ροή ειδήσεων

Απάτη 10.000.000 € σε βάρος καταθετών της πρώην Λαϊκής πρώην Μαρφίν νυν Τράπεζας Πειραιώς στη Χαλκίδα!!!

Χάνουν τα λεφτά τους οι εξαπατημένοι, αφού η Τράπεζα… δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.
Δυσάρεστη τροπή παίρνει για τους εξαπατημένους η απάτη ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος καταθετών... του υποκαταστήματος Χαλκίδας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, μετέπειτα ΜΑΡΦΙΝ-ΕΓΝΑΤΙΑ και σήμερα Πειραιώς, αφού οι δύο τράπεζες εξαγοράστηκαν διαδοχικά από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
— Το θέμα είχε αποκαλύψει και αναδείξει η εφημερίδα «Γνώμη» και είχε προκαλέσει αίσθηση, όχι μόνο στη Χαλκίδα, αλλά σε ολόκληρη την Εύβοια. Η απάτη είχε ξεκινήσει από την περίοδο που λειτουργούσε το υποκατάστημα της «Λαϊκής Τράπεζας» στη Χαλκίδα, στην οδό Συγγρού.

— ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
— Πολλοί κάτοικοι της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους (για τους περισσότερους οικονομίες μιας ζωής) στο Κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στη Χαλκίδα.
— Η συγκεκριμένη Τράπεζα συνήθιζε ταυτόχρονα, δια των υπευθύνων της, να προτρέπει τους πελάτες να επενδύουν πιο αποδοτικά τις οικονομίες τους, που στη προκειμένη περίπτωση ήταν Αμοιβαία Κεφάλαια, συνήθως Εξωτερικού.
Η ανταπόκριση των καταθετών και η καλή απόδοση των οικονομιών τους δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, που εκμεταλλεύτηκε η Τράπεζα, προχωρώντας και σε αγοραπωλησίες χωρίς την έγκριση των καταθετών.
Έφτασε μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων, μέχρι του σημείου στέλεχός της να παίρνει, εν αγνοία τους, χρήματα από τις προθεσμιακές τους καταθέσεις και να τα τοποθετεί σε Αμοιβαία Κεφάλαια της αρεσκείας του ή σε λογαριασμούς που δεν γνώριζαν οι ίδιοι.
Όταν οι καταθέτες ζητούσαν να πληροφορηθούν τη πορεία του χαρτοφυλακίου τους ο αρμόδιος υπάλληλος τους εφοδίαζε, μέσα από τη μηχανογράφηση της Τράπεζας, με τα σχετικά παραστατικά.
Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε και όταν η Marfin Group συγχώνευσε τις τράπεζες Egnatia, Laiki και Marfin για να σχηματίσει τη Marfin Egnatia Bank. Μάλιστα οι καταθέτες αυξήθηκαν, αφού η αποδοτικότητα των επενδύσεων ήταν ιδιαίτερα ελκυστική. 


Τον Φεβρουάριο του 2013 γίνεται γνωστό ότι ένας υπάλληλος του καταστήματος της πρώην Λαϊκής Τράπεζας της Χαλκίδας εξαφανίστηκε και ήταν αυτός που ενημέρωνε τους καταθέτες για την απόδοση των καταθέσεων.
Η εξαφάνιση αυτή θορύβησε τους κατόχους των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων, που προσέφυγαν ένας μετά τον άλλον για να πληροφορηθούν κατά πόσον η εξαφάνιση αυτή είχε επιπτώσεις στα δικά τους χρήματα. Δυστυχώς γι αυτούς οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν ότι οι οικονομίες τους είχαν εξαφανιστεί.
Όμως η τότε ηγεσία της Τράπεζας τους καθησύχασε, λέγοντάς τους ότι έχει συσταθεί μια Επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση και σε περίπτωση που έχουν ζημιωθεί θα υπάρξει αντίστοιχη κάλυψη.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν το Μάρτιο με τη εξαγορά της ΜΑΡΦΙΝ από την Τράπεζα Πειραιώς ανησύχησαν και πάλι τους καταθέτες και προσέφυγαν στη Τράπεζα Πειραιώς, η οποία τους γνωστοποίησε την ανάθεση της υπόθεσης σε δική της Επιτροπή.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος στο κείμενο της ερώτησης προς τους αρμόδιους υπουργούς τονίζει: 


«Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επί τέσσερις και πλέον μήνες οι αρμόδιοι τους καλλιεργούσαν τη προσδοκία ότι θα αποζημιωθούν, ώσπου μια ημέρα η Τράπεζα τους ανακοίνωσε ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για γεγονότα πριν τις 17 Μαρτίου.»
Ο κ. Αποστόλου θέτει τους υπουργούς προ των ευθυνών τους και ρωτάει:
1) Αν είναι σε γνώση των αρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων τους και της Τράπεζας Ελλάδας η συγκεκριμένη απάτη και πως έχει αντιμετωπιστεί;
2) Αν γνωρίζουν πόσοι είναι οι καταθέτες που έχουν υποστεί τις συνέπειες αυτής της λειτουργίας της συγκεκριμένης Τράπεζας και πόσα χρήματα τους έχουν κλαπεί;
3) Τι μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να γίνει πράξη στη προκειμένη περίπτωση η δέσμευση του κράτους για εγγύηση των καταθέσεων, δηλαδή να αποδοθούν στους καταθέτες οι οικονομίες τους.
4) Αν είναι σε γνώση των ίδιων και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας η αθέτηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τους εν λόγω καταθέτες;



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/10/13 09:18

    Μαρφίν δηλαδή Βγενόπουλος οπότε δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *