ροή ειδήσεων

«Τιμώρησαν» κυβέρνηση και μνημόνιο οι Πορτογάλοι

Πανωλεθρία υπέστη το συντηρητικό κυβερνητικό κόμμα της Πορτογαλίας στις δημοτικές εκλογές, πληρώνοντας το τίμημα της πολιτικής των μνημονίων.... Οι Πορτογάλοι επιβεβαίωσαν τη θεωρία της «τιμωρητικής» ψήφου της κυβέρνησης στις δημοτικές εκλογές, συντρίβοντας τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, αναγνώρισε μάλιστα τη βαριά ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές, αργά χθες το βράδυ.

Το κεντροδεξιό PSD του Κοέλιο υπέστη πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στη χώρα και οι οποίες ανέδειξαν θριαμβευτές τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές.

«Στόχος μας ήταν να παραμείνει η πλειοψηφία του αριθμού των δήμων στην κυριαρχία μας, αλλά αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στο μήνυμά του, συγχαίροντας το Σοσιαλιστικό κόμμα για τη «μεγάλη νίκη του» σε εθνικό επίπεδο.

«Ως πρωθυπουργός», είπε ο Κοέλιο, «θα συνεχίσω την μέχρι σήμερα πορεία, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης για την Πορτογαλία».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που καλύπτουν σχεδόν το 90% των εκλογικών περιφερειών, οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν το 36,66% των ψήφων και το PSD μόλις το 18,91%.
Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι το κόμμα του «έχει τα χειρότερα αποτελέσματά του σε δημοτικές εκλογές», γεγονός που, όπως ήταν αναμενόμενο, απέδωσε στη δημόσια αλλά «αναγκαία» πολιτική του, μιλώντας για το «τίμημα που πληρώνει το κόμμα» του.

Κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2009, το PSD, μαζί με άλλα δεξιά κόμματα, κέρδισαν τότε την πλειοψηφία των δήμων και κοινοτήτων, κατακτώντας 139 δήμους έναντι 132 για τους Σοσιαλιστές.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *