ροή ειδήσεων

Αισχροκέρδεια με την υγραεριοκίνηση στη Ρόδο

Αναγνώστης:
Θα ήθελα να παραθέσω ένα προβληματισμό μου όσον αφορά την τιμή του υγραερίου κίνησης στο νησί της Ρόδου. Μετά από αρκετή σκέψη ... (18 μήνες) ,έρευνα αγοράς ,προοπτική μελέτη 5ετίας για το οικονομικό όφελος και υπολογισμό τη χρονικής διάρκειας απόσβεσης τοποθέτησα προ 3μήνου ένα από kits της αγοράς.Τιμή πέρυσι: 1350,- ευρώ,τιμή φέτος (ίδιος εγκαταστάτης): 850,- . 
Ερώτηση 1η: Πόσα kits τοποθέτησε ο συγκεκριμένος εγκαταστάτης ?10.000? κι έπεσε τόσο η τιμή. Τιμή υγραερίου τον Ιούνιο:0,95 ευρώ/λίτρο ,σήμερα1,054.Τιμή στην Κω: 0,95,στην Κάλυμνο: 0,95.Προμηθευτής σε Ρόδο και Κω η Ροδογκάζ. Ρωτώντας στα δύο μοναδικά πρατήρια διάθεσης υγραερίου (Τσαγκαράκης και Ελευθεριάδης) για την άνοδο της τιμής και τη διαφορά αυτής από της Κω η ευθύνη κατευθύνεται προς τη Ροδογκάζ : ''τόσο μας το πουλάει, κάντε παράπονα σε αυτή''.
Ερώτηση 2η: πώς γίνεται το ίδιο υγραέριο που μεταφέρεται στην Κω να είναι πιο φθηνό από αυτό που ''εδράζει'' στη Ρόδο,μάλιστα 10 cents?Οι διαφορές της τιμής του μετρικού τόνου του υγραερίου από τα ΕΛ.ΠΕ + τον ΕΦΚ δεν δικαιολογεί την αυξανόμενη τιμή αυτού στη Ρόδο. Ποιος φταίει? Ο κ.Ροδογκάζ που πουλάει όσο γουστάρει (μονοπώλιο)? και γιατί πιο ψηλή τιμή στη (''πλούσια'' ) Ρόδο αφού σαφέστατα τα υγραεριοκίνητα ΙΧ είναι περισσότερα από της Κω? Ή τα δύο πρατήρια που βρήκαν ευκαιρία να αρμέξουν τους ''έχοντες'' χρήμα ,αφού τοποθετούν τα kits υγραεριοκίνησης? Ο δε Ελευθεριάδης είναι και εγκαταστάτης. Και μην αναφέρει κανείς το παραμύθι του κόστους μεταφοράς. Ακόμη και στη Σάμο (τεράστιο νησί βλέπεται) έχει τιμή στα 0,95 cents.Καθώς και στην εξίσου τουριστική Κρήτη έχει μέγιστη τιμή στα 0,95 cents. Και ,''καλά'' μέχρι πέρυσι τον Οκτώβριο επίσημα δεν πωλούνταν το υγραέριο, βέβαια πωλούνταν ανεπίσημα με διάφορες μαμουνιές από το Χρυσοχοίδη όπως είναι γνωστό και συζητείται ευρέως ,εννοείται μη αποδεικτέο και μη στιχειοθετίσιμο.
Εδώ σε αυτό το νησί που πείνα μεγάλη δεν έχει πέσει,ακόμα, γιατί πάντα ξεπετούνται κάτι ''γατόνια'' (Ροδογκάζ? Τσαγκαράκης? Ελευθεριάδης?) που είδαν το φως το αληθινό και μπήκαν σε φάση ''αρμέγματος''? Γιατί τέτοια ξεφτίλα στη Ρόδο που θεωρείται ευνομούμενο νησί ? Αντιλαμβάνομαι ότι ο καιροσκοπισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό και προνόμιο αρκετών Ελλήνων ,γι' αυτό όταν την επόμενη φορά ''αποβιβαστεί'' στο νησί της Ρόδου μεγάλη εταιρία ελλαδική ή ευρωπαϊκή (όπως οι υπάρχουσες Βερόπουλος στα καύσιμα ,LIDL,Carrefour,IKEA ) μη αρχίσουνε οι γνωστές κλάψες περί ''εισβολέων'',διότι απ ' ό,τι φαίνεται η κακή συνήθεια της Ρόδου να μοιράζεται τα ''κέρδη'' της με άλλους παραμένει αμετάβλητη. Όσον αφορά το υγραέριο ελπίζω να υπάρξει και άλλη εταιρία - όχι τοπικών συμφερόντων - που να το φέρει στη Ρόδο για μια πιο σωστή διαμόρφωση της τιμής αυτού. Όποιος ,από τους ''αρμεγόμενους'' -συνεχής διαδικασία-και τους ''αρμεχτές'' αισθάνεται ότι πρέπει να γράψει κάτι περί των άνω αναφερθέντων ,ας το πράξει.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/8/13 23:07

    πες τα χρυσοστομε.. και στα ιδιωτικα κτεο ροδου εχουν "καπελο" 15 ευρω σε σχεση με τα κτεο της ιδιας επωνυμιας στην υπολοιπη ελλαδα. και σε ερωτηση μου για ποιο λογο γινεται αυτο, η απαντηση ειναι οτι δινουνε κατι και στη νομαρχια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/13 01:11

    Έχεις χίλια δίκαια φίλε αλλά συχώρεσε με για αυτό που θα πω Όλοι εσείς που βιασθήκατε να κάνετε τη μετατροπή σε υγραέριο δεν το υπολογίσατε ότι η διάθεση του στη Ρόδο είναι μονοπώλιο της αρπαχτείς και πάνω απ όλα και με τη ανοχή των εκλεκτικών αρχών;

    Και επί τη ευκαιρία του θέματος με το υγραέριο θα σας παραπέμψω σε μια άλλη ολοκάθαρη κλεψιά που γίνετε εδώ και χρόνια από τη Ροδογκάζ και κανείς δεν έχει τολμήσει να ασχοληθεί :

    Το προϊών είναι οι φιάλες υγραερίου οικιακές / επαγγελματικές και εξηγώ στη αναγόμωση αυτών τω φιαλών η τιμολόγηση γίνετε βάση του περιεχομένου σε κιλά ! Λιπών εν ολίγοις ορίστε τι πονηρό κλεψιά κάνουν,
    1) Εάν πάρετε το απόβαρο μιας άδειας φιάλης και διαχρονικά αρχίσετε να παρακολουθείτε τις επόμενες που αγοράζετε θα εκπλαγείτε από τη διαφορά από φιάλη σε φιάλη στα κιλά.
    2) Καθώς οι κύριοι αναγομώνουν οι φιάλες δεν είναι εφοδιασμένες με βαλβίδα εξαέρωσης(όπως είναι εξοπλισμένες οι φιάλες εκτός Ελλάδος)με αποτέλεσμα η φιάλη να μη περιέχει 100% υγραέριο αλλά με τη πάροδο του χρόνου και τα επαναλαμβομενα γεμίσματα να δημιουργείτε νερό από τον παγιδευμένο αέρα δηλαδή τα κιλά που μας πουλάνε είναι νερό και υγραέριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/9/13 09:48

      Πολυ σωστος...πες τα χρυσοστομε...καθαρη κλεψια αλλα τα ζωα κοιμουνται!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος31/8/13 17:07

    καλα πραγματικα το σκεφτηκατε καλα πριν πατε να βαλετε.σε λιγο καιρο θα δειτε ποσο θα παει και αυτο.ηδει εχει ακριβινει.ασε που βγαζουν και ζημιες.εγω ξερω αρκετους που εχουν βαλει στην αθηνα και στην κρητη και παθανε ζημιες μετα απο καποια χιλιομετρα.οι εταιριες που βαλανε ηταν επωνυμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/9/13 00:24

    Ρε δεν την λες εβραιογκαζ καλύτερα.... και βγάλε το ελάφι , βάλε την αδερφάρα που έχετε για σήμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/9/13 09:52

    Ρε παιδια η τιμη ανεβαινει λογο του πολεμου στη Συρια,αλλα μονο στη Ροδο και ο λογος; Ειμαστε πιο κοντα στη Συρια εμεις!!!
    χαχαχα α ρε κλεφτες ξυλο που το θελεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/9/13 10:02

    Μονοπωλειο ειναι η Ροδογκαζ,αυτη τροφοδωτει τα πρατηρια και τα 2 κι αν γουσταρει θα ανεβασει κι αλλο την τιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *