ροή ειδήσεων

Σημαντική ημερίδα στη Ρόδο

Ημερίδα για την Γαλάζια Ανάπτυξη στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2013.... Στην οργάνωση συμμετέχουν το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «Δάφνη και η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Ενεργειακό Α.Ε».
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής Οικολόγων Πρασίνων, ο Χρήστος Βασιλάκος, Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Υπουργείου Παιδείας και η Χριστιάνα Καλογήρου, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Την ομιλία του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, θα ακολουθήσει η κεντρική εισήγηση της Μαρίας Δαμανάκη, Επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, ενώ τις εισηγήσεις των καλεσμένων από τον χώρο της πολιτικής και τον ακαδημαϊκό χώρο θα ανοίξει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θέμα της ημερίδας αποτελεί η διάθεση πόρων και χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα που σχετίζονται με την Γαλάζια Οικονομία, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς περιορισμούς ανάπτυξη.
Βασικούς άξονες της Γαλάζιας Ανάπτυξης αποτελούν η Γαλάζια Ενέργεια, η Υδατοκαλλιέργεια, ο Θαλάσσιος Τουρισμός και ο Τουρισμός Κρουαζιέρας, οι θαλάσσιοι ορυκτοί πόροι και η θαλάσσια βιοτεχνολογία. Στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών, των κυβερνητικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών φορέων της αγοράς για τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, καθώς και για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο.
money-tourism.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *