ροή ειδήσεων

Όργια χρηματισμού στη δικαιοσύνη!

Του Γιάννη Ντάσκα

Όργια χρηματισμού δικαστικών υπαλλήλων αλλά και κάποιων επίσης δικαστικών κρύβονται πίσω από το πάρτι των παραγραφών πολύ χοντρών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στρατοί νομικών, δικαστικών υπαλλήλων αλλά και...

κάποιων δικαστικών που είναι στην υπηρεσία μεγάλων οικονομικών συμφερόντων οδήγησαν η οδηγούν και τώρα σε παραγραφή τεράστιες υποθέσεις που αρχίζουν από εγκλήματα κατά ζωής ,ναρκωτικών και φτάνουν στο οικονομικό πάρτι με η χωρίς οφσόρ.

Φυσικά μεγάλες αντιδράσεις υπάρχουν από έντιμους δικαστικούς που μας είπαν ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουν κάποια στιγμή οι είορκοι από τους έντιμους.

Αυτή την προσπάθεια ανάδειξης του σκανδάλου και κυρώσεων στους υπεύθυνους ξεκίνησε ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας ο οποίος αφού συζήτησε το θέμα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου μας δήλωσε:

«Πέρα από την καταγγελία του Δημάρχου Αθηναίων για εννέα αναβολές δίκης υπαλλήλου του Δήμου που κατηγορείται για χρηματισμό και προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες σημαντικές περιπτώσεις που έχουν παραγραφεί ή κινδυνεύουν να παραγραφούν λόγω πολλών αναβολών και μάλιστα με βαρύτατες κατηγορίες μεγάλων οικονομικών διαστάσεων και επιβάλλεται η διερεύνηση και αναζήτηση ευθυνών.

Στη Γενική Γραμματεία καταφθάνουν καταγγελίες και διαμαρτυρίες πολιτών για την κατάσταση αυτή, οι οποίες αναφέρουν ότι:

- Παραγράφηκε αδίκημα μετά από πολλές αναβολές, που έγινε το 2001 και που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ και οδηγήθηκε στα δικαστήρια ύστερα από 12 χρόνια, όπου μάλιστα δεν παρέστη ως πολιτικώς ενάγον το Ελληνικό Δημόσιο.

- Παραγράφηκε αδίκημα μετά από πολλές αναβολές που ζημίωσε το ΙΚΑ, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, παρέμεινε στο στάδιο της ανακρίσεως επί 3,5 χρόνια και οδηγήθηκε προς κρίση στα δικαστήρια μετά από 13 χρόνια και έγινε δεκτό ότι ήταν ήδη παραγεγραμμένο.

- Παραγράφηκαν φορολογικά αδικήματα, που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια λόγω συνεχών αναβολών.

- Παραγράφηκε υπόθεση παραβιάσεως του νόμου περί ναρκωτικών, ύστερα από έντεκα αναβολές της δίκης και μάλιστα οι τέσσερις εξ΄ αυτών λόγω ασθένειας του συνηγόρου του κατηγορουμένου.

-Στο Εφετείο Αθηνών τα αδίκαστα κακουργήματα, πολλά από τα οποία είναι και οικονομικά εγκλήματα, αγγίζουν τα 5.500 και για πολλά από αυτά υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

-Κινδυνεύουν να παραγραφούν φορολογικά αδικήματα πολλών από τις offshore επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Σούρλας μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη Διαφάνεια ιδιαίτερα δε στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, ζήτησε από τις 14/06/2013 από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ν. Παντελή να διερευνηθεί ποιές ήταν οι ποινικές υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων που παραγράφηκαν μετά από αναβολές την τελευταία πενταετία, και ποια αδικήματα αφορούν προκειμένου, να ενημερωθούν οι πολίτες που διαμαρτύρονται, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να επικρατήσει η Διαφάνεια.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/13 00:10

    Αντε και εις κατώτερα, από αναπτυσσόμενο σε .... "υποανάπτυκτο" κράτος..... Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου. Τ'ακούς κυρία Λίτσα-Μητέρα ανώνυμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *