ροή ειδήσεων

Τουριστικό πρακτορείο στην Ουγγαρία πτώχευσε, λόγω… Αιγύπτου

Η ουγγρική τουριστική επιχείρηση Best Reisen Ltd, η οποία υπέστη μεγάλες ζημίες εξαιτίας των πολιτικών κρίσεων στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, στις οποίες πρόσφερε πακέτα διακοπών, ανακοίνωσε σήμερα...
ότι πτώχευσε, την ώρα που εκατοντάδες πελάτες του βρίσκονται σε θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου.
Η τουριστική αυτή επιχείρηση, μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου στην Ουγγαρία, ανέφερε πάντως ότι διαθέτει ένα αποθεματικό ύψους 1,3 δισεκ. φιορινιών (4,34 εκατ. ευρώ), το οποίο θα συμβάλλει ώστε να καλυφθεί ένα μέρος τουλάχιστον του κόστους της επιστροφής των ταξιδιωτών και της αποζημίωσης των πελατών που είχαν κλείσει πακέτα διακοπών μέσω αυτού.
“Η Best Reisen ειδικευόταν στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και η Αραβική Άνοιξη δεν την βοήθησε”, σχολίασε η Γιούντιτ Μόλναρ, αντιπρόεδρος της ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων της Ουγγαρίας.
Η εταιρία, η οποία λειτουργούσε από το 1995, ανέφερε σε μια ανακοίνωση την οποία δημοσίευσε μέσω της σελίδας της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη προκλήθηκαν από την μείωση της ζήτησης και τις μεγάλες ζημίες που υπέστη εξαιτίας των κρίσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία, τους βασικούς προορισμούς για τους οποίους πρόσφερε πακέτα διακοπών.
“Υποστήκαμε ιδιαίτερα μεγάλες ζημίες λόγω της Αιγύπτου και της Τυνησίας, καθώς αυτοί οι δύο βορειοαφρικανικοί προορισμοί οι οποίοι (. . .) ήταν η πηγή του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων μας μαστίζονται από πολιτική κρίση από τον Ιανουάριο του 2011″, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης.
Η Best Reisen πρόσθεσε ότι δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τους “χρηματοοικονομικούς όρους για τη συνέχιση της λειτουργίας” της.
Η εταιρία δεν διευκρίνισε πόσοι τουρίστες έχουν ταξιδέψει μέσω αυτής στην Αίγυπτο και άλλους προορισμούς, όπως η Τουρκία. Ο διευθύνων σύμβουλός της δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια.
Η Μόλναρ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι μέσω της Best Reisen βρίσκονται αυτή τη στιγμή 350 Ούγγροι τουρίστες σε θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας εναντίον των ταξιδιών στην Αίγυπτο εξαιρουμένων των θερέτρων στην Ερυθρά Θάλασσα. Πάντως συνιστά στους ταξιδιώτες και σε αυτά να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.
Ο εκπρόσωπος του ουγγρικού ΥΠΕΞ Γκάμπορ Κάλετα δήλωσε ότι η Βουδαπέστη παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Αίγυπτο, αλλά προς το παρόν δεν σκοπεύει να μεταβάλει την οδηγία του.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *