ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - ΠΟΛΗ ΑΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών από την ίδρυσή της, στα τέλη του 5ου αιώνα π.X., έως τους Νεότερους χρόνους, η πόλη της Ρόδου, γοητεύει Έλληνες και ξένους επισκέπτες με τα εντυπωσιακά....
ιπποτικά οικοδομήματα, τις γραφικές πλατείες, τα ξεχωριστής αρχιτεκτονικής κτίρια, τα χριστιανικά και μουσουλμανικά μνημεία, τα πάρκα, τους χώρους πρασίνου και τους ανοιχτούς δρόμους της.
Εντός των τειχών, στη μεσαιωνική πόλη με τις όμορφες πλατείες και τα μοναδικής αξίας κτίρια, ξεχωρίζουν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και η Οδός των Ιπποτών.

Το γεγονός ότι η Παλιά πόλη της Ρόδου συγκαταλέγεται,μέχρι στιγμής,στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO,όμως δε φαίνεται να συγκινεί και ιδιαίτερα τους συντοπίτες μου,αφού από μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς,οι Ροδίτες,έχουνε καταντήσει τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ένα απέραντο...παλαιοπωλείο να το πώ; Ένα απέραντο σουβλατζίδικο να το πώ;Όπως και να το αναφέρω μόνο μνημείο δεν είναι αυτό το πράγμα.

Μέσα Ιουλίου λοιπόν αποφάσισα να αφήσω για λίγες ημέρες τα κρύα βράδια της Στοκχόλμης, και να κατέβω στα μέρη που γεννήθηκα και μεγάλωσα,για ολιγοήμερες διακοπές.

Μπαίνοντας από την κυρια είσοδο της πόλης,ανήλικοι αθίγγανοι επαίτες,χωρίς το παραμικρό ίχνος στοιχειώδους καθαριότητας,κρατώντας σπασμένα ακορντεόν,και στο άλλο χέρι μικρά σκυλιά δεμένα με το σχοινί,στην προσπάθεια τους να τραβήξουν την προσοχή των επισκεπτών,υποδέχονται ντόπιους και τουρίστες,ζητιανεύοντας,σε μια από της πιο τουριστικές περιοχές,αν όχι του κόσμου,τουλάχιστον της Μεσογείου.Αυτή είναι η πρώτη εικόνα ενός επισκέπτη της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου

Προχωρώντας με προορισμό τη κεντρική πλατεία με το μεγάλο συντριβάνι,κράχτες από σουβλατζίδικα και εστιατόρια να σταματάνε με το έτσι θέλω τουρίστες και να τους τραβάνε ακόμα και από το μπράτσο στα μαγαζιά τους.προκειμένου να δοκιμάσουν λίγο από το greek souvlaki. Πινακίδες από μαγαζιά σχεδόν στη μέση του πεζοδρομου όπου και όπως να είναι.Το ότι είναι πεζόδρομος όμως δε συγκινεί κανέναν.Λάτρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού,με μηχανάκια και αυτοκίνητα,μαρσάρουν,κορνάρουν και σε αρκετές περιπτώσεις βρίζουν με σύγχρονα ελληνικά,( στην άκρη malaka! )τουρίστες προκειμένου αυτοί να κάνουν στην άκρη,για να περάσουν.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων ισχύει μόνο στα χαρτιά.Ελλαδάρα μου!!!
Οι κάδοι των σκουπιδιών γεμάτοι με βουνό τα σκουπίδια και τις γάτες να κάνουν party,ενώ οι οδοκαθαριστές εκτελούν χρέη διοικητικών υπαλλήλων στα γραφεία του δήμου της Ρόδου,ξεσκονίζοντας τους κουραμπιέδες.

Στα εμπορικά καταστήματα κατά μήκος της οδού Σωκράτους,που πουλάνε ενθύμια του νησιού,οι τουρίστες μπορούν να διαλέξουν μεταξύ άλλων,δονητές όπου τα παπάρια αντικαταστάθηκαν από ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών (δεν είναι πλάκα), σφεντόνες και τόξα κινεζικής προέλευσης,και φυσικά cart postal φωτογραφίες που απεικονίζουν το νησί σαράντα και πλέον χρόνια πριν.Να ζούμε να τα θυμόμαστε, ένα πράγμα.
Δεν υπάρχει ούτε ένα τουριστικό μαγαζί χωρίς αυτά τα...προϊόντα.
Για τοπικά προϊόντα που να θυμίζουν βρε παιδί μου Ρόδο,ούτε για αστείο,εκτός από τα καταστήματα με δερμάτινα είδη,που κατασκευάζονται στη Ρόδο(;)

Έπρεπε να γεράσω για να καταλάβω ότι αυτά είναι μερικά από τα πιο συνήθη δώρα,για κάποιον που θελήσει να αγοράσει ενθύμια από τη Ρόδο.

Και στο κέντρο με το μεγάλο συντριβάνι,απόγονοι του Σοφοκλή, Έλληνες λεβέντες με κορμοστασιά μαϊμούς,μπάτσοι,(πρώην άνεργοι,και άχρηστοι να κάνουν οτιδήποτε άλλο στη ζωή τους), της ομάδας Δίας να διώχνουν σαν σκυλιά κυριολεκτικά, Iαπωνεζους τουρίστες διότι τόλμησαν -άκουσον άκουσον-να βγάλουν φωτογραφία της μηχανές τους.
Στο άκουσμα "έλα έλα ρε ουστ" οι καημένοι οι τουρίστες είτε φοβισμένοι είτε προσβεβλημένοι έφευγαν άρον άρον από τη πλατεία,κουνώντας καταφατικά το κεφάλι.Τουρίστες που έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της γης να έχουνε τέτοια συμπεριφορά;Γιατί και τι έγινε. Αλλά μήπως αυτός ο ανεκδιήγητος μπάτσος καταλαβαίνει ότι πληρώνεται από αυτόν τον τουρίστα;Που να το καταλάβει θα μου πείτε.Το μπεγλέρι στα δάχτυλα του,και με βλέμμα που θα το ζήλευε και ο ίδιος ο Κασιδιάρης,του δίνουν αυτοπεποίθηση Άρχοντα.Πως το λένε...Γαμώ και δέρνω!

Δεν έχει περάσει άλλωστε ούτε μια εβδομάδα όταν, τριάντα περίπου άτομα,εργαζόμενοι σε εστιατόρια και μπαράκια οι περισσότεροι από αυτούς κράχτες, πλακωθήκανε στο ξύλο,μπροστά σε χιλιάδες τουρίστες εισπράττοντας ειρωνικά χειροκροτήματα από τους ξένους επισκέπτες αλλα και το χλευασμό τους.Οι φωτογραφίες από τους τουρίστες θα κάνουν το γύρο του κόσμου από το διαδίκτυο,για να αποδείξει του λόγου το αληθές.Την πλήρη παρακμή της ελληνικής κοινωνίας.Είναι οι ίδιοι που ψηφίσανε τον μαλάκα του "Λεφτά υπάρχουν".Είναι οι ίδιοι που σε κάθε αποτυχία τους φταίνε πάντα οι άλλοι,ενώ για ότι θετικό συμβαίνει είναι επειδή είναι Έλληνες και απόγονοι του Alexander the Great.Είναι οι τύποι που συντηρούν την παρακμή,και δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.Είναι οι ίδιοι οι δολοφόνοι του ελληνικού πολιτισμού,και λάτρεις του τούρκο-μπαρόκ,που Σάββατο βραδυ συχνάζουν πρώτη πιστά στα σκυλάδικα.Είναι ο κλασικός μαλάκας που βγάζει τα ματια μονος του,αλλά στην τελική του φταίνε πάντα οι άλλοι.

Ένα υπέροχο σκηνικό σε μια αθλια παράσταση.Τίποτα μα τίποτα δε θυμίζει πολιτισμό,κουλτούρα,φιλοξενία,καθαριότητα,σεβασμό.Είναι έννοιες ξένες πλέον.Γιατί πολύ απλά είναι ένας λαός που εκτροχιάστηκε από την ίδια του την ιστορία.Ιστορία,πολιτισμός,καθαριότητα και φιλοξενία στο βωμό του εύκολου κεδρους.

Σημασία πλέον έχει το πως θα πουλήσουμε,να τα κονομήσουμε.Αυτά τα τείχη της μεσαιωνικής πόλης,θα μπορούσαν να μιλήσουν και να πουν την ιστορία που κουβαλούν αιώνες.Τα καλύψαμε με φθηνά t-shirts να πουλήσουμε.Αυτό μας ενδιαφέρει. 
Ούτως η άλλως "When you discover the meat we had already Cholesterol".Αυτά γράφανε και τα κινεζικης προέλευσης t-shirts.Τα υπόλοιπα απλά υπενθυμίζανε το Greek culture με φόντο τη Μύκονο.Αρκεί ένα μπλουζάκι για να περάσει το μήνυμα που θέλουμε.Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ευτυχώς υπάρχουν φωνές για να αλλάξει η κατάσταση αλλα φωνή βοώντος εν τη ερήμω.Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης-ο θεός να τα κάνει δηλαδή- δεν έχουν καμιά διάθεση να συγκρουστούν με το κατεστημένο.Οι δημοσιογράφοι αναλώνονται στις δημόσιες σχέσεις με τοπικούς άρχοντες,και θα τους βρείτε στο προαύλιο της νομαρχίας να σαλιαρίζουν με αντιδημάρχους και άλλους "πρίγκιπες" μετά από κάθε δημοτικό συμβούλιο,και μετά πηγαίνοντας για καφέ στα γνωστά στέκια της πόλης με ύφος αλλα...Πρετεντέρηδες!

Κανένας δεν φαίνεται να πήρε στα σοβαρά την προειδοποίηση της UNESCO,για ανάκληση της αναγνώρισης ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.Κατά τη γνώμη μου,αν η UNESCOσέβεται το έργο της θα έπρεπε να την είχε αποχαρακτηρίσει ήδη την Παλιά πόλη από μνημείο.Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στη μεσαιωνική πόλη και δεν τιμάει ούτε την Ρόδο,ούτε την Ελλάδα,ούτε την ιστορία της.

Στην εικόνα της Ρόδου δυστυχώς αντικατροπτίζεται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.Μια κοινωνία που περιμένει από τους...Nεφελιμ την αλλαγή,χωρίς η ίδια η κοινωνία να έχει καμια διάθεση να αλλάξει.Εξακολουθεί να συντηρεί ένα σύστημα καταστροφικό και αντιπαραγωγικό,που αρνείται να συνειδητοποιήση ότι καμία χωρα,κανένας πολιτισμός δεν φτωχαίνει οικονομικά,αν δεν φτωχύνει πρώτα πνευματικά.Ας βάλει ο θεός της Ελλάδας το χέρι του,γιατί ως Έλληνες αποδειχτήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και της ιστορίας μας.
ichnilatis.blogspot.se


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/8/13 23:37

    πόσο δίκιο έχεις φίλε....ΕΔΩ ΟΜΩΣ Η ΜΑ......Α ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.....ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ....ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ....ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/13 09:31

      Φαντάζομαι ότι ενοείς..... προς το χειρότερο!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/13 23:58

    TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ? ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΡΑΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ... ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/8/13 00:01

    πω πω αδερφέ τα είπες όλα.... ωραίοςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/8/13 06:11

    Μετά την μεταπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ πέρασε το μήνυμα "Τσοβόλα δώστα όλα" και άρχισε το πάρτι της μάσας και της διαπλοκής με τα κοινοτικά χρήματα. Δισεκατομύρια χάθηκαν, φαγώθηκαν από τους Ελληνάρες πατριωτάρες πολιτικούς και πολίτες σε βίλες και παχυλές καταθέσεις στο εξωτερικό. Εγινε εθνικό σπορ η φοροδιαφυγή, η διαπλοκή, η απάτη και έγινε εθνική συνείδηση η λαμογιά και η αναξιοκρατεία,κουλτουριάρηδες τάχαμου πολιτικοί και διανοούμενοι μπήκαν και αυτοί στο πάρτι της μάσας δίνοντας το "καλό" παράδειγμα και στους υπόλειπους "μαλάκες" που ζούσαν μετρημένα. Ετσι το κακό γενικεύτηκε, ένα απέραντο κράτος διαφθοράς και ξευτήλας, μια νοοτροπία τριτοκοσμική χωρίς τέλος και αρχή.
    Μετά ήρθε και έδεσε και η ΝΔ να μπαίνει και αυτή στο πάρτι της μάσας και της διαπλοκής, να γίνονται συνεταιράκια με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και να τα κάνουν πλακάκια μεταξύ τους με νόμους που τους βόλευαν για να μένουν στο απυρόβλητο πάντα και στην ατιμωρησία. Και οι πολίτες θεατές κυνηγούσαν το "λουκάνικο" που τους έριχναν μπροστά τους και το έσερναν σαν τα σκυλιά για να φάνε και αυτοί και να μην μιλάνε, να μην αντιδρούν και έτσι σιγά-σιγά φτάσαμε ως εδώ. Μάθαμε να ζούμε με δανεικά και αγύριστα και όταν οι δανειστές μας είπαν "μάγκες καλά ήπιατε και καλά φάγατε, τώρα φέρτε τα πίσω" αρχίσαν κάποιοι πατριδοκάπηλοι πολιτικάντιδες να φωνάζουν ότι δεν σας τα δίνουμε, άλλοι ξεπούλησαν την χώρα εν μια νυχτί με μια υπογραφή και οι "πατριωτάρες" πολίτες συνένοχοι και συμμέτοχοι στο έγκλημα έτρεχαν πανικόβλητοι από το ένα κόμμα στο άλλο γιατί τους κόπηκε η μάσα. Αλλοι για αντίδραση στην διαπλοκή των πολιτικών ψήφισαν Ναζιστικό κόμμα λες και αυτοί έκαναν καλύτερα πράγματα στον κόσμο, και οι φασίστες αυτοί βολεύτηκαν πολιτικά με 20 χιλιαρικάκια τον μήνα και πουλάνε τάχαμου μελλοντική εξουσία λες και τα υπόλοιπα κράτη θα τους αναγνωρίσουν αν ποτέ βγουν.Τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται για την κατάντια της χώρα επανεκλέγονται από τους βολεμένους πολίτες για να συνεχιστεί η κατρακύλα.Ολα για την μάσα "τον άρτον ημών τον επιούσιον" Περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/13 11:30

      ωραια τα λες αλλα ψηφιζοντας το δημοκρατικο τοξο εισαι συνενοχος στο εγκλημα !! αρα
      τι μας λες αφου εισαι γραναζι της μηχανης.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος18/8/13 09:35

    Περίμενε εσύ τον θεό του ελληνό ισραηλινού δόγματος να βάλει το χέρι του εβραίουκή ,,,,απλά θα περιμένεις πολλή πολλή καιρό!;!!!
    Το διάβασα το κείμενο σου ,,,, έχεις γραφή δεν λέω ,,,απλά αν δεν ανοίξεις τα μάτια που και δεις ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της πατρίδος ,τότε μην ξανά γράψεις . Θεώρησε συνένοχος για την κατάντια της πατρίδας!! Ο νοών νοείτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφοντας για Θεό της Ελλάδας, εννοώ τον Θεό που κουβαλά ο καθενας μεσα, του φιλε μου.Δεν αναφερω κανεναν Εβραίο, και κανεναν Δωδεκαθειστη.Ειναι προσωπική υποθεση, και για αυτο το ανέφερα οπως το ανέφερα.Οσο για το πραγματικο προβλημα που με έμφαση τονίζεις,....άστο. θα μας παρει μέρες, και δεν ξερω αν αξιζει στην τελικη....

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/8/13 10:06

    Ποσο δίκιο έχεις...φαίνεται η Ελλάδα, έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλους τους άλλους λαούς αλλά δεν κράτησεν ίχνος για τον εαυτό της! Μου φαίνεται πως έχουμε και είμαστε υπεςρήφανοι που γεννηθήκαμε έλληνες αλλα αλλά καταντίσαμε το να μένουμε στο χειρότερο μέρος του κόσμου, καταντίσαμε την Ελλάδα μας, το λύκνο του πολιτισμου Ελλάδιστάν! Χρίς νόμους, χωρίς αστυνόμευση, χωρίς ισότιτητα μεταξύ τν πολιτών. Κρίμα από τη μία φορολογούμαστε, είμαστε νομοταγής και δεν μπορούμε ούτε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/8/13 12:11

    Εγω απλα ειδα και βλεπω ενα πολυπολιτισμικο νησι. Τιποτα λιγοτερο. Τωρα αν τα κομματα του συνταγματικου τοξου θελουν να μας κανουν Καρατσι η Ισλαμαμπαντ εμεις και εσεις τους δωσαμε το δικαιωμα. Αν καποιος εχει καποια πολιτικη λυση παρακαλω πολυ να την προτεινει με τα αναλογα επιχειρηματα.. Ετσι και αλλοιως σε λιγα χρονια θα υπαρχει ο νομος της σαρια στην Ελλαδα. Οι γυναικες θα υποφερουν περισσοτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχεις απολυτο δικιο!!. Την εποχη που ερχονταν ο ποιοτικος τουρισμος στην Ροδο, εμεις ως Ροδιοι κοιτουσαμε να τους κοροιδευουμε, να τους γδερνουμε αφου δεν γνωριζαν την αναλογια δραχμης και να πηδαμε τις γυναικες τους γιατι αυτοι δεν προλαβαιναν,ενω εμεις οι γαμιαδες ειχαμε πολυ χρονο στην διαθεση μας. Τωρα ας λουστουμε την καταντια μας και ας αναμενουμε χειροτερα. Κριμα.....Το κακο ειναι πως αυτη την καταντια της κοινωνιας την βρισκεις σε ολη την ελλαδα. Δεν ειμαστε λαος τελικα. Ειμαστε απολιτιστοι,απειθαρχοι και αυτοκαταστροφικοι. Λυπαμαι που κι εγω ειμαι ενας απο αυτους που δεν εκανα τιποτα να αλλαξω αυτη την κατασταση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/8/13 13:40

    Ποσο σωστα τα περιγραφεις!Ηρθαμε στην Ροδο για πολλαστη φορα για διακοπες προσφατα. Στην εισοδο απο Νεωριο δυο τσιγγανες ωρυονταν μπροστα στα ματια εκπληκτων τουριστων σε ποιαν ανηκει το ποστο. Δεν θα μπορουσα να περιγραψω τις βωμολοχιες και τις προτακουστες καταρες που ακουσα!
    Οι δε κραχτες μεσα στην Μεσαιωνικη Πολη, απαραδεκτοι. Αν κ δεν φαινομασταν τυπικοι τουριστες, ημασταν συνοδευομενοι απο ντοπιους, παραυτα μονο που δεν μας τραβηξαν απο το μπρατσο να μας πουν το μενου. Οι ντοπιοι φιλοι μας δυσανασχετησαν σε εναν 'κραχτη' λεγοντας του οτι ειναι ροδιοι και δεν χρειαζεται να επιμενουν, η απαντηση του ηταν 'εχουμε και κλεφτικο'. Εν ολιγοις, αλλα λογια να αγαπιομαστε.
    Οσο για την ποιοτητα των τουριστων, σε συγκριση με παλαιοτερες επισκεψεις μας, μας φανηκε αρκετα χαμηλο το επιπεδο. Παντα θυμαμαι την Ροδο τον Αυγουστο γεματη απο στυλατους Ιταλους και αξιοπρεπεστατους Σκανδιναβους και βοριοευρωπαιους. Αντ'αυτου αντικρισαμε δευτερας διαλογης Ρωσους και ανατολικους ευρωπαιους που δεν φαινονταν να καταλαβαινουν ουτε να εκτιμουν την ιστορια και την σημασια της Παλιας Πολης (να μου πειτε ουτε κ οι ιδιοι εκει δεν το κανουν). Μας εκανε εντυπωση το φτωχικο ντυσιμο τους, λες και ειχε βγει απο την ξεχασμενη δεκαετια του '80- η δε συμπεριφορα τους αγελαστη και απαραδεκτη. Τα δε μπαρακια, τα περισσοτερα, απαραδεκτα επισης.
    Αναρωτηθηκαμε αν αυτου του ειδους η εικονα απο τις τσιγγανες, απο τους κραχτες και τους 'μπατιρηδες' τουριστες ειναι εφαμιλλη ενος τοπου οπως η Ροδος. Πραγματικα τεινει το μερος προς την αυτοκαταστροφη.
    Συζητωντας με ντοπιους καταστηματαρχες και μη, αποδιδουν ευθυνες στους μεγαλοξενοδοχους για την καταντια του νησιου επειδη εχουν εφασμοσει το 'all-inclusive' και εχουν 'κλεισει' τετοια χαμηλη πελατεια. Ακουσα επισης οτι σκανδιναβικα πρακτορεια αρνουνται να κλεισουν αν υπαρχουν κρατησεις πανω απο 30%-40% με Ρωσους, προτρεποντας τους να παραθερισουν στην γειτονικη Τουρκια. Ισως υπαρχει ψηγμα αληθειας σ'αυτα, αλλα και οι καταστηματαρχες της Παλιας Πολης εχουν και αυτοι μεριδιο ευθυνης για την εμφανιση-πανηγυρι της πανεμορφης κατα τα αλλα Σωκρατους, για τους κραχτες και τα μπαρακια.
    Παρεμπιπτοντως η παρακμη της Λινδου ειναι μικροτερη ( οι τουριστες ηταν πιο αξιολογοι, αλλα το παζαρι - παζαρι) αλλα δεν ειναι και αυτη μακρια απο την σηψη.
    Ελπιζουμε να επιστρεψει το νησι σας στις παλιες του δοξες, ειναι καθαρα στο χερι σας. Εχετε ενα απο τα πιο ομορφα μερη της Ελλαδας και το καταστρεφετε σιγα-σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/8/13 19:22

    η παραγραφος για τους μπατσους ξεκαρφωτη και υποβολιμιαια!! εξαλου ετσι που τους περιγραφει περισοτερο μου θυμιζουν μηλιο παρα κασιδιαρη! τελος παντων!! προς το παρον ας περιμενουμε τους νεους μεσσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/8/13 20:40

    Η συμπεριφορα τους είναι υποβολιμαια και μονο.Μεχρι και στο δημοτικο Συμβούλιο ειχε γίνει θεμα, αλλά τοσα ξερεις τοσα λες.Σου θιξανε το επαγγελμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/8/13 01:15

    8,40 ....δεν το ξερω...! 8,51 εισαι φασιστας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/8/13 18:33

    πολη αναξια τησςιστοριας τησ παει πολυυυυυυυυυυυυυυυυ........αυτη πολη την ιστορια τησ δεν θα την χασει ποτε!!!παντου υπαρχουν αθιγγαοιακομα και στατοιχοι τησ ιταλιασμπορεισναβρεισαυτη τη φιλη τι συμαινει οτι εχουν χασει την ιστορια τουσ τα τοιχοι??????????????ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/8/13 16:58

    ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ UNESKO.
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ... ΟΥΤΕ ΤΟΙΧΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΦΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΡΜΑΕΙ ΣΟΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΛΛΟ....
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/8/13 20:54

    ΛΑΘΟΣ ΤΙΤΛΟΣ -----ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΟΔΙΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΚΟΡΟΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *