ροή ειδήσεων

ΕΞΕΛΙΞΗ - ΒΟΜΒΑ: Η Τουρκία βοήθησε την Αλ Κάιντα να ρίξει τα χημικά στη Συρία! [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

- Δραματικές εξελίξεις
- Ομολογία - ντοκουμέντο σε βίντεο

Μία εξέλιξη που φέρνει τα πάνω - κάτω στην χημική επίθεση, στη Συρία, με 3.000 νεκρούς. Ρωσία και Ιράν κατηγορούν ευθέως την Τουρκία ότι βοήθησε την Αλ Κάιντα....
να μεταφέρει μέσω των εδαφών της το φονικό αέριο Σαρίν, και στη συνέχεια να εξαπολύσουν οι Σύροι αντάρτες επίθεση κατά αθώων πολιτών! Θορυβημένες από τις αποκαλύψεις οι ΗΠΑ...

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Ikbariya προέβαλε τη Κυριακή 15 Σεπτέμβριου 2013 μια μακρά συνέντευξη με έναν αιχμάλωτο που εξιστόρησε πώς είχαν μεταφερθεί στη Δαμασκό πυραύλοι χημικών από μια τουρκική στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με αυτή τη μαρτυρία, ο τουρκικός στρατός είχε σκοπό να προκαλέσει την διεθνή επέμβαση κατά της Συρίας.

Μετά τον περιορισμένο βομβαρδισμό θα ακολουθούταν μια τεράστια επικοινωνιακή εκστρατεία.

Μετά αυτή τη τηλεοπτική μετάδοση ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του Σύρου Στρατηγού Ali Maksoud και του πολιτικολόγου αναλυτή Τιερί Μεϊσάν για την τουρκική εμπλοκή στη σύγκρουση και την ρωσική πρόταση για τη προσχώρηση της Συρίας στη Σύμβαση που απαγορεύει τα χημικά όπλα.




Ελληνική μετάφραση του βίντεο:

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Μπαν Κι Μουν παρουσίασε ενώπιον του Σ.Α. του ΟΗΕ την έκθεση των εμπειρογνωμόνων που ερεύνησαν στη Συρία τη σφαγή από χημικά στις 21 Αυγούστου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε τις αποδείξεις της χρήσης του αερίου σαρίν στη Δαμασκό της ως «επιβεβαιωμένες και πειστικές». Η εντολή των ερευνητών δεν προέβλεπε την κατονομάση των υπευθύνων. Οι λεπτομέρειες της έκθεσης του κ. Μπαν αποκαλύπτονται από τον Γάλλο δημοσιογράφο και ιδρυτή-πρόεδρο του Δικτύου Βολταίρου Τιερί Μεϊσάν.

Τιερί Μεϊσάν: «Η έκθεση που παρουσιάστηκε αφορούσε μόνο ένα ερώτημα: να βρεθεί άν το αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε στη Συρία, γενικά, και στην Γκουτά της Δαμασκού ειδικότερα. Και η απάντηση είναι ναι: υπήρξε χρήση του φυσικού αερίου σαρίν, αφού οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ συναντήθηκαν με πενήντα επιζώντες. Πήραν δείγματα ανθρώπινων ιστών που αναλύθηκαν και δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις, όχι όλες, μερικοί άνθρωποι μολύνθηκαν.

Επιπλέον, οι παρατηρητές στην Γκούτα περισυνέλλεξαν επί τόπου ερείπια από βλήματα εδάφους-εδάφους που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά αυτού αερίου.

Αυτή η έκθεση περιέχει μόνο αυτά τα στοιχεία, και δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, αυτό το θέμα δεν αντιμετωπίζεται. Και δεν υπάρχει τίποτα, συγκεκριμένα, για τη κάθε μία από τις 14 περιπτώσεις που τους υποβλήθηκαν, δεν υπάρχει καμία έρευνα παρά για την υπόθεση της Γκούτα.

Στην πραγματικότητα, με αυτή την απάντηση, έχουμε την απάντηση για κάτι που όλοι συμφωνούν σήμερα.

Αφού χθες το βράδυ, οι συριακές αρχές μετέδωσαν στην τηλεόραση Ikhbariya Al τη μαρτυρία δύο ατόμων που έχουν αιχμαλωτιστεί από τον στρατό και που εξήγησαν πώς μεταφέρθηκαν από μια τουρκική στρατιωτική βάση στη Δαμασκό οι πύραυλοι και οι χημικές πρόδρομες ουσίες για να τοποθετηθούν σε αυτά τα βλήματα.

Συνεπώς, η χρήση του αερίου σαρίν είναι γεγονός. Το γεγονός ότι το αέριο διασκορπίστηκε με τουλάχιστον δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από μια ζώνη ανταρτών σε άλλη περιοχή ανταρτών, όπως το απέδειξαν οι ρωσικές δορυφορικές φωτογραφίες που διαβιβάστηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όλα αυτά είναι ξεκάθαρα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την προέλευση των αερίων αυτών».

Η Φωνή της Ρωσίας: Μπορούμε να ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσει την ειρηνευτική διαδικασία μετά από αυτή την έκθεση;

Τιερί Μεϊσάν: «Βέβαια, επειδή η ειρηνευτική διαδικασία είναι μια συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Το πιο πιθανό είναι, ότι οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί, αν όχι περισσότερο, για τις ενέργειες του τουρκικού στρατού, και, κατά πάσα πιθανότητα, επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Αλλά καθώς η επιχείρηση αυτή έχει αποτύχει, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στην αρχική συμφωνία με τη Ρωσία της 30ης Ιουνίου του 2012 στη Γενεύη και ότι κατευθυνόμαστε προς ένα συνέδριο που θα επιτρέψει στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να μοιραστούν τη Μέση Ανατολή, αυτή τη φορά στις πλάτες των συμμάχων των ΗΠΑ που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από τη κούρσα και η Γαλλία μπλέκτηκε με τρόπο εντελώς απερίσκεπτο σε αυτό το ζήτημα, χάνοντας ένα μέρος από την εξουσία της».
πηγές: Victoria Isayeva - french.ruvr.ru - infognomonpolitics


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *