηση.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 μήνες και το παραπάνω ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:
Η πρώτη δόση αφορά το 70% του συνολικού κόστους του προγράμματος και θα καταβληθεί με την υπογραφή της σύμβασης
Η δεύτερη δόση αφορά το 15% του συνολικού κόστους και θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου έτους και με την παράδοση και αξιολόγηση ενδιάμεσης έκθεσης.
Η τρίτη δόση αφορά το 15% του κόστους και θα καταβληθεί με τη λήξη του προγράμματος και μετά την υποβολή, παραλαβή και αξιολόγηση από τη Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής της τελικής τεχνικής έκθεσης και του οικονομικού απολογισμού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση οι δαπάνες περιλαμβάνουν την προμήθεια σπόρων και λιπασμάτων, την προετοιμασία της έκτασης και την εφαρμογή της διασποράς σπόρων και των λιπασμάτων, τις μετρήσεις της παραγωγής των βοσκοτόπων, τις χημικές αναλύσεις της ποιότητας της βοσκήσιμης ύλης, τους εδαφολογικούς προσδιορισμούς, τα έξοδα μετακίνησης κ.α.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *