ροή ειδήσεων

Δήμος Ρόδου: Προτεραιότητα ο κοινωνικός τουρισμός

Ημερίδα για τον κοινωνικό τουρισμό με τίτλο «So.To.: Κοινωνικός τουρισμός: Σημερινά δεδομένα, προοπτικές ανάπτυξης και καλές πρακτικές», διοργάνωσε... στο ξενοδοχείο Mediterranean, ο Δήμος Ρόδου.
Η ημερίδα έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Leonardo So.To. Socializing Tourism» στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και ο Δήμος Ρόδου και απευθυνόταν στους τουριστικούς και κοινωνικούς φορείς, τις Τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Ρόδου και σε εκπαιδευτικούς φορείς ενηλίκων.
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας έκανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κύριος Μανώλης Καμπουρόπουλος ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέλυσε τη δομή και τους στόχους του προγράμματος. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον ανάδοχο και διαχειριστή του προγράμματος κύριο Giacomo Sarti από την πόλη Emilia Romagna της Ιταλίας, ο οποίος παρουσίασε στους παριστάμενους το πρόγραμμα «Lifelong Learning Leonardo So.To.».
Ακολούθησε η ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κυρίας Ελευθερίας Φτακλάκη με τίτλο: «Η συμβολή του κοινωνικού τουρισμού στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». Η κυρία Φτακλάκη, αφού συνεχάρη το Δήμο Ρόδου και τους διακρατικούς εταίρους του προγράμματος Leonardo So.To. για τη σημαντική πρωτοβουλία τους να σχεδιάσουν και να υποβάλουν το τόσο σημαντικό πρόγραμμα, άρχισε να αναπτύσσει τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού. Στην ομιλία της τόνισε ότι «βασική πεποίθηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι ότι ο κοινωνικός τουρισμός όπως και κάθε άλλη μορφή εναλλακτικού τουρισμού μπορεί στη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης και της οξυμένης λιτότητας να αποτελέσει ένα μηχανισμό πρόσθετης οικονομικής και κοινωνικής ώθησης τόσο για τους συμμετέχοντες δικαιούχους των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού όσο και για τους προορισμούς- τόπους υποδοχής των επισκεπτών». Η ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού κατά την κυρία Φτακλάκη έχει σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάδειξη της ελκυστικότητας των νησιών της Δωδεκανήσου και σε περιόδους off season. Μάλιστα πρότεινε την υπογραφή ενός Τοπικού Συμφώνου Προώθησης Κοινωνικού Τουρισμού σε επίπεδο προορισμού- νησιού όπου ο κάθε φορέας που θα συμπράξει θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει στο μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα Δωδεκάνησα.

Ενδιαφέρουσα υπήρξε η τοποθέτηση της κυρίας Άντας Καραγιάννη, Αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η οποία στην ομιλία της με τίτλο: «Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας», ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στην Ελλάδα της κρίσης ο Τουρισμός αποδεικνύεται το πιο μεγάλο στήριγμα στην εθνική και τοπική οικονομία. Όμως, στο μεγάλο τμήμα της αγοράς που είναι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας η Ρόδος δε διαθέτει στρατηγική στόχευση και οργανωμένη προσέγγιση. Τα άτομα τρίτης ηλικίας διαθέτουν σταθερό εισόδημα, έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, έχουν τη διάθεση να ζήσουν νέες εμπειρίες και την επιθυμία να κάνουν μεγάλα ταξίδια και να έχουν μία εμπειρία ζωής. Οι τουρίστες αυτοί είναι σημαντικοί για τον τουρισμό γιατί καλύπτουν τα άκρα της σαιζόν, δεν επηρεάζονται από το οικονομικό κλίμα, η επιθυμία τους και αντίστοιχα η τάση τους για διακοπές αυξάνεται συνεχώς χρόνο με το χρόνο, είναι καταναλωτές, δε ζητούν πολλά, περιμένουν όμως το χαμόγελό μας!». Τόνισε ότι στη Ρόδο, τα άτομα τρίτης ηλικίας βρίσκουν ασφάλεια, ευγένεια στους κατοίκους, καλό περιβάλλον, πολιτισμό και ιστορία που είναι από τις βασικές τους προτεραιότητες, παράδοση, γαστρονομία και υπηρεσίες υγείας. Η κυρία Καραγιάννη τόνισε ότι τους τουρίστες αυτούς τους προσεγγίζουμε ένα χρόνο πριν τις διακοπές τους καθώς συνηθίζουν να τις προγραμματίζουν πολύ νωρίς, επικεντρώνοντας την διαφημιστική καμπάνια στην έννοια της «εμπειρίας», δημιουργώντας εξειδικευμένες ιστοσελίδες αποκλειστικά για άτομα τρίτης ηλικίας, συνεργαζόμενοι με τους κλασσικούς tour operators, τους εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες (retailers) και τις ομάδες και φορείς που εκπροσωπούν τους συνταξιούχους και συμμετέχοντας σε θεματικές εκθέσεις τουρισμού.

Ο κύριος Μανώλης Ζηδιανάκης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, στην ομιλία του με τίτλο: «Υποδομές προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρίες στη Ρόδο» κατέθεσε τη βιωματική του εμπειρία στο κοινό, μία εμπειρία ετών. Τόνισε ότι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, όταν αποφασίζει να επισκεφθεί έναν τουριστικό προορισμό, ελέγχει το βαθμό προσβασιμότητας που θα έχει τόσο στο ξενοδοχείο που επιλέγει να διαμείνει όσο και στις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα, τα εστιατόρια και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Αυτό που επιζητούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες κατά τον κύριο Ζηδιανάκη είναι «η αυτονομία που τους εξασφαλίζει η επαρκής προσβασιμότητα σε όλους τους κοινόχρηστους ή μη χώρους». Στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται να προσεγγιστεί αυτή η ειδική κατηγορία τουριστών, ο κύριος Ζηδιανάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός site (www.pwdservices.gr) το οποίο θα βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες που επιλέγουν να επισκεφθούν τη Ρόδο για τις διακοπές τους να πάρουν σημαντικές πληροφορίες για υπηρεσίες που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες που διατίθενται στο νησί όπως ξενοδοχεία με κατάλληλες υποδομές για την ειδική αυτή κατηγορία πελατών, αυτοκίνητα ειδικά για Α.με.Α. και άλλα. Παρουσίασε στο κοινό κάποιες από τις υποδομές αυτές που ήδη υπάρχουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες στη Ρόδο, τις παραλίες, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και άλλα καθώς και τα σημεία ενοικίασης αναπηρικών ειδών. Σύμφωνα με τον κύριο Ζηδιανάκη, «τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν πλέον μέσα από το site να επιλέγουν και τον τόπο διαμονής και τις παρεχόμενες υποστηρικτικές υπηρεσίες».

Ο κύριος Αγαπητός Ξάνθης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού Δωδεκανήσου ΠΥΤ- Ε.Ο.Τ., στην ομιλία του με τίτλο: «Κοινωνικός Τουρισμός: Μία μορφή τουρισμού για ειδικές ομάδες», τόνισε ότι στόχος όλων των τοπικών τουριστικών φορέων θα πρέπει να είναι η προσφορά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που να δίνουν ένα κίνητρο σε ευπαθείς ειδικές ομάδες του πληθυσμού να επισκέπτονται συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς καθώς και η παρακολούθηση των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των επισκεπτών και των ντόπιων κατοίκων του νησιού. Η αδυναμία που παρουσιάζεται στο κομμάτι της κατάρτισης και της εκπαίδευσης των απασχολούμενων στον τομέα του τουρισμού μπορεί να αντιμετωπισθεί με την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων όπως είναι το «Leonardo So.To.», με αντικείμενο τη δημιουργία ενός μοντέλου για την ολοκληρωμένη κατάρτιση των φορέων του κοινωνικού τουρισμού. Σύμφωνα με τον κύριο Ξάνθη, στην Ελλάδα ο κοινωνικός τουρισμός εφαρμόζεται μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (19/7-31.12.2013) που αφορά 110.000 δικαιούχους οι οποίοι είναι κυρίως άτομα με χαμηλά εισοδήματα, άτομα τρίτης ηλικίας, αγρότες ή πολύτεκνοι. Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν ειδικό δελτίο συμμετοχής το οποίο αποδίδουν στον ξενοδόχο ώστε να εισπράξει την κρατική επιχορήγηση ανάλογα με τη μορφή, την κατηγορία και τις παροχές της τουριστικής επιχείρησης. Οι ξενοδόχοι της Ρόδου παρέχουν στους δικαιούχους τις ίδιες υπηρεσίες και προϊόντα με εκείνα που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι πελάτες του ξενοδοχείου τηρώντας έτσι την αρχή της ισότητας για όλους τους τουρίστες.

Στη συνέχεια, η κυρία Marie Avellino από το Πανεπιστήμιο της Μάλτας παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για τον κοινωνικό τουρισμό που το Πανεπιστήμιο της Μάλτας πραγματοποίησε στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo So.To. στο οποίο επίσης συμμετέχει ως εταίρος. Τέλος, το ΚΕΚ Z- Invest, εταίρος του προγράμματος από την Αθήνα, δια της Διευθύντριάς του κυρίας Αγγελικής Γιαννέλου- Αρσένη, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα So.To. την ευθύνη της κατάρτισης του οποίου είχε. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, εκπαιδευτές εκπαιδευτών από τις έξι χώρες εταίρους εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα αυτό. Από το Δήμο Ρόδου στο πρόγραμμα «Training for Trainers» συμμετείχε η υπάλληλος του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» κυρία Μαρία Παπανικολάου. Ενδιαφέρουσα υπήρξε επίσης η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κυρίου Αντώνη Χατζηϊωάννου, ο οποίος σημείωσε ότι η πρώτη απόπειρα μελέτης των υποδομών προσβασιμότητας στη Ρόδο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες έγινε από το μηχανικό κύριο Νίκο Φαρμακίδη, μία προσπάθεια που είχε στόχο την ανάδειξη της Ρόδου σε έναν τουριστικό προορισμό που θα έχουν την ευκαιρία να τον χαίρονται όλοι. Με δεδομένο λοιπόν ότι το 72% της τοπικής οικονομίας αφορά τον τριτογενή τομέα και συγκεκριμένα τον Τουρισμό και με δεδομένο ότι καθίσταται ανάγκη να αναπτυχθούν και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού προκειμένου η Ρόδος να ξεφύγει από το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, μπορεί κανείς να κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη του τουρισμού που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί ειδικά στους εκπροσώπους της Μάλτας τονίζοντας την κοινή ιστορία της με τη Ρόδο, καθώς την 1.1.1523 πέντε χιλιάδες Ιππότες έφυγαν από τη Ρόδο και εγκαταστάθηκαν στη Μάλτα χαράσσοντας την ιστορική συνέχεια του νησιού μας στο νέο τόπο διαμονής τους.

Την ημερίδα τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κύριος Αντώνης Χατζηϊωάννου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρόδου κύριος Παύλος Τσίπρας, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κύριος Γιάννης Περδίκης, ο Αντιδήμαρχος Λινδίων κύριος Μιχάλης Παλαιολόγου, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κύριος Γιάννης Αφεντούλης, ο Διευθυντής της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κύριος Αθανάσιος Στάμος, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. κύριος Μπάμπης Παλογιαννίδης, η Διευθύντρια του Λιμενικού Ταμείου Ρόδου κυρία Μαρίκα Δεληγιάννη, η Πρόεδρος του ΚΕΚ «Γιώργος Γεννηματάς» και Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Λίνα Παπατσή, η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια, ο κύριος Γιώργος Πρέτζας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ο Διευθυντής του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» κύριος Κώστας Χατζηδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου κύριος Χάρης Λαμπρίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου κύριος Τσαμπίκος Μπαρδακάς, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κυρία Μαριτάνα Αλακιώτου- Ανθοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Χαρούλα Γιασιράνη, Διευθυντές Ξενοδοχείων, Δημοσιογράφοι, Στελέχη του Δήμου Ρόδου και λοιποί φορείς του τουρισμού.
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/10/13 18:55

    Συνέλληνες!

    Φροντίστε να το διαδώσετε και προωθήσετε στους δήμους σας!

    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
    Χωρίς τόκους, χωρίς κίνδυνο δημεύσεων!
    Χωρίς φόβο κακοδιαχείρισης!Xωρίς ΚΑΝΕΝΑ ρίσκο για τον δήμο σας!

    Η λύση είναι εδώ χωρίς κόμμα, χρώμα ή δόγμα...
    ...και κρατάει σημαία Ελληνική!

    Έλληνες Πολίτες, ο χρόνος μετράει αντίστροφα!
    ΟΜΑΔΑ E.N.D ΡΟΔΟΥ==ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/10/13 18:56

    Ένα από τα έργα που μπορεί να κάνει ο δήμος είναι να αποπληρώσει όλα τα υπάρχοντα δάνεια, τα ενυπόθηκα δάνεια. Τα κόκκινα, τα κίτρινα, τα μπλε , τα πράσινα. Όλα τα δάνεια τα βάζει σε ένα πακέτο ο δήμαρχος, τα κολλάει πίσω από την αίτηση και αυτομάτως πληρώνονται τα δάνεια. Αλλά τώρα εσύ, που πληρώθηκε το δάνειο σου, έχεις την υποχρέωση σου στον δήμο. Διότι ο δήμος, μέσω του δημάρχου υπέγραψε, ότι θα γυρίσει 2% το χρόνο πίσω στο καταπίστευμα, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να τα πάρεις. Υπογράφει λοιπόν ο Σώρρας ότι κάθε χρόνο από τα λεφτά που παίρνω, θα γυρνάω πίσω 2% χωρίς επιτόκιο. Να πάρουμε ένα απλό παράδειγμα, αν έχεις ένα δάνειο 100.000 ευρώ πληρώνεις το χρόνο , μόνο για τόκους γύρω στις 7 με 8 χιλιάδες ευρώ, αν το επιτόκιο ου είναι 7,5 % πληρώνεις 7.500 χιλιάρικα. Με αυτή όμως τη μέθοδο θα πληρώνεις 2 από τα 8 και το κεφάλαιο σου θα κατέρχεται συνεχώς. Ακούστε και το άλλο. Τα κεφάλαια που θα απορροφήσει ο δήμος πρέπει να είναι ανταποδοτικά 70% και κοινωνικού χαρακτήρος 30%.
    ΟΜΑΔΑ E.N.D ΡΟΔΟΥ ==ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ==.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/10/13 19:02

    Εάν το δημοτικό σου συμβούλιο είναι ευφυές και επενδύσει καλώς όπως το παράδειγμα που φέρνω συχνά είναι ο δήμος Μινώας, το Καστέλι Πεδιάδος. Αυτοί έχουν ένα θαυμάσιο έργο που είναι το αεροδρόμιο Καστελίου που έχει ήδη εγκριθεί από την διεθνή κοινότητα για να γίνει διεθνές αεροδρόμιο. Υπολογίζεται να έχει 70% ανταποδοτικότητα από το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου.Από ένα έργο, το αεροδρόμιο , ο δήμος Μινώας, μπορεί να αποπληρώνει το 2%, όλων των δανείων των δημοτών του . Όμως, είναι δίκαιο αυτό, για τους κατοίκους του δήμου Αποκορώνου; Έτσι είναι, έτυχε να είμαστε στην Πεδιάδα , έτυχε και είμαστε στον Αποκόρωνα. Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, να μαζέψεις πέντε δήμους και να φτιάξεις ένα εργοστάσιο απορριμμάτων. Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο εργοστάσιο, χρειάζεται 160 χιλιάδες τόνους την ημέρα , εάν εσύ έχεις μόνο 40, λες στον δήμο Πλατανιά, στον δήμο Κισσάμου, κ.ο.κ. θα το κάνουμε σε ένα κεντρικό σημείο, θα σου αγοράζω εγώ τα σκουπίδια, για να είναι κερδοφόρα η επιχείρηση. Εσύ που είσαι εκεί, θα κάνεις την μαρίνα και θα έρχονται και οι δικοί μου να παρκάρουν εκεί. Ή κάτι άλλο . Καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει στην τοπική κοινωνία!Διαδημοτική συνεργασία.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ E.N.D
    ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/10/13 19:05

    Τι γίνεται λοιπόν; Η ΕΝD επαναφέρει την δύναμη στον λαό. Παρακάμπτει την κεντρική εξουσία . Δεν θέλω καμία έγκριση από την κεντρική εξουσία. Το μόνο που θέλω από τον δήμο είναι να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, και να δώσει μια εξουσιοδότηση στον δήμαρχο, τίποτα άλλο, για να πάει να βρει επενδυτή. Ο επενδυτής όμως είναι ήδη εδώ. Ακολούθως , και το δείχνω τώρα και στον δήμαρχο που δεν το είχα προηγουμένως. Είναι ήδη μεταφρασμένο, γιατί αρκετοί δήμοι έχουν υπογράψει αυτές τις διαδικασίες. Κανένας στην Κρήτη ακόμα δεν έχει τελειώσει παρόλο που κάποιοι έχουν ήδη έχουν πάρει αποφάσεις . Το δημοτικό συμβούλιο έχει υπογράψει, αλλά τα χαρτιά δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Το τελικό πληρεξούσιο είναι αυτό. Αυτό υπογράφει , αυτή την σύμβαση υπογράφει ο δήμαρχος με τον επενδυτή. Με αυτή την σύμβαση λοιπόν, δίδεται η δικαιοδοσία που έχει ο δήμαρχος, στον Σώρρα , που είναι ο επενδυτής , ο οποίος βάζει την περιουσία του ενέχυρο, να πάει να πάρει τώρα από το καταπίστευμα που λέγεται «Ελλάδα», από αυτό που έχει μπλοκάρει για την Ελλάδα, να πάρει ένα κομμάτι, να βάλει ένα άλλο κωδικό και να ανήκει μόνο στο δήμο Αποκορώνου.
    ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ E.N.D
    ΓΙΤΡΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/10/13 19:09

    ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

    Σας εξηγώ βήμα βήμα πώς γίνεται η διαδικασία. Ο δήμος Αποκορώννου τώρα, έχει κάνει αίτηση και είναι μπλοκαρισμένα 250 εκατομμύρια. Πρέπει να γίνει δημοπράτηση του έργου.Καταρχήν, δεν χρειάζεται μελέτη για να μπλοκαριστεί το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο μπλοκαρίζεται διότι ο μόνος που το ελέγχει και το αποδέχεται είναι ο Σώρρας. Ο Σώρρας έχει ήδη μπλοκάρει για όλη την Ελλάδα 3,5 τρις. Τώρα μπλοκάρει από αυτό το κομμάτι , ένα κομμάτι για το δήμο Αποκορώνου . Λέει στον δήμαρχο : «θέλουμε μελέτες για τα έργα που έχεις». Ο δήμαρχος λέει και «ποιος θα τις πληρώσει» . Ο Σώρρας λέει : «Εγώ θα τις πληρώσω».Ο δήμαρχος βρίσκει κάποιον κάνει την μελέτη, πάει στον Σώρρα του δίνει τα λεφτά παίρνει την μελέτη και αρχίζει η δημοπράτηση του έργου.Αυτή την στιγμή δήμαρχος , για το έργο αυτό, είναι ο Σώρρας. Διότι έχει πάρει την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο, να χτίσει το έργο. Το Χτίζει το έργο με δικά του λεφτά. Ο δήμος και ο Δήμαρχος, δεν βάζει τίποτα ενέχυρο, δεν πληρώνει τόκο , δεν έχει κανένα ρίσκο ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Εάν το έργο δεν πάει καλά , όπως πολύ καλά ρώτησε ο κύριος αντιδήμαρχος, προηγουμένως που είχαμε μια συνάντηση, ο δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα. Θα τα χάσει ο Σώρρας, γιατί αυτός έχει βάλει την περιουσία του μέσα και αυτή η περιουσία θα κατασχεθεί. Ο Δήμος δεν έχει βάλει ούτε δημοτική ούτε δημόσια περιουσία. Δεν έχει πει ότι θα πληρώσει οτιδήποτε σαν πρόστιμο. Δεν έχει υποσχεθεί ότι στο μέλλον θα είναι υπεύθυνος για κάτι. Άρα λοιπόν, όλο το ρίσκο το παίρνει ο Σώρρας.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ E.N.D
    ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/11/13 14:37

    ξανθη κριτσινελια Η ΤΡΕΛΛΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Γ Ι Α Τ Ρ Ε Ι Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *