ροή ειδήσεων

Η στρατηγική ανασυγκρότησης των συνεταιριστικών τραπεζών

Τις κατευθυντήριες γραμμές της στρατηγικής ανασυγκρότησης των συνεταιριστικών τραπεζών παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, Νίκος Μυρτάκης, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρόδο....
Κατ’ αρχήν η στρατηγική περιλαμβάνει την κεφαλαιακή ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών. Η διαδικασία αύξησης κεφαλαίων θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση συμμετέχουν έξι συνεταιριστικές τράπεζες για την προσαρμογή του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο προβλεπόμενο από τις εποπτικές αρχές όριο.

Η δεύτερη φάση θα γίνει σταδιακά και με βάση τις κεφαλαιακές ανάγκες κάθε μίας από τις υπόλοιπες συνεταιριστικές τράπεζες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του δείκτη και την ανάπτυξη των εργασιών τους.

Θα ακολουθήσει δομική αναδιάρθρωση, για τη θωράκιση του θεσμού, την προσαρμογή του στα δεδομένα του νέου τραπεζικού περιβάλλοντος, την εταιρική διακυβέρνηση και την καλύτερη λειτουργία των οργάνων διοίκησης.

Τέλος, βάσει και της μελέτης της Deloitte, προβλέπονται μεγάλες οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και βιώσιμης λειτουργίας του θεσμού. Μεταξύ άλλων αυτές περιλαμβάνουν κοινή στρατηγική οργανωτική ομογενοποίηση, μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίας συνεταιριστικών τραπεζών κ.α.

Ο κ. Μυρτάκης εξέφρασε αισιοδοξία για την επιτυχία των αυξήσεων κεφαλαίου και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες, απ’ όπου θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις, να στηρίξουν τις συνεταιριστικές τράπεζες.
sofokleousin.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *