ροή ειδήσεων

Λουκάνικα μολυσμένα με τον ιό της ηπατίτιδας Ε

Ένα στα δέκα λουκάνικα μπορεί να είναι μολυσμένα με τον δυνητικά θανατηφόρο ιό της ηπατίτιδας, που προκαλεί βλάβη στο ήπαρ, προειδοποιούν οι ειδικοί...

Οι ειδικοί ανησυχούν από τον αυξανόμενο αριθμό των Βρετανών που έχουν χτυπηθεί από ηπατίτιδα Ε, μετά από κατανάλωση μολυσμένου χοιρινού.

Η μόλυνση από το συγκεκριμένο ιό θεωρούνταν πολύ σπάνια, όμως τα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά περίπου 40% μέσα σε ένα χρόνο. Το 2012 είχαν καταγραφεί 657 κρούσματα.

Ο ιός προκαλεί συνήθως σχετικά ήπια συμπτώματα, όμως αδυναμία, πυρετό και μυικούς πόνους, τα οποία εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Όμως μπορεί να αποβεί μοιραίος για τους ηλικιωμένους, όσους πάσχουν από καρκίνο ή έχουν άλλα προβλήματα στο ήπαρ και τις έγκυες.

Περίπου ένας στους 50 από όσους προσβληθούν θα πεθάνει, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει σε μία στις πέντε έγκυες γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει άρθρο της MailOnline, τα λουκάνικα πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου για τουλάχιστον 20 λεπτά, προκειμένου να «σκοτωθεί» ο ιός. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των Βρετανών δεν τα μαγειρεύει τον απαιτούμενο χρόνο.

Πειράματα έχουν δείξει ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου μετά από μία ώρα.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, το 10% των λουκάνικων που εξετάστηκαν περιείχαν τον ιό.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *