ροή ειδήσεων

Έσφιξαν ακόμη περισσότερο την κάνουλα δανεισμού προς τα νοικοκυριά οι τράπεζες

Οικονομική ασφυξία στην αγορά...
Μείωσαν ακόμη περισσότερο τις χορηγήσεις τους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά οι τράπεζες τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος....
Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2102 η χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας κατέγραψε τον αντίστοιχο μήνα φέτος μείωση κατά 4%. Έτσι το συνολικό ανεξόφλητο των δανείων φέτος τον Ιούλιο μειώθηκε στα 222,45 δισ. ευρώ από 234,3 δισ. ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος η ροή χρηματοδότησης είχε κατεύθυνση προς τις τράπεζες από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά (αρνητική) και όχι την αντίθετη, φθάνοντας τα 855 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το χρέος των επιχειρήσεων υποχώρησε στα 105,9 δισ. ευρώ καταγράφοντας σε ετήσια βάση μείωση κατά 4,6%, ενώ η ροή χρηματοδότησης παρέμεινε αρνητική (482 εκατ. ευρώ). Τη μεγαλύτερη μείωση, κατά 7,3%, εμφανίζει η χρηματοδότηση του εμπορίου και ακολουθεί ο κλάδος μεταφορών και ναυτιλίας (-6%). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -14,5% από -15,4%, τον Ιούνιο του 2013.

Η χρηματοδότηση των νοικοκυριών εμφάνισε τον Ιούλιο μείωση σε ετήσια βάση κατά 3,7% με αποτέλεσμα το συνολικό τους χρέος σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια να υποχωρήσει στα 103,1 δισ. ευρώ έναντι 108,4 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο του 2012. Στη στεγαστική πίστη η χρηματοδότηση κατέγραψε μείωση κατά 3,3% με αποτέλεσμα το ανεξόφλητο υπόλοιπο των στεγαστικών δανείων να υποχωρήσει στα 72,2 δισ. ευρώ από 75,7 δισ. ευρώ πέρυσι. Στην καταναλωτική πίστη καταγράφεται μείωση της χρηματοδότησης σε σχέση με πέρυσι κατά 5%. Έτσι η οφειλή των νοικοκυριών σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια περιορίστηκε στα 29,2 δισ. ευρώ από 30,8 δισ. ευρώ πέρυσι.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *