ροή ειδήσεων

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό

Ο γνωστός σεισμολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης έπειτα και από τον χθεσινό σεισμό των 5,1 ρίχτερ ...
προέβλεψε ότι, μέσα στο 2013 θα
σημειωθεί ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο βασιζόμενος σε στατιστικές,ενώ πρέπει να θυμήσουμε πως ο κ.Τσελέντης έχει διακριτική συνεργασία με τον καθηγητή Βαρώτσο και την ομάδα ΒΑΝ.
Μιλώντας στο «Earthquake-now» και με αφορμή τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ωρών, δύο εκ των οποίων μεγέθους 5 Ρίχτερ παρατήρησε ότι, είναι μεν ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά προειδοποίησε ότι μέσα στο 2013 κατά την γνώμη του θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια.
Ο κ. Τσελέντης κάλεσε εκ νέου την Πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/8/13 00:48

    ΣΕ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΤΕΡΜΙΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΣΙ Η Κ ΣΑΡΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/8/13 06:58

    Μεγαλος επιστημων... Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει... Με στατιστικες ουτε τον καιρο δεν προβλεπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/8/13 08:24

    .....διπλα στην κυρια πορτα του σπιτιου...προετοιμαστε να χετε ετοιμο ενα σακκο με...μπαταριες, φακο, σφυριχτρα, νερα, ξηρη τροφη, σοκολατα, κουτι πρωτων βοηθειων, ραδιοφωνακη, καποια χρηματα....η προληψη δε βλαπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/8/13 11:32

    Θα σας κάνω κι εγώ μια ανάλογης σαφήνειας πρόβλεψη: Εντός του 2013 θα συμβεί τροχαίο ατύχημα σε εθνική οδό μεταξύ Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης το οποίο ίσως και να έχει νεκρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/8/13 18:24

    ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΠΈΣΟΥΝ ΌΛΑ ΤΑ ΧΑΜΌΣΠΙΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/9/13 07:14

    Η συγκεκριμένη ψευτοπρόβλεψη δε βασίζεται σε στατιστική. Δε βασίζεται σε τίποτε απολύτως. Εϊναι τζόγος πάνω στον ενδεχόμενο μελλοντικής καταστροφής, με σκοπό το προσωπικό όφελος σε δημοσιότητα ή οτιδήποτε άλλο. Αν το κράτος λειτουργούσε καλύτερα θα κινούνταν εισαγγελέας για διάδοση φημών που φοβίζουν τον κόσμο. Δεκάδες σοβαροί σεισμοί έγιναν τον προηγούμενο αιώνα στην ελλάδα, μπορεί να σπάσει το πόδι του ο σεισμός να συμπέσει με την ψευτοπροβλεψη. Δέκα χρόνια να το λέει και μια φορά να γίνει, θα βγει να πει ότι το πρόβλεψε. Αυτή τη μέθοδο τη χρησιμοποιούν με καλύτερα αποτελέσματα τα μέντιουμ που κάνουν 1000 αόριστες προβλέψεις για να πραγματοποιηθεί κάτι μια φορά κατά τύχη.

    Το ΒΑΝ δοκιμάστηκε και αποδείχτηκε προβληματικό ακόμα και σαν σχεδίαση. Αν προέβλεπε σεισμούς η μέθοδος, οι δημιουργοί του θα είχαν πάει Νόμπελ και όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου θα το είχαν υιοθετήσει.

    Η στατιστική σε βάθος χρόνου είναι καλός σύμβουλος, πχ σου λέει ότι στη Λευκάδα θα βλέπεις κάθε λίγες δεκαετίες έναν σεισμό 6 με 7 και σχεδιάζεις αναλόγως. Η στατιστική δε θα πει πότε θα έρθει, ούτε πόσο ακριβώς θα είναι, αλλά αφού σχεδιάζεις για οριζόντα ζωής κατοικίας, σου φτάνει και η ακρίβεια δεκαετιών ακόμα. Αν ένα σπίτι δεν αντέχει τους εφτάρηδες που θα αντιμετωπίσει χωρίς ζημία, δεν είναι για Λευκάδα. Και κακώς θα επέτρεπε το κράτος να πετάξουμε τα λεφτά μας σε τέτοιο σπίτι.

    Η πολιτεία μόνο να χαρακτηρίσει μισογκρεμισμένα σπίτια μπορεί. Όταν ακούτε για κινητοποίηση σεισμιλόγων και μηχανισμών, να γελάτε. Δεν έχει κανένα μηχανισμό προστασίας πέρα από το σχεδιασμό της νομοθεσίας που αφορά τις κατασκευές, όπως δεν έχει και κανένας πουθενά στον κόσμο. Και καμια δυνατότητα πρόβλεψης. Δε θα μπορούσε να σε πείσει να πας να μείνεις σε σκηνή ένα χρόνο και να σταματήσει την οικονομία και τη ζωή σου μέχρι να γίνει ο σεισμός, ακόμα και αν υπήρχε πρόβλεψη με τέτοια καταπληκτική ακρίβεια +-6 μήνες με >90% βεβαιότητα πχ. Όπως δε μπορεί και να σου πει να γκρεμίσεις το σπίτι σου γιατί δε θα αντέξει όσο τα νεόκτιστα με το νέο κανονισμό. Όλα είναι θέμα κόστους και ο σεισμός κοστίζει ελάχιστα χρήματα, ακόμα και στην Ελλάδα, και τα θύματα πλέον είναι πολύ λίγα η μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *