ροή ειδήσεων

Απο το ταμείο της Federal Reserve στις ΗΠΑ λείπουν εννέα τρισεκατομμύρια δολάρια!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση οδήγησε στην έκρηξη του παγκόσμιου δημόσιου χρέους. Τα μεγέθη είναι απολύτως αποκαλυπτικά. Πριν από την κρίση...
κατά τη δεκαετία 1997-2007, η παγκόσμια οικονομία επεκτάθηκε μέσω της έκρηξης του ιδιωτικού δανεισμού. Το δημόσιο χρέος έμεινε τότε σταθερό, γύρω στο 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ, δηλαδή το 2007 ήταν 28 τρισ.

Η έκρηξη του δημόσιου χρέους έθεσε επιτακτικά ένα μείζον θέμα: Πώς να χρηματοδοτηθεί η εκρηκτική άνοδος της ζήτησης δανεισμού από τα κράτη. Οι τρόποι είναι δύο. Έκδοση νέου χρήματος και δανεισμός από τις ιδιωτικές διεθνείς αγορές. Το πρώτο, το έκαναν κατά κόρον μόνο οι ΗΠΑ. Το δεύτερο, το έκαναν όλοι.

Τελικά, γύρω από το δημόσιο χρέος, θα κλιμακωθούν όλες οι συγκρούσεις, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές στα επόμενα χρόνια.

Ηδη η Αμερικη εως το τελος του Σεπτεμβριου πρεπει να εξυπηρετησει το εσωτερικο της χρεος και αυτο στεκει αδυνατον!

Οπως εγραφε το "Βημα" στις 28/08/2013, το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο μέγιστο επιτρεπτό όριό του στα «μέσα Οκτωβρίου» και το Κογκρέσο θα πρέπει να αυξήσει το πλαφόν πριν από αυτήν την ημερομηνία για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών, όπως ανέφερε και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

«Αυτήν την ημερομηνία, οι ΗΠΑ θα έχουν αγγίξει το όριο των νόμιμων δυνατοτήτων τους δανεισμού και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση με την μόνη ρευστότητα που θα διαθέτει», αναφέρει ο Τζακ Λιου σε επιστολή του προς τους αξιωματούχους του Κογκρέσου.

Ο κ. Λιου διευκρινίζει στην επιστολή του ότι το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέτει τότε «μόνον» 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι διαθέτουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αρνούνται μέχρι σήμερα να αυξήσουν το όριο του χρέους.

«Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει το ταχύτερο δυνατό για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ευθύνες απέναντι στο έθνος και για να καταστείλει την απειλή μιας στάσης πληρωμών», πρόσθεσε ο κ. Λιου.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Αμερική;

Πολυ απλά, απο το ταμειο της Federal Reserve λείπει ενα ποσό των εννέα τρισεκατομμυρίων δολαρίων ($ 9.000.000.000.000), πράγμα που σημαινει οτι έχουν κλαπεί περίπου $ 28.125 από τον τραπεζικό λογαριασμό του καθε Αμερικανού πολίτη!

Οπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί,ο εκπροσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ.Alan Grayson, ρωτάει την Γενική Επιθεωρήτρια της FED κα. Elizabeth Coleman, για το που πήγαν τα χρήματα αυτά και εκείνη δηλώνει πως δεν έχει ιδέα καθώς δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να διερευνήσουν την FED!



Όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργούνται πολλά και εύλογα ερωτήματα.

Το τι πρόκειται να ακολουθήσει δεν θέλουμε ούτε να το φανταστούμε...

Μετάφραση: Stefanos Theofanakis
Επιμέλεια: www.logiosermis.net


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *