ροή ειδήσεων

Επιτέλους το μελάνωμα νικήθηκε!

"Για πρώτη φορά ουσιαστική θεραπεία για το μελάνωμα"....Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον καρκίνο που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο Άμστερνταμ,προκειμένου να ανακοινώσουν την σημαντικότερη ίσως εξέλιξη στη θεραπεία της ασθένειας.

Πρόκειται για μια συνδθαστική θεραπεία που περιλαμβάνει τα φάρμακα ιπιλιμουμάμπη (ipi) και anti-PD1, καταργούν τις άμυνες του καρκίνου και συρρικνώνουν τους όγκους ακόμη και κατά 75%, καθώς τα φάρμακα αυτά βοηθούν το ανοσοποιητικό να κάνει μια «επανεκκίνηση», ακόμη και όταν η ασθένεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.
Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για το «ξεκίνημα μιας νέας εποχής» σε ό,τι αφορά τη θεραπεία της ασθένειας, αφού οι δοκιμές παρουσίασαν αποτελέσματα τα οποία χαρακτήρισαν συναρπαστικά.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η συρρίκνωση των όγκων ήταν εντυπωσιακή, ακόμη και σε ασθενείς που μέχρι πρότινος δεν ανταποκρίνονταν στις άλλες θεραπείες.

Η θεραπεία δοκιμάστηκε επίσης σε ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα και τους νεφρούς, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού και του εντέρου.

«Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη θεραπεία του καρκίνου μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος», είπε στη Daily Telegraph ο καθηγητής Πίτερ Τζόνσον, από το Cancer Research UK. «Τα φάρμακα αυτά μπορούν να στρέψουν τις άμυνες του οργανισμού ενάντια στους όγκους και αρχίζουν να δίνουν πραγματικές ‘υποσχέσεις’ για τη θεραπεία της ασθένειας, είτε πρόκειται για το μελάνωμα, είτε για άλλες μορφές καρκίνου».

Για εκπληκτικά αποτελέσματα έκαναν λόγο επίσης ερευνητές από το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο Dana – Farber, που πραγματοποίησαν δοκιμές της θεραπείας, ενώ ο καθηγητής Alexander Eggermont από το Ινστιτούτο Gustave Roussy στη Γαλλία, είπε στη «Mail on Sunday», ότι σε πέντε έως δέκα χρόνια το αργότερο, το μελάνωμα ίσως αποτελεί μια ασθένεια που θα θεραπεύεται τουλάχιστον στο 50% των ασθενών.
ygeianews.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *