ροή ειδήσεων

Λουκέτο και στα νηπιαγωγεία

Παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών Κλειστά παραμένουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία της χώρας, τα οποία δεν κατάφεραν να ανοίξουν τη φετινή χρονιά ελλείψει εκπαιδευτικού προσωπικού....

Οπως καταγγέλλει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων...
παρότι τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και έναν μήνα, πολλά νηπιαγωγεία έχουν βάλει λουκέτο «εξαιτίας της μη διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων για την πρόσληψη νηπιαγωγών».

Μάλιστα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισήμανε το πρόβλημα στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβαντόπουλο με σχετική επιστολή, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει καμία απάντηση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρά τα εκατοντάδες κενά προσλήφθηκαν μόνο 11 αναπληρωτές νηπιαγωγοί, με την αιτιολογία ότι έχουν εξαντληθεί οι πιστώσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ ούτε και στο ΕΣΠΑ υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις.

Στην επιστολή της, η ΔΟΕ καλεί τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός νηπιαγωγών που θα επιτρέψει τη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα διογκωμένο σε περιοχές της περιφέρειας, όπου ακόμα και τα λίγα νηπιαγωγεία δεν έχουν προσωπικό για να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

Χαρακτηριστική περίπτωση η Πρέβεζα και τα έξι ολοήμερα της περιοχής (6ο, 12ο και 13ο, και αυτά του Λούρου, του Καναλακίου και της Πάργας), που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της πόλης, 90 νήπια στερούνται σχολείου, «με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση».

Ο σύλλογος, με επιστολή του στον κ. Αρβανιτόπουλο, απευθύνει έκκληση να στελεχωθούν άμεσα τα έξι νηπιαγωγεία για να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές.

Παράλληλα, αναδεικνύει ακόμα ένα ζήτημα, αυτό της μετακίνησης των παιδιών από και προς τα σχολεία τους, το οποίο εξακολουθεί να είναι άλυτο.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *