ροή ειδήσεων

Μπαρ της Καλύμνου στα 10 κορυφαία beach bars του κόσμου

Για δροσερά cocktail και όχι μόνο...
H ελληνική συμμετοχή δεν είναι άλλη από το Babis Bar στην παραλία Μυρτιές στην Κάλυμνο...

Ένα δροσερό cocktail στο beach bar είναι για τους περισσότερους ένα αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών. Σας παρουσιάζουμε την λίστα με τα 10 καλύτερα beach bars του κόσμου και ανάμεσα φυσικά σε αυτά και ένα ελληνικό! Ανακαλύψτε που βρίσκεται!

Ανάμεσα λοιπόν στις άλλες ενδιαφέρουσες λίστες που ανακοινώνει κατά καιρούς το CNN ανακαλύψαμε μία λίστα που μας τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον, αυτήν στην οποία περιέχονται τα 10 καλύτερα beach bars του κόσμου. Και το ερώτημα που γεννάται μετά είναι τελικά τι κάνει ένα beach bar ξεχωριστό. Είναι η μουσική; Ο κόσμος που συγκεντρώνει; Το menu; Η θέα; Σίγουρα είναι ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αλλά πάνω από όλα είναι η αίσθηση που σου αφήνει να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά!

Γνωρίστε τα…

10. Doyles on the Beach, Watsons Bay, Αυστραλία
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το παλαιότερο beach bar στον κόσμο; Την απάντηση στο ερώτημα την έχουν οι Αυστραλοί αφού οι ιδιοκτήτες του Doyles on the Beach έχουν να υπερηφανεύονται πως το beach bar τους είναι το παλαιότερο στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1885, βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα άμμου και στην οποία οι επισκέπτες φθάνουν με καραβάκι. Στα high lights του μενού βρίσκεται τα fish and chips τα οποία και συνοδεύονται από εκπληκτική θέα του λιμανιού του Σύδνεϋ.

9. Fish and Rhum Shack, Μαυρίκιος
Αν βρεθείτε στον Μαυρίκιο τότε το Fish and Rhum Shack είναι ένα από τα μέρη που πρέπει αναμφίβολα να βρεθείτε. Με έντονη ρετρό διάθεση διαφοροποιείται από την «πολυτέλεια» που χαρακτηρίζει το υπόλοιπο νησί και αυτό αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Απολαύστε μοναδικές θαλασσινές δημιουργίες που δημιουργούνται ανάλογα με την ψαριά της προηγούμενης βραδιάς, ρούμι που παρασκευάζουν οι ίδιοι και μπύρα που παράγεται στη ζυθοποιία του γειτονικού χωριού. Φυσικά όλα τα παραπάνω με την συνοδεία του ήχου του κύματος του Ινδικού Ωκεανού που σκάει πάνω στον κοραλλιογενή ύφαλο και τους ρυθμούς του τοπικού χορού Sega όταν ο ήλιος δύει.

8. Beach Tree Bar, Four Seasons Resort, ΧαβάηΟι υπεύθυνοι του Four Seasons Resort στην Χαβάη δεν θα μπορούσαν να βρουν όνομα που να ταιριάζει καλύτερα στο beach bar του ξενοδοχείου. Έτσι λοιπόν στο φθάνοντας στο Beach Tree Bar θα αντικρίσετε μια εντυπωσιακή αμμώδη παραλία με πανύψηλα δέντρα, εξωτικούς ήχους και θέα στο κύμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι γαστρονομικές δημιουργίες του beach bar είναι ανάλογες του ονόματος Four Season ενώ εντυπωσιακή είναι η λίστα με τα κρασιά που προσφέρεται. Φυσικά από τις επιλογές σας δεν πρέπει να λείπει το τεράστιο ποτήρι της παγωμένης margaritas που μπορείτε να μοιραστείτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο!

7. Uxua Praia, Μπάχια, Βραζιλία




Αν δεν έχετε δοκιμάσει ένα ποτήρι caipirinha σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Βραζιλίας τότε «δυστυχώς» δεν έχετε δοκιμάσει τίποτα, λένε οι υπεύθυνοι του Uxua Praia. Το beach bar Uxua Praia βρίσκεται στην ολόλευκη παραλία της Bahia Barra do Rio Trancoso, με απολαυστικούς καναπέδες, πέργκολες από εξωτικά δέντρα, εντυπωσιακές παραλίες και έντονους μουσικούς ρυθμούς. Πάρτε μέρος σε έναν αγώνα beach volley ή σε ένα μάθημα capoeira και έπειτα απολαύστε μια θαλασσινή δημιουργία από το μενού του Uxua Praia και πάντα με την συνοδεία caipirinha.

6. Rock Bar, Ayana Resort, Μπαλί, Ινδονησία
Αν επιλέξετε να περάσετε ένα ρομαντικό απόγευμα στο πολυβραβευμένο Rock Bar του Ayana Resort στο Μπαλί τότε θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε στους φίλους σας πως έχετε δει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου καθώς ο ήλιος δύει στα νερά του ωκεανού. Επιλέξτε ένα από τα τραπέζια που βρίσκονται σε ύψος 15 μέτρων από τα κύματα και το μενού του Rock Bar θα σας εντυπωσιάσει. Alfresco θαλασσινές δημιουργίες που ταιριάζουν απόλυτα με ένα ποτήρι martini και ζωντανή μουσική δημιουργούν έναν μοναδικό τροπικό συνδυασμό.



5. Babis Bar, Κάλυμνος
Είναι δυνατόν από την λίστα με τα καλύτερα beach bar του κόσμου να απουσιάζει κάποια ελληνική παραλία; Όχι φυσικά! Και η ελληνική συμμετοχή δεν είναι άλλη από το Babis Bar στην παραλία Μυρτιές στην Κάλυμνο. Έτοιμο να σας υποδεχτεί από το πρωί με παραδοσιακό πρωινό και φυσικά καθόλη την διάρκεια της ημέρας με ούζο και μεζέδες που ετοιμάζονται εκείνη την ώρα στην κουζίνα. Φυσικά μπορείτε να χαλαρώσετε με θέα το Αιγαίο ή απλά να απολαύσετε μια δροσιστική βουτιά στην πισίνα ή να πραγματοποιήσετε μια εξόρμηση στην κοντινή Τέλενδο!

4. Ponta dos Ganchos, Βραζιλία
Από τις κορυφαίες θέσεις της λίστας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το beach bar του που πολυτελούς resort της Βραζιλίας, του Ponta dos Ganchos. Το beach bar του resort είναι κτισμένο στην ιδιωτική χερσόνησο και τα cocktails που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο είναι μοναδικά. Αναμφίβολα σας προτείνουμε το The Hook που δημιουργείται από cachaca με χυμό φρούτων και φυσαλίδες! Και που ξέρετε, ίσως στο διπλανό τραπέζι απολαμβάνει το The Hook και η Beyonce.

3. Shipwreck Hut, Cook IslandsΡομαντικά ηλιοβασιλέματα , τροπικά φρούτα, αιώρες, barbecues και μουσική gospel δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην λίστα με τα καλύτερα beach bars του κόσμου. Το Shipwreck Hut στα Cook Islands άλλωστε είναι το απόλυτο beach bar που ονειρευόμαστε να περάσουμε αραχτοί για όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Αν βρεθείτε εκεί κάποια στιγμή μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το «μαγικό» cocktail με την μυστική συνταγή που σερβίρεται σε βαζάκια μαρμελάδας.


2. Baba Nest, Πουκέτ, ΤαϋλάνδηΜπορεί να μην ανήκει ακριβώς στην κατηγορία των beach bars αφού βρίσκεται στην κορυφή ενός ξενοδοχείου ωστόσο η αίσθηση και η θέα που αποκομίζεις από την θάλασσα του Ανταμάν το οδηγούν με μεγάλη άνεση στην δεύτερη θέση της λίστας μας. Το Baba Nest βρίσκεται πάνω σε μια ξύλινη πλατφόρμα γεμάτη πουφ, άνετους καναπέδες και χαμηλά τραπεζάκια στην μέση μιας εντυπωσιακής πισίνας. Απολαύστε την εντυπωσιακή θέα με την συνοδεία ενός δροσερού cocktail sri-jito υπό τους ήχους παραδοσιακής ασιατικής μουσικής.


1. Dune Preserve Beach Bar, Anguilla, ΚαραϊβικήΚαι να που φθάσαμε στην πρώτη θέση της λίστας με τα καλύτερα beach bars του κόσμου. Κλείστε λοιπόν τα μάτια και ονειρευτείτε που θα θέλατε να απολαμβάνετε αυτή την στιγμή το cocktail σας… Μάλλον σε ένα old fashioned beach bar, πάνω σε μια ολόλευκη παραλία που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, με ήχους της reggae να γεμίζουν την εικόνα και ίσως κάποιες αντίκες από παλιά αγωνιστικά σκάφη που δημιουργούν μια retro εικόνα.



Όλα τα παραπάνω λοιπόν θα τα βρείτε στο Dune Preserve Beach Bar στην Anguilla στην Καραϊβική. Το beach bar ανήκει στον Bankie Banx, έναν παλιό τραγουδιστή της reggae οπότε όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν. Συχνά θα συναντήσετε τον Bankie να συζητάει με χρηματιστές της Wall Street, πρώην προέδρους ενώ αν τον ρωτήσετε μπορεί να σας εξηγήσει τα μυστικά της reggae έως να σας μάθει πως θα φτιάξετε την δική σας βάρκα. Αχρείαστη βέβαια θα είναι αφού δεν θα θέλετε να φύγετε από εκεί!


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *