ροή ειδήσεων

Υπεγράφη η απόφαση για το Φ.Π.Α. στην εστίαση

Tη συμφωνία απονομής ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ, υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι.... οι συναρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι της αγοράς.
Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την 1η Αυγούστου. Οι υπουργοί Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς συνομολόγησαν τη σχετική συμφωνία με τους εκπρόσωπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Η συμφωνία, που βασίζεται σε πρακτική που εφαρμόσθηκε με επιτυχία στη Γαλλία, προβλέπει την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές.
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στην κοινή συνέντευξη που δόθηκε με την ευκαιρία της υπογραφής δήλωσε : «Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί μια επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού. Εγώ θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη πρόκληση γιατί η κυβέρνηση, από την πλευρά της, θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Δηλαδή να περάσει η μείωση στους καταναλωτές. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειάζεται κινητοποίηση των επαγγελματιών, να εκδίδουν τις αποδείξεις, να προχωρήσουν σε μείωση των τιμών τους. Χρειάζεται όμως και κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας να ζητούν αποδείξεις και να επιβραβεύουν και τα καταστήματα εκείνα τα οποία θα μειώσουν πραγματικά τις τιμές. Πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο, μέτωπο κοινωνικής ευθύνης και ωριμότητας γιατί η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της και θα συνεχίσει να το κάνει. Τώρα είναι η σειρά των επαγγελματιών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και σειρά της κοινωνίας να πάρει το μερίδιο της επιτυχίας που της αναλογεί. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί, γιατί όπως είπαμε, η μονιμότητα του μέτρου αυτού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού πακέτου, που άλλωστε είναι ο λόγος με τον οποίο κι εμείς από την πρώτη στιγμή ζητάμε επιτακτικά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι μόνο για το δοκιμαστικό στάδιο, αλλά και σε μια μόνιμη βάση. Όπως ειπώθηκε ήδη, τα μηνύματα για τον τουρισμό και τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέχρι τώρα για το 2013 επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις. Έχουμε όχι μόνο αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, αλλά και πολύ μεγάλη αύξηση των εσόδων. Επομένως και η ανταγωνιστικότητά μας σε ό,τι αφορά τις τιμές μπορεί να βοηθήσει επιπλέον στην ενίσχυση αυτής της πάρα πολύ καλύτερης θέσης που αρχίζει να αποκτάει η Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα.»
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *