ροή ειδήσεων

Ρόδος: Το Δασαρχείο ζητά να γκρεμιστεί το Γατόσπιτο στην Καλλιθέα

Το κράτος είναι ανίκανο να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα, έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Ακόμα και σε περιπτώσεις που οι φιλόζωοι οργανώνονται και φροντίζουν τα ζώα, από την τσέπη τους, με στειρώσεις, εμβολιασμούς & τροφές, οι αρχές έρχονται... να τους σταματήσουν αντί να τους ευχαριστήσουν!

Πριν λίγες μέρες υπάλληλος του Δασαρχείου κάλεσε στο Κυνοκομείο, το οποίο διαχειρίζεται ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου και ταυτόχρονα φροντίζει καθημερινά και τις αδέσποτες γάτες στην Καλλιθέα της Ρόδου και τους ζήτησε να κατεδαφίσουν άμεσα...το καταφύγιο των γατιών γιατί θεωρείται παράνομο καθώς βρίσκεται στο δασύλλιο!

Τραγικό και όμως ελληνικό! Το ''γατόσπιτο'' στην Καλλιθέα είναι διάσημο στους κατοίκους, δεκάδες φιλόζωοι βοηθάνε με τροφές για τα ζώα εκεί, οι περισσότερες γάτες είναι στειρωμένες για να μην αναπαράγονται και ταυτόχρονα αποτελεί ένα κόσμημα, καθώς είναι πεντακάθαρο και οι τουρίστες εντυπωσιάζονται με την ευαισθησία των κατοίκων της Ρόδου που φροντίζουν τις γάτες!

Το Γατόσπιτο είναι ένα ευρύχωρο συρμάτινο κλουβί και μέσα έχει διάφορα παιχνίδια, καταφύγια και σπιτάκια για να κοιμούνται τα ζώα και να μην βρέχονται. Δεν αποτελεί αυθαίρετο σπίτι, δεν αποτελεί κατασκευή που κερδίζει χρήματα αφού δεν υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση. Είναι μάλιστα στις αρχές του δασυλλίου και έχει εναρμονιστεί πραγματικά με το γύρω χώρο.

Τα ζώα ζουν εκεί ήρεμα και προστατευμένα, αν και δεν έλειψαν οι επιθέσεις από σκυλιά πιτ μπουλ που κάποιοι ανεγκέφαλοι άφησαν πριν λίγα χρόνια ελεύθερα για να σκοτώσουν τα γατάκια, ούτε και οι εγκαταλείψεις νεογέννητων γατιών από ανθρώπους που δεν στειρώνουν τη γάτα τους.

Το Γατόσπιτο έχει μπει ακόμα και σε ξένους τουριστικούς οδηγούς, σαν χώρος που αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες! Είναι ένα δείγμα ευαισθησίας, ένας χώρος όπου φροντίζονται γάτες χωρίς να είναι κλεισμένες σε κλουβιά, αφού μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν, ζουν στη φύση, ακολουθούν θεραπείες αν έχουν κάτι τα ματάκια τους, στειρώνονται κλπ. Εφόσον δεν υπάρχουν οικογένειες για όλα αυτά τα ζώα, δεν μπορούν παρά να ζουν έξω, στη φύση.

Από το 2004 που είναι εκεί το Γατόσπιτο, με άδεια αφού παραχωρήθηκε από τον κ. Ιατρίδη στην Φιλοζωική ως χώρος για να φροντίζονται οι γατούλες, το Δασαρχείο εν έτη 2013 αποφάσισε ότι ενοχλεί.

Δεν τους απασχολεί πού θα πάνε οι δεκάδες γατούλες που έχουν βρει καταφύγιο στο δάσος. Ούτε η προσπάθεια των φιλόζωων που επισκέπτονται καθημερινά, δύο και τρεις φορές το μέρος για να βάλουν καθαρό νερό ή τροφή στα ζώα, με δικά τους έξοδα. Ούτε αν έχουν στειρωθεί και δεν αναπαράγονται.

Αντί να ευχαριστούν τους λιγοστούς ανθρώπους που ασχολούνται με τις γάτες, που συνήθως είναι παραπεταμένες και τα προγράμματα τωνΔήμων δεν φροντίζουν για τη στείρωσή τους, θέλουν να γκρεμίσουν το συμπαθητικό Γατόσπιτο. Μάλιστα η υπάλληλος του Δασαρχείου απείλησε με μήνυση την υπεύθυνη του κυνοκομείου, η οποία τώρα σε συνομιλίες με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο ζητά να μείνει το γατόσπιτο όπως είναι.

Γιατί σε αυτή την κοινωνία μας ενοχλεί ό,τι έχει να κάνει με τα ζώα και θέλουμε να εξαφανιστούν από παντού; Πού είναι το Δασαρχείο να γκρεμίσει τα κοτετσοκλουβα με τα καημένα κυνηγόσκυλα τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες και που υπάρχουν σε πολλές μεριές του νησιού;

Διαμαρτυρηθείτε στο Δήμο για να στηρίξει το Γατόσπιτο και να μην γκρεμιστεί: info@rhodes.gr

Διαμαρτυρηθείτε στο Δασαρχείο: 2241043682

adespoto.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/10/13 19:35

    Γτ δεν πάνε να γκρεμίσουν τα χιλιάδες αυθαίρετα σε παραλίες κ δάση.. και τους ενοχλησε ουσιαστικά ενα παράπηγμα...που αν μη τι άλλο επιτελεί κοινωνικό έργο?? Γελοίοι! Ανεγκέφαλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/10/13 23:56

      Γιατι απο τα αυθαιρετα στις παραλιες τα κονομανε οι γυμνοσαλιαγκες δημοσιοι υπαλληλοι.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/10/13 21:18

    ΓΗΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ?ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΩΣ ΜΗ ΔΑΣΙΚΕΣ??ΓΙΑΤΙ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩς ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕΝΑ ΓΑΤΟΣΠΙΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΔΩ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΦΤΗΝΙΑΡΗΔΕΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΟΥΝ ΚΑΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.ΜΑΡΙΑ ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/13 22:18

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/10/13 01:18

    Οι γάτες που στεγάζονται εκεί έχουν γαμήσει την πανίδα της περιοχής... ούτε πτηνά μπορούν να βρουν καταφύγιο πλέον, ούτε ερμετά. Ούτε μεγαλύτεροι θηρευτές μπορούν να τροφοδοτηθούν, όπως κουκουβάγιες ή γερακίνες.

    Το άλσος είναι μοναδικό για πολλούς λόγους και δεν χωράει 100 αιλουροειδή. Συνέλθετε, ξεστραβωθείτε και προστατέψτε τον τόπο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/10/13 02:32

      ποσα κιλα μαλ@@@@ς μπορουν να χωρανε σε ενα ανθρωπινο κεφαλι??εκανες αρκετη ωρα να σκεφτεις και να γραψεις αυτη την παπ@@@??οι γατες εχουν καταστρεψει την πανιδα της περιοχης??το ακουσαμε κι αυτο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/10/13 04:25

      Εγω παλι γιατι βλεπω ολες τις γατες που ταιζονται απο ανθρωπους να βλεπουν ποντικο και να τον γραφουν στα αρχιδια τους(οι αρσενικες)?Γιατι ξερουν οτι θα ερθει το φαγητο και δεν κυνηγανε.Οποτε τα γερακια και οι κουκουβαγιες(οσες μεινανε απο τους κυνηγους) εχουν μπολικο φαι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/10/13 13:07

      Προς Ανώνυμος16/10/13 - 2:32 π.μ.

      Ξεστραβώσου στραβάδι...

      < https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=cats+threat+for+fauna&ie=utf-8&oe=utf-8&gl=uk >

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/10/13 17:19

      16/10/13 - 1:18
      ποτε καλε μου άνθρωπε είδες για τελευταία φορα σε εκείνο το δασάκι αγρια φύση? μήπως εννοείς τα πρεζόνια? μήπως εννοείς τους εκατοντάδες που πηγαίνουν εκεί πετώντας τα προφυλαχτικά στο χώμα? μήπως εννοείς για τα σκουπίδια που αφήνουν οι ντόπιοι την καθαρά δευτερα κλπ? αν εννοείς τις σύριγγες, τα σκουπίδια, και ένα σωρό από αλλα ανθρώπινα απόβλητα ως πανίδα και χλωρίδα, τότε χλωρός παπας σε βάπτισε!!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/10/13 10:46

      Παρε κανενα σπιτι σου για να προστατεψεις την υποτιθεμενη πανιδα!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/10/13 03:00

    OI GATES KANOUN KATHE VRADI BBQ , ARA O KINDINOS PIRKAGIA EINAI MEGALOS!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/10/13 09:44

    ήρθε και ο ανεγκέφαλος να μας πει ότι οι γάτες κάνουν ζημιά στην πανίδα. στη φύση ζουν φίλε. όλοι εσείς που τα παρατάτε εκεί όταν γεννά η γάτα σας γιατί ξέρετε ότι θα τα φροντίσουν οι ''μ....'' οι φιλόζωοι, δεν τα σκέφτεστε αυτά? η αλυσίδα της φύσης είναι. η γάτα θα φάει το πτηνό, το πτηνό θα φάει το σκουλήκι κλπ. ο άνθρωπος γιατί θέλει ντε και καλά να φάει τις γάτες? και ούτως ή άλλως είσαι άκυρος, το δασαρχείο δεν ζητά να απομακρυνθούν οι γάτες..να γκρεμιστεί η περίφραξη, επειδή απαγορεύεται σε δασύλλια. λες και είναι καμία αυθαίρετε βίλα...αυτοί είμαστε!!! μας ενόχλησε ένα μικρό καταφύγιο για γάτες. δεν έχουμε με τίποτα άλλο ν ασχοληθούμε. τα αποτσίγαρα, οι βιασμοί στο δασύλλιο και όλα τ άλλα είναι οκ... τα γατάκια μας πείραξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/10/13 10:55

    ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΡ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ ΡΟΔΟΥ -ΛΙΝΔΟΥ & ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΠΛΟΚΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/10/13 17:30

    Να ρωτήσω και εγώ κάτι? στο δασύλλιο επιτρέπονται οι διαφημιστικές πινακίδες που έχουν σηκώσει όλοι αυτοί με τις καντίνες στο δασύλλιο???? και γενικά ποσο νόμιμες είναι οι καντίνες που βρίσκονται πάνω στην άμμο????? και αν δεν είναι νόμιμες ποσα τσέπωσε ο κάθε ένας από εσάς για δοθούν οι άδειες στην κατασκευή τους, στην λειτουργία τους, αλλα και στο άνοιγμα δρόμων για πρόσβαση σε αυτές από το δασύλλιο???? Ένα σας λέω....προσέξτε με ποίους τα βάζετε γιατί θα υπάρξει ντόμινο παρανομιών και διαφθοράς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/10/13 21:07

    ο άλλος λέει οι γάτες που ταϊζονται δεν κυνηγάνε ποντίκια. ναι ρε φίλε, τι προτείνεις? να τις αφήνουμε νηστικές για να πιάσουν τα ποντίκια σου? οι γάτε δεν ΤΡΩΝΕ ποντίκια, μόνο τα πνίγουν, από ενστικτο κυνηγού. ολοι γίνατε ειδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *