ροή ειδήσεων

Κάλλιο αργά παρά ποτέ ...

Γράφει ο Γλαρός Ιωάννης

H ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου... (Enterprise Greece SA), μετά από συνένωση του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και του «Επενδύστε στην Ελλάδα» (Invest in Greece), καθώς και ο Σχεδιασμός της Κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής οικονομίας. κατά την ταπεινή μας άποψη κινούνται προς στη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού Σχεδίου Νόμου “η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Ν. 2372/1996) μετονομάζεται σε «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.», με απόδοση της επωνυμίας της στην Αγγλική γλώσσα ως «Enterprise Greece»”.

Βάσει των διατάξεων του ανωτέρω Σ/Ν, “Σκοπός της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» είναι η προσέλκυση, η υποδοχή, η προώθηση, η υποστήριξη και η διατήρηση επενδύσεων στην Ελλάδα, η συμβολή στη διαρκή βελτίωση του θεσμικού πλαισίου τους, η υποστήριξη των διεθνών επενδυτικών συνεργασιών, η προώθηση της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, μέσω ανάπτυξης θεσμικών συνεργασιών με διεθνείς φορείς, η προώθηση και ανάπτυξη κάθε είδους εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, η παροχή ενημέρωσης μέσω της λειτουργίας ενιαίας εθνικής ηλεκτρονικής πύλης για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και η παροχή πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και κάθε άλλης υποστηρικτικής υπηρεσίας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις με στόχο τη διευκόλυνση επιχειρηματικών επαφών και τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγών και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές”.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, η πρόοδος στο τομέα των εξαγωγών, που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες είναι σημαντική. Βεβαίως, έγιναν και λάθη...και υπήρξαν καθυστερήσεις. Κάλλιο αργά παρά ποτέ ….
Ευελπιστούμε ότι, η φιλοσοφία της νέας Εταιρείας, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Επενδυτικού Νόμου 3908/11, όπως τροποποιήθηκε από τους Νόμους 4072/12 και Ν. 4146/13 και ισχύει, θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο για την ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων...
Με την ευκαιρία, θυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη, τα προγράμματα Εξωστρέφεια ΙΙ, «Εξωστρέφεια ΟΑΕΠ», «Εξωστρέφεια του ΕΤΕΑΝ» .


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/10/13 20:14

    Ε βέβαια, αφού κατέστρεψαν την χώρα και δημιούργησαν τέτοιο κλίμα αβεβαιώτητας στους επενδυτές (δες sucess story) που κανείς "σώφρονας" επενδυτής δεν θα το διακινδύνευε, έρχεσαι τώρα εσύ και μας λές "μπαρμούτσαλα"! ΑΝ θα έρθουν επενδυτές είναι για να αρπάξουν τα "σκοτωμένα" ακίνητα. Αλλά μάλλον πρέπει να έχεις τελειώσει Χάρβαρτ για να το καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/10/13 20:15

    Διεθνώς προτοτυπούμε εμείς οι Ελληνες, ακόμα και στο διαδύκτιο καταφεύγουμε για να "γλύψουμε". Εκλογές έρχονται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/10/13 20:18

    Μα καλά που ήσουνα "λεβέντη" μου τότε με τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, την Ζίμενς, τα γερμένα υποβρύχια, τα εξοπλίστικά προγράμματα, τα Ολυμπιακά έργα και τα τόσα σκάνδαλα? Δεν σε είδα να βγεις και να διαμαρτυρηθείς!! Βγαίνεις τώρα και γλύφεις εν όψη εκλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/10/13 20:20

    Τώρα αυτό που κολάει? Κάλιο αργά παρά ποτέ που βουλιάξατε την χώρα, ή κάλιο αργά που το καταλάβατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/10/13 02:20

    oute pentakosous msisous den tha parete...pali gia tous karxaries koprites...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/10/13 05:09

    μιλάνε όλοι μιλάνε και τα μπλε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/10/13 09:52

    Πάντοτε "καθυστερημένοι" είμασταν σε ότι κάνουμε. Πρώτα καταστρέφουμε και μετά σκεπτόμαστε τι θα έπερεπε να κάνουμε για να αποφύγουμε την καταστροφή. Οπως τα γράφεις μάλλον και εσύ της ίδιας νοοτροπίας είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *