ροή ειδήσεων

Στα χέρια της αστυνομίας ο κλεπταποδόχος της Ρόδου

Αποκαλύφθηκε πλήθος κλοπιμαίων
Στα χέρια ενός 37χρονου φαίνεται πως κατέληγε η λεία από τις διαρρήξεις που γίνονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σπίτια και καταστήματα της Ρόδου....

Η εξιχνίαση της διάρρηξης σε ένα ενεχυροδανειστήριο από δυο νεαρούς Έλληνες, οδήγησε στα ίχνη του και αποκάλυψε πλήθος κλοπιμαίων.

Οι άνδρες της Ασφάλειας ταυτοποίησαν πρώτα έναν 23χρονο, ο οποίος κρυβόταν πίσω από τη διάρρηξη που είχε γίνει στις 5 Μαΐου. Από το ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Ρόδου, ο νεαρός δράστης είχε αρπάξει διάφορα ενέχυρα τα οποία ομολόγησε ότι παρέδωσε σε έναν 26χρονο να τα πουλήσει. Εκείνος τα διέθεσε στον 37χρονο έναντι 8.000 ευρώ, μέρος των οποίων μοιράστηκε με τον 23χρονο και με το μερίδιό του αγόρασε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκε ως προϊόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι δυο νεαροί δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου, αποκάλυψαν όμως την ταυτότητα του κλεπταποδόχου στο σπίτι του οποίου έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί. Μέσα, βρήκαν 284 γραμμάρια λιωμένο ασήμι, πάνω από 200 νομίσματα παλαιάς κοπής και χάλκινα, 61 τεμάχια κοσμημάτων, 40 ρολόγια, 23 εργαλεία επεξεργασίας χρυσού, 16 κινητά, τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, πλήθος φο-μπιζού και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,5 γραμμαρίων.

Ένα από τα αντικείμενα αναγνωρίστηκε ότι προερχόταν από την διάρρηξη του ενεχυροδανειστήριου, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στα γραφεία της Ασφαλείας και οι αστυνομικοί καλούν θύματα διαρρήξεων για να αναγνωρίσουν αν πρόκειται για τα δικά τους αντικείμενα.

Ο 37χρονος απουσίαζε κατά τη διάρκεια της έρευνας και συνελήφθη αργότερα για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με κατηγορίες για κλεπταποδοχή και κατοχή ναρκωτικών, ενώ σε βάρος των δυο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *