ροή ειδήσεων

Τι είναι αυτά ρε; Νόμιμα χωρίς πρόστιμο όλα τα αυθαίρετα της εκκλησίας και της ΔΕΗ;

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με 100 ευρω.
Το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα φέρνει πολλές ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μικρές παραβάσεις θα νομιμοποιούνται με 500 ευρώ μέχρι και σε 100 δόσεις, εφόσον το αυθαίρετο δηλωθεί έως το τέλος του 2013. Εντύπωση προκαλεί το ότι ...

νομιμοποιούνται άνευ προστίμου τα αυθαίρετα της Εκκλησίας και της ΔΕΗ.
Επίσης, παρέχεται έκπτωση 50% για την «τακτοποίηση» της κύριας κατοικίας των μακροχρόνια ανέργων. Παραμένει η έκπτωση 25% για την εφάπαξ καταβολή και 10% για την καταβολή του 30% του προστίμου εντός εξαμήνου.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά το «κλείσιμο» της προθεσμίας υποβολής νέων δηλώσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος θα επιλέγει περιοχές αυθαιρέτων οι οποίες θα πολεοδομηθούν εντός 5ετίας.
Σε ό,τι αφορά τα κτίσματα με μεγάλες πολεοδομικές παρανομίες, γράφει το iefimerida.gr,με την πληρωμή παραβόλου και προστίμου θα δίνεται αναστολή κυρώσεων για 30 έτη, ενώ για την πλήρη νομιμοποίησή τους θα πρέπει να αγοράζεται συντελεστής δόμησης ίσος με την παρανομία του κτιρίου.
Τα προ της 9ης Ιουνίου 1975 ακίνητα, με αποκλειστική χρήση κατοικίας, θα εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με 500 ευρώ εφάπαξ.
Για τα προ της 1ης Ιανουαρίου 1983 ακίνητα θα καταβάλλεται το 15% του προστίμου. Μικρές παραβάσεις θα νομιμοποιούνται με 500 ευρώ.
Για κάθε τακτοποίηση αυθαιρεσίας σε παραδοσιακό οικισμό ή σε διατηρητέο κτίριο, θα πρέπει να εξετάζεται από επιτροπή η μορφολογική και αισθητική του ένταξη στο δομημένο περιβάλλον.
Επιπλέον, ιδρύεται η Τράπεζα Γης, για την ηλεκτρονική διαχείριση δικαιωμάτων μεταφοράς συντελεστή.
Ο νέος νόμος, που υπεβλήθη προ ημερών για νομικό έλεγχο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, θα έχει διάρκεια έως το τέλος του 2014, και των διατάξεών του θα μπορούν να επωφεληθούν και όσοι είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία με τον ν. 4014/11.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/7/13 18:04

    Μα αγαπητέ αρθρογράφε, πρόκειται για ....... "άγιες αυθαιρεσίες" οπότε τις έχει ευλογήσει ο Θεούλης. Κατάλαβες το σκεπτικό της απόφασης? ΚΑτά τα άλλα τρέχα ηλίθιε Χριστιανέ
    και προσκήνα τους δίνοντας φυσικά και τον "αφορολόγητο" και "μαύρο" οβολό σου σε αυτούς για να τα έχουν πλακάκια με την εκάστοτε κυβέρνηση και να κάνουν μπίζνες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι γίνεται εάν δύο ιδιοκτήτες κατέχουν ένα αυθαίρετο κατά το ήμισυ και ένας εξ αυτών δεν συναινεί στην τακτοποίησή του; Ενώ η πολιτεία προσπαθεί να λύση δια παντός το κοινωνικό πρόβλημα των αυθαιρέτων, δυστυχώς όμως αποφεύγει να επιλύσει το πρόβλημα της συνιδιοκτησίας με αποτέλεσμα οι εκβιασμοί μεταξύ των συνιδιοκτητών να συνεχίζονται. Την επαύριο της εφαρμογής του νέου Νόμου είμαι υποχρεωμένος να εξαγοράσω τη συναίνεση του συνιδιοκτήτη μου με υπέρογκο ποσό ή να κατεδαφίσω το κτίσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *