ροή ειδήσεων

Σαμαράς: Τυχόν νέο δάνειο θα πάρουμε χωρίς "νεό Μνημόνιο"

Συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής"
Αισιόδοξος πως με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα θα αρχίσει να αποδεσμεύεται σταδιακά από το μνημόνιο, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής»...

Ο Πρωθυπουργός σημειώνει πως αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

Ξεκαθαρίζει επιπλέον ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν θα επιβληθούν, όπως λεει, νέοι φόροι. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το λαθρεμπορίου.

Ο κ. Σαμαράς κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει πως το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία. «Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, σημειώνει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους. «Αυτά που ακούτε, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι κάτι που ήδη προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά και έχουν δεσμευτεί να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας» λέει ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός εστιάζει ακόμη στην ανάγκη να υπάρξουν μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές σε συνδυασμό με αυστηρότερους ελέγχους έτσι ώστε να υπάρξουν περισσότερα έσοδα. «Ήδη, από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι αυτό το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί. Αν το κερδίσουμε, μπορούμε να προχωρήσουμε πιο πέρα» δηλώνει, στέλνοντας το μήνυμα πως όσο ταχύτερα συμμορφωθούν όλοι με τις υποχρεώσεις τους, τόσο ταχύτερα θα μειωθούν και τα φορολογικά βάρη.

Παράλληλα απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, εξαπολύοντας σφοδρή «επίθεση» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως λεει, «ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλη αγωνία, αληθινό άγχος, γιατί βλέπει ότι η πολιτική μας αρχίζει να αποδίδει». «Οι εκλογές θα γίνουν όταν λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε το θέλει ο κ. Τσίπρας, που δίνει την έσχατη μάχη να ματαιώσει τη σταθεροποίηση της χώρας και τη δημοσιονομική εξυγίανση», προσθέτει.

Δηλώνει μάλιστα πως οι εκλογές σήμερα θα σήμαιναν νέα αστάθεια, νέα αβεβαιότητα και πως οι θυσίες, που έγιναν ως τώρα από τον λαό, θα πήγαιναν χαμένες. «Η Ελλάδα βιάζεται να βγει από την κρίση, ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να μην ξεκολλήσει η χώρα από το χθες, δεν θα του κάνουμε τη χάρη» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς αποκλείει και τα σενάρια τριπλών εκλογών τον Μάιο, σημειώνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όταν θα έχουν φανεί απολύτως τα αποτελέσματα και η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια και την κρίση.

Για το ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαιώνει ότι η διοίκησή του δεν θα περάσει σε ξένο έλεγχο, ενώ εν όψει των δημοτικών εκλογών δηλώνει πως αξίζει να γίνει συζήτηση για αλλαγές στο σύστημα ανάδειξης των δημάρχων, κάτι που θα επιτευχθεί σε συνεργασία με τα κόμματα και τους κυβερνητικούς εταίρους.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *