ροή ειδήσεων

Ο ιός του Δ. Νείλου «βρυχάται»

Για πρώτη φορά έχουν πληγεί η Κέρκυρα και η Γλυφάδα
Στη λίστα με τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου προστέθηκαν 14 νέα κρούσματα... σε μία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 49, μεταξύ των οποίων και ένας νεκρός.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)...
εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων, αυξήθηκαν και οι περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με την Κέρκυρα αλλά και τη Γλυφάδα να φιγουράρουν πλέον για πρώτη φορά φέτος στον πίνακα με τα συνολικά 28 γεωγραφικά διαμερίσματα, όπου έχει εντοπιστεί ο ιός, όπως η Ανατολική Αττική, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Ξάνθη κ.ά.

Να σημειωθεί επίσης ότι από τα συνολικά 49 κρούσματα τα 28 έχουν παρουσιάσει εκδηλώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση και 21 πυρετό.

Εως χθες 38 ασθενείς είχαν πάρει εξιτήριο, ενώ 10 εξακολουθούν να νοσηλεύονται (οι τρεις σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας).

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο η θερμοκρασία είναι υψηλή ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα παραμένει μεγάλος.

Οι ειδικοί για άλλη μια φορά συνιστούν στους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να εφαρμόζουν πιστά τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά στα ρούχα και στο δέρμα, να μην ποτίζουν νυχτερινές ώρες, να φροντίζουν να μην υπάρχει στάσιμο νερό στα πιατάκια από γλάστρες και βάζα, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες και κίτρινες λάμπες, ενώ καλό είναι να διατηρούν το γκαζόν κουρεμένο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης στους δήμους και στις νομαρχίες να συνεχίσουν να πραγματοποιούν ψεκασμούς σε ρέματα, ποτάμια και περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *