ροή ειδήσεων

Η κυβέρνηση τάζει προστασία σε πολίτες που θα καταγγείλουν τους φοροφυγάδες

Το ζήτημα της προστασίας όσων καταγγέλλουν φορολογικές και τελωνειακές παρανομίες πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία...
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ενημερώνει πως «στις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται η έναρξη διαλόγου με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, για το ζήτημα της προστασίας όσων καταγγέλλουν παράνομες πράξεις που ζημιώνουν το Δημόσιο, λόγω της συντελεσθείσας ευρείας απώλειας τελωνειακών ή φορολογικών εσόδων».
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για την πρόταση να αμοίβονται όσοι καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές λαθρεμπόριο καυσίμων και παραεμπόριο.
Απατημένες σύζυγοι και απολυμένοι εργαζόμενοι στο... πλευρό του ΣΔΟΕ
Μερικούς ανέλπιστους συμμάχους βρίσκουν τα στελέχη και τα επιτελεία του ΣΔΟΕ στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, καθώς απατημένες σύζυγοι και απολυμένοι εργαζόμενοι κυριευμένοι προφανώς από αίσθημα εκδίκησης σπεύδουν να δώσουν πληροφορίες.
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», δέχεται σωρεία καταγγελιών αυτή την περίοδο όχι μόνο στο τετραψήφιο νούμερο 1517, αλλά και μέσω αλληλογραφίας όπου καταφθάνουν φάκελοι – φωτιά.
Στην πλειοψηφία τους είναι ανώνυμες καταγγελίες για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα πολλά, ωστόσο, μέσα από τα στοιχεία οι ελεγκτές του Σώματος εντοπίζουν τα πρόσωπα που απέστειλαν τους φακέλους.
Στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρει στην εφημερίδα ότι οι καταγγελίες που μπορούν να φτάσουν και τις 150 την ημέρα είναι προέρχονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από διαζευγμένες – απατημένες συζύγους, απολυμένα στελέχη εταιρειών και επιχειρηματίες που καρφώνουν ανταγωνιστές τους.
Μάλιστα οι καταγγέλλοντες, επειδή λόγω της... ιδιότητάς τους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αποστέλλουν και σχετικά έγγραφα.
Μέσα από αυτή την πολύτιμη βοήθεια το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ επικεντρώνεται στους φακέλους που έρχονται στην υπηρεσία και είναι αρκετά «γεμάτοι» καθώς έχουν ονόματα, διεθύνσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς και αναλυτικά στοιχεία για ακίνητα μεγάλης αξίας.
Αξιόπιστες θεωρούνται και οι καταγγελίες που λαμβάνει το ΣΔΟΕ από πρώην υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών τα οποία γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και είτε έχουν απολυθεί είτε οι εργοδότες τους χρωστούν πολλά λεφτά για μισθούς ή αποζημιώσεις.
Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις κρύβεται πίσω από καταγγελίες για φοροδιαφυγή πόλεμος εταιρειών αφού από την στιγμή που θα μπει το ΣΔΟΕ για έλεγχο σε μία εταιρεία, η εταιρεία αυτή αποκλείεται από τον όποιο διαγωνισμό συμμετέχει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *