ροή ειδήσεων

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από το 2014

Καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από το 2014, αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, είναι οι τρεις σημαντικές αλλαγές στην πολιτική του υπουργείου Εργασίας για την...
προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

«Οι αλλαγές αυτές θα αλλάξουν την εικόνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα» τόνισε ο Βρούτσης και πρόσθεσε ότι ζήτησε την τεχνική βοήθεια της Task Force για την υλοποίηση των μέτρων.

Έμφαση στη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έδωσε στις δηλώσεις του ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αυτό δεν έχει θεσμοθετηθεί».

Ο επικεφαλής της Task Force ανέφερε ότι ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πολύ καλά, όπως τα χαρακτήρισε, παραδείγματα της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *