ροή ειδήσεων

Στην πρώτη γραμμή για ιατρικό τουρισμό η Ρόδος

Η Ρόδος, η Κρήτη, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο πρώτο στάδιο του σχεδιασμού για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και μάλιστα με πολύ καλές προοπτικές, όπως δείχνουν μελέτες του ΞΕΕ...

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», το Υπ. Τουρισμού σε συνεργασία με το υπ. Υγείας διαμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη μέγιστη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, αφού στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών, για ιατρικά θέματα και τις αγορές, της Βόρειας Ευρώπης, των ΗΠΑ (κυρίως της ομογένειας), των Βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας αλλά και από τη Μέση Ανατολή.

Μελέτες

Από την πλευρά τους οι φορείς του ελληνικού τουρισμού εκτιμούν πως η Ελλάδα μπορεί να έχει άμεσα 400 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό, αφού σε πρώτη φάση μπορεί να προσελκύει 100.000 τουρίστες τον χρόνο. Ενώ σε ορίζοντα 10ετίας έχει τη δυνατότητα να αυξήσει αυτό το έσοδο στα 2 δισ. ευρώ και να υποδέχεται 400.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που έχει εκπονήσει το ΞΕΕ (και ο οικονομολόγος κ. Αρίστος Δοξιάδης) κάθε επισκέπτης που ταξιδεύει για ιατρικούς λόγους δαπανά κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ, από τα οποία τα 3.000 αφορούν υπηρεσίες υγείας και τα 1.000 τα έξοδα διαμονής.

Το έσοδο διαμονής είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τον ισχύοντα μέσο όρο που δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ. Αναμφίβολα η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα αφού διαθέτει το «πακέτο» που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές μονάδες, σύγχρονα θεραπευτήρια και άψογα καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό.

Σε πρώτη δε φάση, θα μπορούσε να «πουλήσει» ιατρικές υπηρεσίες που αφορούν τους τομείς της αισθητικής - πλαστικής χειρουργικής, τις οδοντιατρικές επεμβάσεις, τις οφθαλμολογικές επεμβάσεις, αλλά και τεχνητή γονιμοποίηση.

Η Κρήτη, η Ρόδος, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη διαθέτουν νοσοκομειακές μονάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Διότι μπορούν να αναπτύξουν προγράμματα ιατρικών υπηρεσιών (τοπικές νοσοκομειακές μονάδες) και διαθέτουν ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας.
vimatisko.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *