ροή ειδήσεων

Κωνσταντίνος Πλεύρης: "Η Χρυσή Αυγή είναι υπόκοσμος. Εγώ δεν έχω στο χέρι μου τη σβάστικα"

Ως υπόκοσμο χαρακτηρίζει τα στελέχη της Χρ. Αυγής που βιαιοπραγούν ο Κωνσταντίνος Πλέυρης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής...
«Όποιος προβαίνει σε βιαιοπραγίες δεν ασκεί πολιτική. Είναι υπόκοσμος» λέει ο γνωστός εθνικιστής σημειώνοντας έχω δηλώσει ότι είμαι φασίστας αλλά δεν έχω στο χέρι μου τη σβάστικα».

Αναφερόμενος στα στελέχη της Χρυσής Αυγής δηλώνει: "Οι περισσότεροι μου είναι παντελώς άγνωστοι. Διότι ο χώρος τον οποίο εκινούμην εγώ δεν έχει σχέση με το δικό τους χώρο. Απόι τα στελέχη της Χρυσής Αυγή ξέρω φυσικά τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος ήτο και στην 4 Αυγούστου, παλία, νεαρό παιδί, έχω συνεργαστεί μαζί του γιατί κάποτε κατεβήκαμε μαζί σε εκλογές και για τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής έχω μια γνώμη, για τον κ. Παππα, τον οποίο έχω ακούσε σε διάφορες ομιλίες του. "

Αναφερόμενος ειδικά στον Νίκο Μιχαλολιάκο επισημαίνει:

"Δεν συμφωνώ με τις πολιτικές απόψεις, όσον αφορά τας μεθόδους και την τακτική δράσεως. Δηλαδή εγώ πιστεύω ότι η τακτική του θα εστρέφετο στη μαζικοποιήση του κινήματος το οποίο έχει, δηλαδή θα εγένεντο συγκεντρώσεις, ομιλίες θα εξεδίδοντο βιβλία, έντυπα... Μιλάμε για τρόπο νόμιμο. Δεν ποινικοποιούμε τις πολιτικές ιδέες.

Δεν βγαίνουμε έξω να βαρέσουμε μπουνιές. Πιστέψτε με. Έχει διαφορά το να ανοίγουμε αυτιά από το να τραβάμε αυτιά. Να κάνουμε ιδεολογικό αγώνα. Να μην κάνουμε πεζοδρομιακό αγών.

Δηλαδή το να κατέβουν 4, 5 να πάνε να δείρουνε έναν μετανάστη εκτός του ότι δεν έχει σχέση με τον εθνικισμό, εκτός του ότι είναι ανανδρεία, δεν μπορεί πέντε να δέρνουν ένα εντάξει...Υπάρχει και το εξής θέμα. Δεν προτείνεις κάποια λύση. Δηλαδή εγώ βλέπω τα κενά της Χρυσής Αυγής. Στην παιδεία τι λέει στους μετανάστες τι λεει. Το έξω οι μετανάστες είναι σχήμα λόγου, δηλαδή πως θα τους βγάλουμε έξω την άλλη μέρα; Θα πατήσεις κανένα κουμπί και θα φύγουνε που θα πάνε;"

Και καταλήγει: "Έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι έιμαι φασίστας, ότι θέλετε, δεν έχω όμως στο χέρι μου τη σβάστικα".

Ο κ. Πλεύρης δηλώνει ενάντιος της Χρυσής Αυγής: "Εάν αυτό το χτύπημα, αυτή η βίαια πράξη, η εντολή προέρχεται ιεραρχικά από τα άνω προς τα κάτω, τότε ευθύνεται η οργάνωσις. Την παίρνεις στο λαιμό σου την οργάνωση, που είναι συγκεκριμένα άτομα, ένα ολόκληρο κίνημα που είναι 500.000 που την ψήφισαν."

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *